ΝΙΚΗσε Νικόπολη και «βλέπει» μέχρι και τη 2η θέση

Με 75-62 επικράτησε η Νίκη Βόλου της Νικόπολης Πρέβεζας για την 24η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (3ος όμιλος) και θέλει μία νίκη στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια (Πρωτέα Γρεβενών εκτός και Ιωνικό Ιωνίας εντός) για να εξασφαλίσει την τρίτη θέση, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο Πρωτέας, που είναι και ο έτερος διεκδικητής της ίδιας θέσης. Μετά την ήττα του Φαίακα στη Βέροια, υπάρχει και σενάριο που δίνει ακόμη και τη δεύτερη θέση στη Νίκη. Για να επαληθευτεί το σενάριο αυτό, θα πρέπει η Νίκη να κερδίσει τα δύο παιχνίδια που απομένουν και ο Φαίακας να ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική από τη Νικόπολη στην έδρα του. Να σημειώσουμε πως την επόμενη αγωνιστική η ομάδα της Κέρκυρας θα κάνει το ρεπό της.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Νίκη μπήκε δυνατά στο παρκέ του Κλειστού της Νέας Ιωνίας προηγήθηκε με 7-0, όμως οι φιλοξενούμενοι σιγά – σιγά βρήκαν τα πατήματά τους, βάζοντας δύσκολα στην ομάδα του Λάμπρου Πρέκα. Η νευρικότητα και οι κακές επιλογές στην επίθεση δεν επέτρεψαν σε κάποια ομάδα να ξεφύγει στο σκορ με αποτέλεσμα το ημίχρονο να βρει τη Νικόπολη μπροστά με «γυναικείο» σκορ, 27-28.

Στην επανάληψη η Νίκη Βόλου βρήκε στο πρόσωπο του Μανώλη Αναγνωστόπουλου την ενέργεια που της έλειπε και όταν στο παρκέ επανήλθε ο Σάκης Κουτίνας που κουβαλούσε τρία φάουλ από την 2η περίοδο, πάτησε γκάζι, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν μέχρι την κόρνα της λήξης του αγώνα. Το τελικό 75-62 κρίνεται απολύτως δίκαιο ενώ αναμφισβήτητα τον τίτλο του MVP τον κέρδισε ο Σάκης Κουτίνας που βομβάρδισε με 29 πόντους το αντίπαλο καλάθι και συνέβαλλε τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του.

Η Διοικούσα Επιτροπή μπάσκετ του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ», ανταποδίδοντας της φιλοξενίας που έτυχε η αποστολή της ομάδας στην Πρέβεζα, πρόσφερε μπουφέ στην ομάδα της Νικόπολης ενώ παράλληλα ευχαρίστησε και  την ΕΨΑ για την προσφορά αναψυκτικών στα παιδιά.

Τα δεκάλεπτα

15 – 12, 27 – 28, 52 – 41, 75 – 62

Νίκη Βόλου(Πρέκας – Τύμπας): Παπακώστας 10, Κουτίνας 29 (3), Αναγνωστόπουλος 12 (1), Τοκατλίδης 6, Διγενής, Ρουσιώτης, Γεωργίου 12, Καφάσης, Τσαβές 6, Βλήτσιος, Στεργιούλας.

Νικόπολη Πρέβεζας (Μυριούνης):Βαγενάς 10, Αργυρός 6 (1), Σουλιώτης, Τσιτσώνης 6 (2), Σταμούλης 8 (1), Παπαμιχαήλ, Γεωργάκης 4, Νίκας 6, Μακρόπουλος 12 (2), Μπάλλας 10

Η Διοικούσα Επιτροπή μπάσκετ του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Απίστευτος ο κόσμος της Νίκης και στο σημερινό αγώνα. Συγχαρητήρια στους παίκτες και στο προπονητικό τιμ.

Η Νικόπολη Πρέβεζας είναι από τις πιο καθαρές ομάδες στο πρωτάθλημα. Της ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή δύναμη.

Η τρίτη θέση είναι πολύ κοντά και παλεύουμε, με συνδυασμό αποτελεσμάτων να καταλάβουμε την δεύτερη θέση.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις