Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί στον τελικό

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες της ΕΛ.ΑΣ. για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο Ποδόσφαιρο μεταξύ ΑΕΚ-ΠΑΟΚ που θα γίνει το Σάββατο στο ΟΑΚΑ.

Πληροφορίες που ήθελαν να μετακινούνται οπαδοί της Παρτιζάν στο πλευρό οπαδών του ΠΑΟΚ και προς την Αθήνα, ερευνώνται αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει τέτοιο στοιχείο ούτε για έναν Σέρβο υπήκοο.

Για αργότερα, αυτό προφανώς δεν μπορεί να εξαιρεθεί σαν πιθανότητα, ωστόσο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί στην ΓΑΔΑ τονίζουν, πως εάν υπάρξει κάτι τέτοιο θα ενημερωθούν αμέσως τόσο από τις Αρχές της Σερβίας όσο και από τους συναδέλφους τους στην Βόρεια Ελλάδα, με τους οποίους βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία.

Βεβαίως, για να θεωρηθεί προβληματική μία τέτοια μετακίνηση θα έπρεπε πρώτα από όλα να έχει και κάποιους αριθμούς και όχι κάποιες δεκάδες.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα, αυτά τουλάχιστον στο 90% έχουν αποφασιστεί και σχεδιαστεί και περιλαμβάνουν δύναμη πολύ μεγαλύτερη από αυτή των μέτρων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με πάνω από 5.000 αστυνομικούς που θα επιφορτιστούν με την συνοδεία των λεωφορείων των οπαδών από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και συνολικά στα μέτρα που θα ληφθούν σε σταθμούς ΜΕΤΡΟ, έξω από συνδέσμους, σε πλατείες, στο ΟΑΚΑ και πέριξ αυτού.

Μία δύναμη που θα αποτελείται από σχεδόν το σύνολο των δυνάμεων των ΜΑΤ, της Άμεσης Δράσης, πλήθος αστυνομικών της Ασφάλειας και βεβαίως θα βρίσκονται εισαγγελείς στο Κέντρο Επιχειρήσεων για την άμεση λήψη αποφάσεων και συλλήψεων εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο.

Τα τελικά μέτρα αναμένεται να παγιωθούν την Παρασκευή, καθώς μέχρι στιγμής είναι «ελαστικός» και ο αριθμός των λεωφορείων που ενημερώνεται η ΓΑΔΑ, ότι θα έρθουν από Θεσσαλονίκη. Μία πρώτη ενημέρωση έκανε λόγο για 300 λεωφορεία, στη συνέχεια για τα μισά και πλέον γίνεται λόγος για 200 λεωφορεία. Αυτός ο αριθμός είναι πιθανόν λοιπόν να αλλάξει και πάλι όσο θα πλησιάζουμε προς το Σάββατο.

Φήμες που ήθελαν την Αστυνομία να εκφράζει αδυναμία παροχών εγγυήσεων για την τήρηση της τάξης στον τελικό του Κυπέλλου, προφανώς και διαψεύδονται κάθετα από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και της ΓΑΔΑ, ενώ συσκέψεις για την τακτοποίηση, τον σχεδιασμό, την ανάλυση τυχόν νέων δεδομένων και για τυχόν αλλαγές της τελευταίας στιγμής αναμένονται να γίνονται συνεχώς μέχρι και την Παρασκευή.

Πηγή: News247.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις