Α. Καμπλιώνης: «Με εξιτάρει η πίεση του πρωταθλητισμού»

Ο Αντώνης Καμπλιώνης ήρθε τον περασμένο Ιανουάριο στον Ολυμπιακό Βόλου και αμέσως έγινε από τα αγαπημένα παιδιά των φιλάθλων της ομάδας. Χαμηλών τόνων, ως άνθρωπος, αλλά θρασύς και τσαμπουκάς μέσα στο γήπεδο, βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα να πετύχει το στόχο της. Την περασμένη Παρασκευή ο 27χρονος επιθετικός ανανέωσε τη συνεργασία του με τους «ερυθρόλευκους» – για έναν ακόμη χρόνο – και σε συνέντευξή του στο Κυριακάτικό φύλλο της εφημερίδας “Θεσσαλία” μίλησε για την ομάδα και τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Μετά από δύο συναντήσεις που είχε ο Αντώνης Καμπλιώνης με τον τεχνικό διευθυντή του Ολυμπιακού Βόλου, Θωμά Μακρή, βρέθηκε η «χρυσή» τομή και ο ακραίος επιθετικός θα φορά και τη νέα χρονιά τα ερυθρόλευκα. Ποιοι όμως ήταν οι λόγοι που τον έκαναν να πάρει την απόφαση να συνεχίσει να αγωνίζεται στον Ολυμπιακό;

«Καταρχάς, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ και τη νέα χρονιά στον Ολυμπιακό Βόλου. Από τον Ιανουάριο που ήρθα στην ομάδα και στους τρεις μήνες που αγωνίστηκα, κατάλαβα πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός.  Οι λόγοι που με έκαναν να παραμείνει στην ομάδα, είναι ο υπέροχος κόσμος, που με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, καθώς και η διοίκηση, η οποία ήταν σωστή σε όλα απέναντι μου και με έκανε να αισθάνομαι πολύ όμορφα που αγωνίζομαι σ’ αυτή την ομάδα.

Επίσης, ένας λόγος που μου έκανε να συνεχίσω στον Ολυμπιακό, ήταν η παρουσία του κ. Αμανατίδη, τον οποίο γνωρίζω προσωπικά και έχω συνεργαστεί μαζί του. Έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στις ομάδες όπου έχει εργαστεί, ως προπονητής, με πολλές ανόδους στο ενεργητικό του».

Τι είναι αυτό που αποκόμισες από την περσινή χρονιά και τι περιμένεις τη νέα περίοδο; «Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό, η κατάσταση που επικρατούσε στην ομάδα δεν ήταν η καλύτερη. Θα χαρακτήριζα εκείνη την περίοδο κακή για τον σύλλογο. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που ήρθαμε  στην ομάδα, στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τον Ολυμπιακό, τόσο με την αγωνιστική μας παρουσία, όσο και στα αποδυτήρια. Θεωρώ, ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό τα καταφέραμε.

Οι επιλογές που είχε κάνει στην αρχή της χρονιάς η διοίκηση, πιστεύω, πως επηρέασαν την εικόνα της ομάδος και αυτό φάνηκε και από τα αποτελέσματα. Όταν ένας παίκτης δεν έχει καλή ψυχολογία, δεν μπορεί να αποδώσει, όπως πρέπει, μέσα στο γήπεδο. Οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη, όταν ανέλαβαν τη διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος, κατάφεραν να αλλάξουν αυτή την εικόνα και στο δεύτερο γύρο ο Ολυμπιακός, με εξαίρεση δύο-τρία παιχνίδια, είχε πολύ καλή παρουσία. Απόρροια της ηρεμία και της διοικητικής σταθερότητας που υπήρχε».

Στον Ολυμπιακό θα παραμείνει όλος ο βασικός περσινός κορμός. Αυτό πόσο θετικό, πιστεύεις, πως είναι για την ομάδα;  «Σίγουρα είναι πολύ θετικό το γεγονός, ότι ένας μεγάλος αριθμός παικτών από την περσινή ομάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται στον Ολυμπιακό και τη νέα χρονιά. Μάλιστα, αν γίνουν ορισμένες προσθήκες αξιόλογων και έμπειρων ποδοσφαιριστών, ο Ολυμπιακός έχει όλα τα φόντα να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο πρωτάθλημα. Το να αποκτά μία ομάδα είκοσι παίκτες κάθε σεζόν, δεν βοηθά ούτε την ίδια, αλλά ούτε και τους ποδοσφαιριστές. Θεωρώ, ότι η διοίκηση έκανε σωστή κίνηση, κρατώντας όλο το βασικό κορμό. Τα παιδιά που θα έρθουν στην ομάδα, μαζί με το νέο προπονητή, θα φτιάξουμε ένα δυνατό σύνολο, καθώς φέτος αποκλειστικός στόχος του Ολυμπιακού είναι η άνοδος».

Ποιο είναι το προφίλ του νέου προπονητή του Ολυμπιακού από τη στιγμή που έχεις συνεργαστεί μαζί του στα Τρίκαλα; «Ο κ. Αμανατίδης είναι ένας πολύ καλός προπονητής και πιστεύω ότι είναι πολυτέλεια για την Γ’ εθνική. Με την εμπειρία που διαθέτει, θα μεταφέρει και σε μας ποδοσφαιριστές τον τρόπο, με τον οποίο θα πρέπει να αγωνιζόμαστε, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα πολύ καλό σύνολο. Είναι απαιτητικός προπονητής και θέλει αυτά που δουλεύει με τους παίκτες στην προπόνηση να βγαίνουν και μέσα στο γήπεδο, ενώ δουλεύει πάρα πολύ και στον τομέα της ψυχολογίας. Του αρέσει να υπάρχει οικογενειακό κλίμα στην ομάδα και είναι λάτρης της πειθαρχίας».

Είσαι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν βιώσει τον πρωταθλητισμό. Το άγχος του πρωταθλητισμού μπορεί να το διαχειριστεί η ομάδα, όταν θα υπάρχει και η πίεση του κόσμου; «Σίγουρα είναι δύσκολο για μια ομάδα να αντέξει την πίεση του πρωταθλητισμού, όταν υπάρχει και η πίεση του κόσμου, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση, δεν αντέχει άλλο να βλέπει τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ να δουλεύω υπό πίεση, γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο βελτιώνομε, ως ποδοσφαιριστής. Ένας από τους λόγους που παρέμεινα στον Ολυμπιακό ήταν και αυτός. Γιατί θέλω να κατακτήσω με την ομάδα το πρωτάθλημα και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό μου».

Ο φετινός Ολυμπιακός θα έχει πολλές και καλές αξιόπιστες λύσεις σε όλες τις γραμμές, έτσι ώστε κάνεις παίκτης να μην έχει σίγουρη θέση στην ενδεκάδα. Το  γεγονός αυτό σε αγχώνει; «Καθόλου. Όπως είπα, μου αρέσει να δουλεύω σκληρά την προπόνηση κι αυτός που δουλεύει, πιστεύω, ότι παίρνει αυτό που του αξίζει μέσα στο γήπεδο».

Ο κόσμος του Ολυμπιακού τι να περιμένει φέτος από τον Αντώνη Καμπλιώνη, αλλά και από την υπόλοιπη ομάδα; «Όπως προανέφερα, είμαι πολύ χαρούμενος που ο κόσμος του Ολυμπιακού με αγαπήσει από την πρώτη στιγμή. Στο μικρό χρονικό διάστημα που βρίσκομαι στην ομάδα εισπράττω την αγάπη του κόσμου Εμείς οι ποδοσφαιριστές θέλουμε από τους φιλάθλους να αγκαλιάσουν τη νέα προσπάθεια, που κάνει η διοίκηση, με αποκλειστικό στόχο η ομάδα να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Από κει και πέρα βλέπουμε».

Ποιο γήπεδο κατά τη γνώμη σου ταιριάζει περισσότερο στον Ολυμπιακό. Το Πανθεσσαλικό ή το ΕΑΚ; «Πιστεύω, ότι Ολυμπιακός πρέπει να παίζει στη φυσική του έδρα, στο ΕΑΚ. Σ’ αυτό το γήπεδο νιώθεις τον κόσμο να σε αγκαλιάζει περισσότερο. Αντίθετα στο Πανθεσσαλικό αυτό δεν συμβαίνει. Δεν μπορεί το Πανθεσσαλικό να γίνει «καυτή» έδρα για τον Ολυμπιακό».

Οι προσωπικές σου φιλοδοξίες, πέρα από το να στεφτείς πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό, ποιες είναι: «Πρώτιστα, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις τον Ολυμπιακό να πετύχει το στόχο της ανόδου. Στη συνέχεια θα ήθελα προσωπικά να πετύχω όσο το δυνατόν περισσότερα τέρματα».

Σε ποια θέση μπορείς να αποδώσεις καλύτερα; «Μπορώ να αποδώσω το ίδιο καλά και στα δύο άκρα της επίθεσης, αλλά και πίσω από το φορ. Πάντως, ο κ. Αμανατίδης με χρησιμοποιούσε κυρίως στην αριστερή πλευρά, εκεί όπου ήμουν πολύ αποτελεσματικός. Κοιτάζω, όμως, πρώτα την ομάδα και μετά τον εαυτό μου».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις