Διακρίσεις για τον σχολικό αθλητισμό της Μαγνησίας

Διεξήχθησαν και φέτος στη Μαγνησία με διοργανώτρια αρχή την Ο.Ε.Σ.Α. Μαγνησίας (Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων) οι σχολικοί αγώνες Λυκείων ποδοσφαίρου καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης, κλασσικού αθλητισμού και ανωμάλου δρόμου μαθητών και μαθητριών. Η συμμετοχή των σχολείων ήταν…

…μεγάλη και οι σχολικές ομάδες είχαν πολύ καλές διακρίσεις σε πανθεσσαλικό και πανελλήνιο επίπεδο.
Στο ποδόσφαιρο μαθητών πήραν μέρος 22 σχολικές ομάδες με 330 μαθητές και η ομάδα του ΓΕΛ Αλμυρού νίκησε στον τελικό την ομάδα του 7ου ΓΕΛ Βόλου. Σε επίπεδο Θεσσαλίας έχασε από την ομάδα του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας .
Στην καλαθοσφαίριση μαθητών πήραν μέρος 18 σχολικές ομάδες με 216 μαθητές και στον τελικό η ομάδα του 6ου ΓΕΛ Βόλου νίκησε την αντίστοιχη του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας. Σε επίπεδο Θεσσαλίας στον τελικό νίκησε την ομάδα του 4ου ΓΕΛ Λάρισας. Στην ημιτελική φάση έχασε από το 4ο ΓΕΛ Ιωαννίνων.
Στην καλαθοσφαίριση κοριτσιών πήραν μέρος 3 σχολικές ομάδες με 36 μαθήτριες και στον τελικό η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Βόλου νίκησε την αντίστοιχη του ΓΕΛ Αλμυρού. Σε επίπεδο Θεσσαλίας αποκλείστηκε από το ΓΕΛ Παλαμά .
Στην πετοσφαίριση μαθητών πήραν μέρος 6 σχολικές ομάδες με 78 μαθητές. Πρωταθλήτρια Μαγνησίας ήταν η ομάδα του 6ου ΓΕΛ Βόλου νικώντας στον τελικό το Μουσικό Σχολείο Βόλου. Στην επόμενη φάση έχασε από το 2ο ΓΕΛ Καρδίτσας.
Στην πετοσφαίριση κοριτσιών πήραν μέρος 15 σχολικές ομάδες με 180 μαθήτριες και στο τελικό βρέθηκαν το 4ο ΓΕΛ Βόλου και το Μουσικό Σχολείο Βόλου. Η νικήτρια ομάδα του 4ου ΓΕΛ Βόλου σαν πρωταθλήτρια Θεσσαλίας πέρασε στην ημιτελική φάση του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος και έχασε από το 5ο ΓΕΛ Ιωαννίνων .
Στη χειροσφαίριση μαθητών το ΓΕΛ Αγριάς αφού βγήκε πρωταθλητής Θεσσαλίας αποκλείστηκαν στην ημιτελική φάση από το 4ο ΓΕΛ Κέρκυρας. Οι μαθήτριες του ΓΕΛ Αγριάς έχασαν στη Β’ φάση από το 1ο ΓΕΛ Καρδίτσας.
Στον ανώμαλο δρόμο μετείχαν 35 μαθητές και μαθήτριες. Ο μαθητής Ψάρρας Παναγιώτης του ΓΕΛ Αγχιάλου και η μαθήτρια Φλώρου Ευσταθία του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας εκπροσώπησαν επάξια τα σχολεία τους και την Μαγνησία στους τελικούς των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία.
Στον κλασικό αθλητισμό μετείχαν στην Α’ Φάση 57 μαθητές και 22 μαθήτριες και απ’ αυτούς 12 μαθητές προκρίθηκαν στην τελική φάση των πανελλήνιων σχολικών αγώνων. Ο μαθητής Γούλας Παναγιώτης του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και η μαθήτρια Φλώρου Ευσταθία του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας κατέκτησαν και οι δύο τα ασημένια μετάλλια στα αγωνίσματα του τριπλούν και των 3000 μέτρων αντίστοιχα.
Εκτός των ομαδικών αθλημάτων και του κλασικού αθλητισμού διοργανώθηκαν σε Πανελλήνιο επίπεδο Σχολικοί Αγώνες Τοξοβολίας, Σκοποβολής, Κολύμβησης, Άρσης Βαρών πάλης , Ρυθμικής Γυμναστικής , Ενόργανης Γυμναστικής , Τραμπολίνο , Ποδηλασίας Τζούντο , Αντισφαίρισης και Αντιπτέρισης.
Στους αγώνες αυτούς είχαμε σπουδαίες διακρίσεις . Η μαθήτρια του 7ου ΓΕΛ Βόλου Καρδαμάκη Αθηνά Παρασκευή κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην ρυθμική γυμναστική . Η μαθήτρια του 6ου ΓΕΛ Βόλου Ντανιέλανιτς Άννα – Μαρία την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλο στην αντισφαίριση Η μαθήτρια Τσουμπουσλή Μαρκέλλα του 4ου ΓΕΛ Βόλου τη πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στην πάλη.Οι μαθητές Καρπίδα Έλλη –Ιωάννα του Μουσικού Σχολείου Βόλου και Μαραγκός Γεώργιος του 1ου ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις και τα χρυσά μετάλλια στη σκοποβολή.
H O.E.Σ.Α. Μαγνησίας με Πρόεδρο τον Δ/ντη Β/θμιας Εκ/σης κ Δοδοντσάκη Γεώργιο από την έναρξη της αγωνιστικής δράσης στις αρχές Νοεμβρίου του 2014 κατάφερε την ολοκλήρωση του συνόλου των διοργανώσεων .
Στη δύσκολη αυτή οργανωτική πορεία με το πολύ καλό τελικό αποτέλεσμα συνέβαλαν όλοι οι αναφερόμενοι στη συνέχεια τους οποίους η Ο.Ε.Σ.Α. επιθυμεί να εκφράσει τις ειλικρινείς και θερμότατες ευχαρίστιες προς.
Τη Διεύθυνση και το προσωπικό της ΔΟ.Ε.Π.Α.Π –ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου που με κατανόηση στο έργο της Ο.Ε.Σ.Α. ανταποκρίθηκε σε όλα τα αιτήματα τόσο για την διάθεση των αθλητικών χώρων όσο και στην υψηλή ποιότητα υπηρεσιών που μας παρείχαν.
Την Μητρόπολη Δημητριάδος για την διάθεση των αθλητικών εγκατάστασεων και την συμπαράσταση της στην προσπάθεια μας για την διάδοση του Σχολικού Αθλητισμού και του Αθλητικού Πνεύματος γενικότερα .
Το αθλητικό κέντρο Olympico Center – Aγία Άννα για την παραχώρηση της αθλητικής εγκατάστασης για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Λυκείων.
Την Διοίκηση και τους εργαζομένους των Ολυμπιακών Ακινήτων για την διάθεση του Πανθεσσαλικού Σταδίου και τις υπηρεσίες που μας παρείχαν στην διοργάνωση της Α’φάσης των αγώνων στίβου.
Τους Διευθυντές των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής που με όραμα και πάθος προετοίμασαν και συνόδευσαν τις σχολικές ομάδες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με την συνδρομή και την κατάλληλη προετοιμασία παρά το εξαιρετικά απαιτητικό πρόγραμμα και την φυσιολογική επιθυμία όλων για επιτυχία δεν σημειώθηκε καμμία παρεκτροπή από μαθητές και συνοδούς .
Η Ο.Ε.Σ.Α. Μαγνησίας κλείνοντας για την σχολική χρονιά τους αγώνες των Λυκείων εκφράζει την ικανοποίηση για την διοργάνωση και εύχεται για την επόμενη σχολική χρονιά να συμβάλουμε όλοι μαζί εκ νέου για την ανάπτυξη του Σχολικού Αθλητισμού.
Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων των σχολείων Β/θμιας και Α/θμιας Εκπ/σης
Μαγνησίας, σχολικού έτους 2014-2015:
1 ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δρ.Δοδοντσάκης Γεώργιος Δ/ντης Β/θμιας Εκπ/σης ν.Μαγνησίας
2 Α’ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ράμμου Ιωάννα Υπεύθυνη ομάδας Φυσικής Αγωγής
3 Β’ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Μητσιάνη-Ματθαιοπούλου Θεοδώρα
Δ/ντρια Α/θμιας Εκπ/σης ν.Μαγνησίας
4 ΕΠΟΠΤΗΣ Χατζηπαντελή Αθανασία Σχολική Σύμβουλος Φ.Α Μαγνησίας
5 ΜΕΛΟΣ Παπαναστασίου Αναστάσιος Κ. Φ. Α. Δ.Ε Μαγνησίας
6 ΜΕΛΟΣ Καρακατσούνης Ιωάννης Κ. Φ. Α. Δ.Ε Μαγνησίας
7 ΜΕΛΟΣ Αηδονίδου Δήμητρα Κ. Φ. Α. Π.Ε Μαγνησίας
8 ΜΕΛΟΣ Μαυρομμάτης Χρυσόστομος Κ. Φ. Α. Π.Ε Μαγνησίας
9 ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΧΕΠ
Τσελεπίδου Παρασκευή Κ. Φ. Α. Δ.Ε Μαγνησίας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις