Ιστιοπλοϊκός αγώνας Skiathos Palace Cup το τριήμερο 11-13 Μαΐου

Για τρίτη συνεχή χρονιά οργανώνεται στον μαγευτικό όρμο των Κουκουναριών στη Σκιάθο, μία από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου, ο αγώνας Skiathos Palace Cup το τριήμερο 11-13 Μαΐου.

Ο διοργανωτής, Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου για τον φετινό αγώνα συνεργάζεται με τον Θανάση Πινιάρη, ολυμπιονίκη προπονητή ιστιοπλοΐας τριγώνου και ανοιχτής θάλασσας του Ναυτικού Ομίλου Βόλου – «Αργοναύτες», ο οποίος θα είναι υπεύθυνος του αγωνιστικού μέρους της διοργάνωσης. Μαζί θα γράψουν άλλη μια νέα σελίδα στην ιστορία της θάλασσας. Άλλωστε, η Σκιάθος είναι ένα νησί με λαμπρή ναυτική παράδοση και οι Σκιαθίτες ήταν πάντα ναυτικοί και εραστές της θάλασσας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του ∆ήμου Σκιάθου και με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος».

Το Skiathos Palace Cup καθιερώνεται με το πέρασμα των ετών, ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις τύπου Match Race, αφού στο τριήμερο της διοργάνωσης συντελούνται πολλές παράλληλες εκδηλώσεις για τους συμμετέχοντες και το κοινό, αλλά και λόγω της συνεχούς βελτίωσης χρόνο με τον χρόνο της εμπειρίας που αποκομίζεται από τους ανθρώπους που θα βρεθούν κοντά της.

Η μορφή του αγώνα, δηλαδή το Match Race, που είναι ουσιαστικά μονομαχίες δύο σκαφών σε έναν προκαθορισμένο θαλάσσιο στίβο, υπόσχεται για άλλη μια χρονιά δυνατές αθλητικές συγκινήσεις στο υπέροχο θαλάσσιο και φυσικό περιβάλλον του όρμου των Κουκουναριών της Σκιάθου, που θα δώσουν μοναδικές εικόνες σε θεατές και αγωνιζόμενους. Η ιδέα του αγώνα ξεκίνησε από την ομάδα του περιοδικού Plefsi, που θα είναι και πάλι χορηγός επικοινωνίας και αθλοθέτης του αγώνα.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις