Έκθεση… φωτιά του Περέιρα σε FIFA-UEFA για τη διαιτησία, έρχονται μεγάλες αλλαγές στους πίνακες

Μεγάλη συζήτηση με αρκετά αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει η απόφαση της ΚΕΔ για ορισμό ξένου διαιτητικού τιμ (με τον Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν πρώτη «σφυρίχτρα») στον τελικό του Κυπέλλου, με την ΑΕΚ να εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή της μέσω ανακοίνωσης.

Ο Μέλο Περέιρα υπέβαλε αναφορά σε FIFA και UEFA, αναλύοντας την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική διαιτησία και προκύπτει το συμπέρασμα ότι είναι δύσκολο να επέλθει κανονικότητα στον χώρο, όπως αναφέρει η «Live Sport».

PΜεταξύ άλλων στην έκθεση του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή επισημαίνεται ότι:

1) Οι διαιτητές και οι παράγοντες της διαιτησίας υφίστανται μπούλινγκ άνευ προηγουμένου από ΜΜΕ που ελέγχονται ή είναι φίλα προσκείμενα σε ιδιοκτήτες ΠΑΕ. Αυτό το φαινόμενο είναι ανεξέλεγκτο και οι διαιτητές το έχουν αναφέρει οι ίδιοι στον Πορτογάλο προϊστάμενο σε συζητήσεις μαζί του.
2) Οι διαιτητές δέχονται απίστευτες πιέσεις από παράγοντες ή παρατρεχάμενους των ομάδων από τη στιγμή που θα οριστούν για να διευθύνουν ένα παιχνίδι. Μάλιστα, ο Περέιρα έχει καταγράψει στην αναφορά του προς FIFA και UEFA δύο περιπτώσεις που αφορούν «μικρομεσαίες» ΠΑΕ.

Τα παραπάνω δημιουργούν πρόσθετο άγχος στους διαιτητές και ο Μέλο Περέιρα το έχει αναφέρει στον πρόεδρο της ΕΠΟ ώστε να τους προστατέψει.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα αναμένεται να γίνουν μεγάλες αλλαγές στους πίνακες της διαιτησίας και η ανανέωση δεν αποκλείεται να αγγίξει το 50%. Παράλληλα, πρόκειται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις και στον τρόπο διοίκησης της ΕΠΟ. Ακούγεται έντονα το σενάριο ότι θα διοριστούν 2 ή 3 άτομα που θα αναλάβουν να «τρέχουν» την καθημερινότητα της ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις