Θέλει να γράψει ιστορία η ΑΕΚ

Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα για την ΑΕΚ. Η «Ένωση» μετά από 24 χρόνια κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα και σήμερα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας θέλει να κάνει το νταμπλ έπειτα από 40χρόνια, καθώς η τελευταία σεζόν που είχε πετύχει ανάλογο επίτευγμα ήταν τη σεζόν 1977/78.

Ο «Δικέφαλος» βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη φορά σε τελικό και θέλει απόψε απέναντι στους Θεσσαλονικείς να πάρει το δεύτερο τρόπαιο μέσα στα τελευταία τρία χρόνια (20:30, Cosmote 1).

Ο Μανόλο Χιμένεθ τόνισε πολλές φορές στους ποδοσφαιριστές του πως πρέπει να παλέψουν για να κατακτήσουν και αυτό το τρόπαιο και να μην σταθούν στα εξωαγωνιστικά ζητήματα που έχουν προηγηθεί ανάμεσα στους δύο συλλόγους.

Όσον αφορά την ενδεκάδα, την «κιτρινόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Μπάρκας, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μπακάκη, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι και Χουλτ.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Σιμόες και ο Γαλανόπουλος, με τον Μπακασέτα και τον Γκάλο στα πλάγια. Ρόλο επιτελικού θα έχει ο Λιβάγια και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Αραούχο

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις