Ξηροφώτος: “Δίκαιη η πρόκρισή μας” (&vid)

“Δίκαιη” χαρακτήρισε την πρόκριση της ομάδας του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, ο Στέφανος Ξηροφώτος, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα Ιτέας ενώ σχολίασε και τον τρόπο που προσέγγισε ο Ντόλγκι την φάση του τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλα, όπου και θα μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Ξηροφώτου:

«Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μια πολύ καλή εικόνα. Ήμασταν καλοί, σοβαροί και μετουσιώσαμε σε γκολ τις δύο από τις τέσσερις κλασικές ευκαιρίες που είχαμε. Παράλληλα δεν κινδυνέψαμε ιδιαίτερα. Όλα τα παιδιά ανταποκρίθηκαν παρά το γεγονός ότι ήρθαμε με πολλές απουσίες. Μιλήσαμε στο ημίχρονο ότι ο αντίπαλος θα έπαιρνε κάποια ρίσκα με άμεσες επιθέσεις που το είχε ξεκινήσει από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου να το κάνει.

Είπαμε ότι δεν πρέπει να επαναπαυθούμε στο 0-2, είναι ύπουλο σκορ και ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τους κενούς χώρους για να τελειώσουμε νωρίς το παιχνίδι, διαφορετικά όπως και έγινε ο αντίπαλος θα μεγαλώνει το ρίσκο και θα έχουμε πρόβλημα. Θεωρώ ότι η φάση που έκρινε ότι το παιχνίδι πήγε στην παράταση είναι το 0-3 που δεν έγινε… μια φάση για highlight, μια χαλαρή ενέργεια… Δεν είναι ότι χάθηκε το γκολ  μας πείραξε ο τρόπος που προσέγγισε ο ποδοσφαιριστής ο δικός μας τη φάση, ο τρόπος που αποφάσισε και ο τρόπος που εκτέλεσε.

 Λογικά και δίκαια μας τιμώρησε η μπάλα και βρεθήκαμε εκεί που είχαμε πλεονέκτημα, με μειονέκτημα, λόγω ότι δεν είχαμε πολλές εναλλακτικές λύσεις. Χρησιμοποιήσαμε συνολικά 13 ποδοσφαιριστές. Φτάσαμε να το πάρουμε στην ψυχή, στη δύναμη στο πόσο έτοιμη ήταν η ομάδα ψυχολογικά. Μετά το 2-2 ανταποκριθήκαμε, άντεξαν τα παιδιά και πιστεύω συνολικά πως περάσαμε δίκαια.

Έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, μπορεί να έχει περάσει ο καιρός και να έχει τελειώσει το πρωτάθλημα όμως το Κύπελλο είναι ένα επίσημο παιχνίδι κι έτσι πρέπει να είναι και να αποτελεί έναν στόχο για τις ομάδες. Οι ομάδες έδειξαν ότι ήθελαν να περάσουν, θεωρώ ότι δίκαια περάσαμε εμείς.  Θέλουμε να μπαίνουμε μέσα στα παιχνίδια και να τα κερδίζουμε. Και πέρυσι η ομάδα είχε φτάσει στον τελικό του ομίλου στο Κύπελλο. Έχουμε κάνει μια σκληρή ομάδα η οποία έχει μάθει σε κάθε παιχνίδι ακόμη και στο φιλικό να έχει στόχο τη νίκη, ασχέτως αν την επιτυγχάνει ή όχι».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις