Έχασε από τις Εσπερίδες με 71-77 και υποβιβάστηκε ο Ολυμπιακός Β. (photos)

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός Βόλου στον σημερινό αγώνα με τις Εσπερίδες από τις οποίες ηττήθηκε με 71-77 στο ΕΑΚ του Βόλου. Η ήττα αυτή σήμανε ταυτόχρονα και τον υποβιβασμό της βολιώτικης ομάδας στην Α2 Εθνική κατηγορία, αφού οι Εσπερίδες έφτασαν στις τρεις νίκες στη σειρά των πλέι-άουτ.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι σε όλη του τη διάρκεια, με τις «ερυθρόλευκες» να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουν στη νίκη. Οι Εσπερίδες ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκαν στο 3’ με 1-9. Στη συνέχεια όμως ο Ολυμπιακός Β. έχοντας εξαιρετική την Ουίλαμς και παίζοντας καλή άμυνα, ισορρόπησε το ματς για να ολοκληρωθεί το πρώτο 10λεπτο με 16-19 και το ημίχρονο με 31-32. Και στο τρίτο δεκάλεπτο οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν …πόντο, πόντο. Οι φιλοξενούμενες στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου προσπάθησαν να ξεφύγουν στο σκορ, ωστόσο, γρήγορα ο Ολυμπιακός κάλυψε τη διαφορά, πέρασε μπροστά στο σκορ και κυνήγησε τη νίκη. Όλα κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά της 4ης περιόδου, οπότε οι Εσπερίδες κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ με έξι και στη συνέχεια με εννέα πόντους, και να φτάσουν τελικά στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα με 71-77, που ταυτόχρονα σήμανε και την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία του γυναικείου μπάσκετ.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, ο κόουτς του Ολυμπιακού Β. Μιχάλης Καπουρνιώτης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τις Παγκαλίδου, Ζήτη, Κωτούλα, Αγαγιώτου, δίνοντας έτσι συμμετοχή σε όλες τις αθλήτριες του ρόστερ.

Καλύτερες του Ολυμπιακού Β. οι Άντριους και Ουίλιαμς, ενώ συγκινητική ήταν η προσπάθεια της Ζέρβα που αγωνίστηκε τραυματίας, όπως και της Δεληγιάννη.

Από τις Εσπερίδες καλύτερες ήταν οι Μούρερ και Λούνα Κάστρο.

O Ολυμπιακός Β. είχε 21/43 δίποντα (48%), 4/16 τρίποντα (25%), 32 ριμπάουντ έναντι 45 των Εσπερίδων, 11 ασίστ έναντι 16 των Εσπερίων, 14 λάθη έναντι 15 των Εσπερίδων, 4 κλεψίματα και δύο κοψίματα

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Αλέκος Μεταφτσής  ευχαρίστησε από μικροφώνου τον φίλαθλο κόσμο για τη συμπαράστασή του όλη τη χρονιά, ενώ αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια της βολιώτικης ομάδας όλη την αγωνιστική περίοδο. Επίσης, συνεχάρη τις Εσπερίδες για την παραμονή τους στην Α1 γυναικών, αποδεικνύοντας έμπρακτα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε πως ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Βόλος ξέρει να αναγνωρίζει και να προάγει τον αθλητικό πολιτισμό. Ζήτησε από τον κόσμο που βρέθηκε σήμερα στο κλειστό του ΕΑΚ, να χειροκροτήσει τις αθλήτριες και των δύο ομάδων, με τις φιλάθλους να σηκώνονται όρθιοι και να χειροκροτούν παρατεταμένα, τόσο τα κορίτσια του Ολυμπιακού, όσο και τα κορίτσια των Εσπερίδων.

Στη συνέχεια, παίκτριες και τεχνική ηγεσία πήγαν όλοι μαζί και χαιρέτησαν τους φιλάθλους στις κερκίδες, γνωρίζοντας το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μιχάλης Καπουρνιώτης, μιλώντας στις παίκτριες της ομάδας, παρουσία της διοικούσας επιτροπής, ευχαρίστησε όλα τα κορίτσια για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν όλη τη χρονιά, στάθηκε στις ατυχίες που υπήρξαν σε ορισμένα παιχνίδια, αλλά και στους τραυματισμούς που είχαν ορισμένες από τις βασικές παίκτριες της ομάδας, ενώ ευχαρίστησε τη διοικούσα επιτροπή, η οποία καθ’ όλη τη χρονιά ήταν κοντά στον Ολυμπιακό και παρείχε τα πάντα στο τεχνικό τιμ, αλλά και στις αθλήτριες.

Συγκινημένος προανήγγειλε την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό και ευχήθηκε σε όλες τις παίκτριες, ότι καλύτερο στη συνέχεια της καριέρας τους.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής μπάσκετ, Αλέκος Μεταφτσής, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τα κορίτσια για την προσπάθεια που έκαναν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, όπως και τον Μιχάλη Καπουρνιώτη και όλους όσοι ήταν κοντά στον Ολυμπιακό, σε μια πολύ δύσκολη αγωνιστική περίοδο.

Οι περισσότερες παίκτριες συγκινημένες και με δάκρυα στα μάτια αποχώρησαν για τα αποδυτήρια.

Η σημερινή ήττα του Ολυμπιακού Βόλου έφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Α2 γυναικών. Σώθηκε ο ΟΑ Χανίων από τον όμιλο Νότου και υποβιβάζονται τρεις ομάδες οριστικά από τον όμιλο Βορρά. Αυτές είναι οι ΕΟ Σταυρούπολης και Ναύαρχος Βότσης που υποβιβάζονται στην Α’ ΕΚΑΣΘ και η Ασπίδα Ξάνθης στην Α’ ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Δεκάλεπτα: 16-19, 31-32, 52-53, 71-77

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Καπουρνιώτης): Κυριατζίδου 2, Παγκαλίδου, Γαλιατσάτου, Ταντουρόφσκα 8 (2), Σουλτάνη 12 (2), Αγαγιώτου, Άντριους 24, Ζέρβα 2, Ζήτη, Ουίλιαμς 17, Κωτούλα, Δεληγιάννη 6

ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ: Τσαμπάζη, Μούρερ 23, Ντανούση 11 (1), Ευμορφοπούλου 5 (1), Λουκάτου 8, Στεφάτου 8 (2), Καψοκόλη, Λίτση 2, Μπαλιούση, Ζότοβα 1, Λούνα Κάστρο 19 (4).

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις