Κυριάρχος και στη Χερέθ ο Μαρκ Μάρκεθ (video)

Ο ασύλληπτος Μαρκ επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στο MotoGP για νιοστή φορά σήμερα στη Χερέθ, καθώς μετά τον 4ο γύρο πέρασε τον- πρωτοπόρο εκείνη την στιγμή- Λορένθο και χάθηκε στον ορίζοντα, παίρνοντας τη 2η συνεχόμενη νίκη του και ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Πίσω από τον άπιαστο παγκόσμιο πρωταθλητή τερμάτισε ο σταθερότατος Ζοάν Ζαρκό, ο οποίος συνεχίζει με τη δορυφορική Yamaha να βάζει τα γυαλιά στην εργοστασιακή. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Αντρέα Ιανόνε, ο οποίος πήρε για πρώτη φορά στην καριέρα του 2 σερί τρίτες θέσεις και δείχνει πως η Suzuki ανεβαίνει επίπεδο.

Τέταρτος ήταν ο Ντανίλο Πετρούτσι, με τους Ρόσι (από το κακό στο χειρότερο η Yamaha, που έχει τεράστιο θέμα με τα ηλεκτρονικά…), Μίλερ, Βινιάλες, Μπαουτίστα, Μορμπιντέλι (απίθανος αγώνας) και Κάλιο να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Βέβαια, η συνολική κατάταξη θα ήταν πολύ διαφορετική αν στη μάχη της 2ης θέσης δε γινόταν ο κακός, δίτροχος χαμός: Ντοβιτσιόζο, Λορένθο και Πεντρόσα ακούμπησαν μεταξύ τους (σ’ ένα καθαρά αγωνιστικό συμβάν), με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν και οι τρεις, προς βαθμολογική «τέρψη», φυσικά, του Μάρκεθ.

Πέραν των τριών εγκατέλειψε και ο χθεσινός poleman Καλ Κράτσλοου, ο οποίος, όμως, ήταν πασιφανές πως δεν είχε την ταχύτητα να παλέψει για τη νίκη.

Γι’ ακόμα μία φορά, λοιπόν, Μάρκεθ. Ο Ισπανός μοιάζει έτοιμος να συνεχίσει την «δικτατορία» του στη μεγάλη κατηγορία, καθώς πηγαίνει με… 350 χιλιόμετρα για τον 5οτου τίτλο σε 6 χρόνια στο MotoGP.

Θα τα καταφέρει; Μάλλον ναι.

Βλέπετε εσείς κάποιον που να μπορεί να τον σταματήσει;

Βαθμολογία αναβατών

1) Μάρκεθ 70

2) Ζαρκό 58

3) Βινιάλες 50

4) Ιανόνε 47

5) Ντοβιτσιόζο 46

6) Ρόσι 40

7) Κράτσλοου 38

8) Μίλερ 36

9) Πετρούτσι 34

10) Ραμπάτ 24

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις