Street τένις στην Παραλία του Βόλου

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Μαγνησίας ιδρύθηκε το 1995 από μία μικρή ομάδα φίλων και αθλητών του τένις. Όλα αυτά τα χρόνια ο όμιλος προωθεί το άθλημα της αντισφαίρισης με ακαδημίες εκμάθησης για συμμετοχή σε αγώνες, διοργάνωση αγώνων, σεμιναρίων, εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης και επιδείξεις του αθλήματος. Είναι αξιοσημείωτες οι επιτυχίες των αθλητών του ομίλου κατατάσσοντάς τον 3ο Πανελληνίως σε αριθμό κερδισμένων τίτλων για το 2007. Με μια… …γρήγορη καταμέτρηση ο Όμιλος Αντισφαίρισης Μαγνησίας έχει κερδίσει από το 1998 μέχρι σήμερα 129 χάλκινα μετάλλια, 120 αργυρά και 150 χρυσά… και η πορεία προς τις επιτυχίες συνεχίζεται. Ο ΟΑΜ φιλοξενείται στο Κέντρο Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας-Βόλου και στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Για όλους τους αθλητές του ομίλου υπάρχουν κατάλληλα διαμορφωμένες αίθουσες εκγύμνασης σε περίπτωση που βρέχει ή/και έχει κρύο.

Τα τμήματα του ΟΑΜ είναι: mini-τένις για παιδιά από 4 έως 8 ετών, fun-tennis για παιδιά 9 ετών και πάνω, προαγωνιστικό τμήμα για παιδιά 9-10 ετών, αγωνιστικό τμήμα για παιδιά κάτω των10 ετών και τέλος τμήματα ενηλίκων-cardio-τένις για την εκμάθηση τένις και βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης. Σκοπός του ΟΑΜ είναι να εισάγει ομαλά στο χώρο του τένις νέους αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι θα το αγαπήσουν και θα αποτελέσουν το μέλλον του αθλήματος στην Ελλάδα. Εκτός από την πρώτη επαφή των παιδιών με το άθλημα και την εξοικείωση με τη ρακέτα και τη μπάλα γίνεται η διδασκαλία των βασικών και ειδικών κτυπημάτων στο τένις, αναλύονται οι τεχνικές και οι τακτικές του παιχνιδιού, διδάσκονται οι κανονισμοί τένις και όλα αυτά πάντα με παιχνιδοκεντρική προσέγγιση από ειδικά καταρτισμένους προπονητές. Ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες της I.T.F. (Διεθνής Ομοσπονδία) και το πρόγραμμα “PLAY & STAY”- τένις 10’s για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών. Η φιλοσοφία του Ομίλου συμπυκνώνεται στο σύνθημα: «Το τένις ένα άθλημα για όλους» που προσφέρει χαρά, υγεία, ευεξία απίθανες συγκινήσεις.

Σε λίγες ημέρες ξεκινάει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα διοργανωθεί για όλο τον κόσμο του Βόλου το 10o Street τένις στην Παραλία, δίπλα από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (στη στροφή). Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου από τις 11.00 το πρωί έως τις 15.00 και από τις 17.00 έως τις 19.30 το απόγευμα θα έχουν την ευκαιρία παιδιά και ενήλικες να δοκιμάσουν το τένις κάτω από την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών του Ομίλου. Για τα παιδιά μέχρι 15 ετών θα δίνονται κουπόνια για δύο δωρεάν μαθήματα τένις μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη. Επιπλέον, θα γίνει κλήρωση μετά τη λήξη της διήμερης γιορτής και ένα παιδί θα κερδίσει την εγγραφή του στον Όμιλο.

Πληροφορίες – εγγραφές

Mini τένις- ακαδημίες: Παπαθεοδωροπούλου Ελένη Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Α.Π.Θ.

Msc. Fitness & Health, Διπλωματούχος Level 1 Διαιτησίας Αντισφαίρισης. Τηλ. 6945280902, email: [email protected]

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις