Με Σάκη Κουτίνα η καλύτερη πεντάδα της 24ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 24η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το basketa.gr να επιλέγει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Βορρά. Από την καλύτερη πεντάδα του 1ου ομίλου δεν θα μπορούσε να λείπει ο Σάκης Κουτίνας που με 29 πόντους κόντρα στη Νικόπολη Πρέβεζας αποτέλεσε τον MVP της αναμέτρησης.

1ος όμιλος Βορρά

1) Σάκης Κουτίνας (Νίκη Βόλου)

Η Νίκη Βόλου δεν παρατά τη «μάχη» για την άνοδο, όπως έδειξε ο ίδιος ο ηγέτης της. Η άμυνα της Νικόπολης Πρέβεζας υπέφερε τα μάλα από τον ίδιο, όπως και πολλές ακόμη στο φετινό πρωτάθλημα, με τη συγκομιδή των 29 του πόντων με τρία τρίποντα να μαρτυρά τα πάντα επί της ουσίας, για το βασικό λόγο που οι Θεσσαλοί επανήλθαν στις επιτυχίες και, τουλάχιστον, εξασφάλισαν την τρίτη θέση στον όμιλο. Ο Σάκης Κουτίνας, άλλωστε, έχει ξεκαθαρίσει και σε παλιότερες δηλώσεις του, ότι δε γύρισε για άλλο λόγο στο Βόλο από τον προβιβασμό στη Β’ Εθνική.

2) Χρήστος Μπαρούχας (ΓΕ Αγρινίου)

Η ΓΕ Αγρινίου, παρότι επί της ουσίας υποβιβασμένη εδώ και καιρό, έχει κερδίσει το σεβασμό των αντιπάλων και την αξιοπρέπεια για τον εαυτό της, με τον τρόπο που παίζει. Κάπως έτσι, έφτασε και στην νίκη τιμής επί του Ζέφυρου, με τον ηγέτη της να έχει 26 πόντους με πέντε τρίποντα, στο ίσως κορυφαίο φετινό του παιχνίδι. Για το λόγο αυτόν, άλλωστε, είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι ο Χρήστος Μπαρούχας, που συνεχίζει να παλεύει σε κάθε λεπτό για την ομάδα του.

3) Κώστας Αργύρης (‘Ικαροι Τρικάλων)

Επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι, μετά τη θητεία στους Τιτάνες Παλαμά, και τη στιγμή που χρειάστηκε να δώσει το «παρών», το έκανε με το παραπάνω. Τελείωσε με 26 πόντους απέναντι στον Πρωτεά Γρεβενών, σε άλλη μία «μάχη ζωής και θανάτου» για τους Ίκαρους, γενόμενος όχι απλά ο «παράγοντας Χ» του θριάμβου, αλλά και ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Η εμφάνιση αυτή του Κώστα Αργύρη, μπορεί και να είναι το «κλειδί» της παραμονής.

4) Γιώργος Γιαννουζάκος (ΑΟΚ Βέροιας)

Τι κι αν είναι σχεδόν 44 ετών, κλείνοντάς τα στις 30 αυτού του μήνα! Συνεχίζει να είναι κορυφαίος στα παρκέ και να δείχνει το δρόμο, όταν η ομάδα του χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε την εμπειρία του. Με αυτήν έφτασε τους 13 πόντους με δύο τρίποντα, συμβάλλοντας σε ακόμη ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, αυτή την φορά μέσα στα Ιωάννινα επί του ΑΓΣΙ. Τα λόγια στερεύουν για περιπτώσεις, σαν αυτήν του Γιώργου Γιαννουζάκου, για τον οποίο δεν υπάρχει λόγος να σκέφτεται κάτι άλλο από το να παίζει, αν συνεχίζει σε τέτοιο ρυθμό.

5) Παναγιώτης Σιδηρόπουλος (Εύαθλος)

Στην… κοντή μας πεντάδα παίρνει θέση και ο «άσος» του Ευάθλου, ο οποίος ήταν εκ των παικτών που καθόρισαν την τύχη του αγώνα με τον Ιωνικό Ιωνίας. Εκτός των 14 του πόντων με ένα τρίποντο, πρέπει κιόλας να επιβραβευθεί για την εξίσου σημαντική δουλειά που έχει κάνει αυτή την αγωνιστική περίοδο, βοηθώντας μεταξύ άλλων την ομάδα του Πολυκάστρου, στο να γίνει μία από τις ομάδες που χαίρεσαι να βλέπεις σε αυτό το πρωτάθλημα. Κάπως έτσι, επιλέγουμε και τον Παναγιώτη Σιδηρόπουλο.

Προπονητής: Δημήτρης Γκίμας (Φίλιππος Βέροιας)

Προτιμάμε να μην επιλέξουμε παίκτη για την αγωνιστική αυτήν, όπως έχουμε ξανακάνει στην περίπτωση του Φίλιππου, κι αυτό γιατί πραγματικά έχει υψίστη σημασία στη συγκεκριμένη ομάδα, η τρομερή της δουλειά ως σύνολο. Ο ίδιος ο Πάνος Κοντογιάννης, μετά το θρίαμβο στο ντέρμπι με τον Φαίακα Κέρκυρας, παραδέχθηκε πως οι Ημαθιώτες ήταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Και όντως, δικαίως σηκώνουν με πανηγυρικό τρόπο την κούπα. Σε αυτό, φυσικά, μεγάλο μερίδιο ανήκει στον Δημήτρη Γκίμα, με την ομάδα του να έχει κάθε τρόπο να χαμογελά, στην επιστροφή της στη Β’ Εθνική.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις