Έχασε 1-0 και από τον Απόλλωνα στο Βόλο ο Ολυμπιακός

Χωρίς νίκη στο Βόλο παρέμεινε ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ της Football League. Χωρίς να είναι κατώτερος του Απόλλωνα ηττήθηκε με 1-0 από την «Ελαφρά Ταξιαρχία», απογοητεύοντας τους λιγοστούς φιλάθλους που έδωσαν σήμερα το απόγευμα το «παρών» στο ΕΑΚ. Το γκολ που…

…έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Ανγκούλο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Αυτό ήταν το πέμπτο φετινό παιχνίδι στα πλέι οφ από τα έξι, στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να σκοράρει. Οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν στην 5η θέση της βαθμολογίας, με τον Απόλλωνα να ξεφεύγει έξι βαθμούς (10 έναντι 4 του Ολυμπιακού), ενώ η Λάρισα μετά τη νίκη επί της Παναχαϊκής βρίσκεται στην 4η θέση με 9 βαθμούς.

«Χτύπησε» στο 45′ ο Απόλλων
Ανοιχτό παιχνίδι έγινε στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να έχει περισσότερο χρόνο την κατοχή της μπάλας, με τον Απόλλωνα να προσπαθεί να παίξει με αντεπιθέσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που είχαν τις ευκαιρίες να σκοράρουν, καθώς σε τέσσερις περιπτώσεις βρέθηκαν κοντά στο γκολ, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ, λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Στην πρώτη – ουσιαστικά – καλή στιγμή που δημιούργησαν στο παιχνίδι. Μάλιστα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έφτασαν μια «ανάσα» από το 0-2, με τον Ρίζο να σώζει την εστία του στο σουτ του Φαρινόλα.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού, μετά το πρώτο 10λεπτο, ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχαν ένα εξαιρετικό διάστημα (11′-20′) στο οποίο πίεσαν την άμυνα του Απόλλωνα και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κάποιο γκολ. Στάθηκαν, ωστόσο, άτυχοι στην τελική προσπάθεια. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 13′. Μετά από οργανωμένη επίθεση των παικτών του Ολυμπιακού, η μπάλα είχε τελικό αποδέκτη τον Μπιτάνγκ, με τον Καμερουνέζο να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Ταΐρη να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.
Δύο λεπτά αργότερα, στο 15′, ο Θέος έφυγε από κανονική θέση από τη δεξιά πλευρά, μπήκε στην περιοχή, έβγαλε τη σέντρα και ο Διαμαντόπουλος με σουτ πάνω στην κίνηση έστειλε τη μπάλα με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι του Ταΐρη, για να χαθεί πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να ανοίξει το σκορ.
Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν τα ηνία του αγώνα και στο 18′ ο Θέος με ωραία ατομική προσπάθεια βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια του Απόλλωνα.
Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, είδαμε περισσότερο παιχνίδι κέντρου, για να φτάσουμε στο 36′ όπου ο Ολυμπιακός έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία για γκολ. Ο Γιαλούσης εκτέλεσε φάουλ με τον Τριανταφυλλάκο να πιάνει απευθείας το σουτ και τη μπάλα να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Ταΐρη.
Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Απόλλων κατάφερε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να πετύχει γκολ και να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ του. Ο Φαρινόλα σέρβιρε στον Ανγκούλο, ο οποίος πλάσαρε σε κενή εστία, για να γράψει το 0-1. Στην πρώτη του τελική προσπάθεια ο Απόλλων σκόραρε, με την άμυνα του Ολυμπιακού να είναι σε πλήρη αποδιοργάνωση. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο Φαρινόλα βγήκε τετ α τετ με τον Ρίζο με τον τερματοφύλακα να διώχνει σωτήρια το σουτ του παίκτη του Απόλλωνα.

Ανούσια υπεροχή για Ολυμπιακό
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με στόχο να πιέσει την άμυνα του Απόλλωνα και να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Η υπεροχή, όμως, των «ερυθρολεύκων» ήταν ανούσια, με τους φιλοξενούμενους να κλείνουν τους χώρους. Ο Ελευθερόπουλος έριξε στο ματς τον Μπαλντοβαλίεφ αντί του Σκοπελίτη, για να δώσει μεγαλύτερη επιθετική πνοή στην ομάδα, ωστόσο, η εικόνα του Ολυμπιακού δεν άλλαξε.
Με εξαίρεση ένα γύρισμα του Διαμαντόπουλου στο 61′ (έβαλε δύναμη στη μπάλα και αυτή πέρασε από τον Μπιτάνγκ), οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να πατήσουν με αξιώσεις την περιοχή του Ταΐρη.
Ο Απόλλων στο 67′ απείλησε το τέρμα του Ρίζου, όταν μετά από σέντρα του Βάντερσον από τα αριστερό ο Τζιώρας με σουτ έστειλε τη μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι του Ολυμπιακού.
Ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 77′ για να φτάσει στο 1-1. ο Διαμαντόπουλος με κεφαλιά μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ταΐρη, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.
Στο τελευταίο 10λεπτο οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, οι φιλοξενούμενοι ροκάνιζαν το χρόνο, δίχως να μπορέσουν οι «ερυθρόλευκοι» να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ.
Στο 82′ ο Κυζιρίδης εκτέλεσε κόρνερ, με τον Διαμαντόπουλο να μη μπορεί να πιάσει την κεφαλιά μέσα στη μικρή περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Απόλλωνα κράτησαν μακριά από την περιοχή τους, τους «ερυθρόλευκους», για να πετύχουν την 2η νίκη τους εκτός έδρας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος (28′ Μαργαρίτης λ.τρ.), Μακρυδημήτρης, Γιαλούσης, Τριανταφυλλάκος (71′ Καρράς λ.τρ.), Κυζιρίδης, Μπιτάνγκ, Σκοπελίτης (59′ Μπαλντοβαλίεφ), Θέος, Διαμαντόπουλος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ.: Ταΐρης, Γκόλιας, Κύργιας, Γεωργίου, Ανγκούλο (46′ Καραδέμητρος λ.τρ.), Βασιλαντωνόπουλος, Ψιάνος, Φαρινόλα (80′ Άρσιτς) Λαγός (65′ Ηρακλής), Τζιώρας, Βάντερσον.

Σκόρερ: 45+1 Ανγκούλο
Κίτρινες: Σκοπελίτης, Θέος, Γιαλούσης, Καρράς, Μαργαρίτης-Λαγός, Φαρινόλα, Κύργιας, Ταΐρης
Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Σταθόπουλος (Ηλείας), Γεωργιάδης (Κοζάνης)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις