Αλέφαντος: Ήρθε στην Αθήνα και την πάτησε την ΑΕΚ

Τέτοια ανωτερότητα του ΠΑΟΚ σε ματς που να δίνει τίτλο έχω να δω από τη δεκαετία του ’70. Ξέρω καλά τι λέω, ούτε το ’85 που πήρε το πρωτάθλημα είχα δει τέτοιο πράγμα. Ήρθε στην Αθήνα, στην έδρα της ΑΕΚ και την πάτησε την ΑΕΚ. Μπορούσε να της βάλει 4 γκολ. Ο Μπάρκας την έσωσε την ΑΕΚ. Έμοιαζε σαν να έπαιζε ΠΑΟΚ-Μπάρκας.

Είναι πολύ καλός προπονητής ο Λουτσέσκου και αυτός είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή του Σαββίδη. Ναι, από την Ξάνθη. Έδειχνε από την Ξάνθη. Στην Ξάνθη ήταν όταν είχα βάλει τίτλο στη στήλη “πάρτε τον Λουτσέσκου οι μεγάλες ομάδες”!

Επίσης όταν έλεγαν πολλοί άσχετοι από μπάλα ΠΑΟΚτσήδες ότι ήταν να τον διώξουν για να φέρουνε τον Ουζουνίδη, βγήκα στη στήλη με τίτλο “θα διώξετε τον Λουτσέσκου για να φέρετε τον Ουζουνίδη, έχετε τρελαθεί;”.

Τον έστησε καλά τον ΠΑΟΚ, τρέξανε, αλλάζανε θέσεις, γέμισαν το γήπεδο, από την αρχή του ματς ήταν καλύτερος ο ΠΑΟΚ. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ισοπεδωτικός αλλά και στα δύο ημίχρονα ήταν καλύτερος της ΑΕΚ. Και μετά το χαμένο πέναλτι του ΠΑΟΚ δεν είδα την ΑΕΚ να πάρει τα πάνω της. Η ΑΕΚ φαινόταν αργή.

Στοίχισε πολύ το θέμα του Χριστοδουλόπουλου όπως είχα τονίσει πριν το ματς στη στήλη. Ποιος Λιβάγια και ποιος Αραούχο, αυτοί είναι παίκτες Β’ κατηγορίας στην Ευρώπη για να μην πω Γ’ κατηγορίας. Μόνο το άτσαλο τρέξιμό τους να παρατηρήσεις, φτάνει. Γενικώς δεν έχει παικταράδες η ΑΕΚ.

Δεν επιτρέπεται ρε Πρίγιοβιτς να είσαι δεξιοπόδαρος και να στέλνεις στο πέναλτι την μπάλα δεξιά. Σε ψωνίζει έτσι ο τερματοφύλακας, δεν στρίβεις το κόρμι, προλαβαίνει να το δει. Πάντως ήταν καλός ο Πρίγιοβιτς στο ματς. Όπως καλός ήταν και ο Βαρέλα. Και ο Μπίσεσβαρ αλλά χασογκόλης.

Να εξηγούμαστε όμως: Ο ΠΑΟΚ της δεκαετίας του ’70 είχε πολύ καλύτερους παίκτες από τους τωρινούς. Λένε για τον Πέλκα, αλλά όσοι δεν έχετε δει Κούδα δεν μπορείτε να καταλάβετε για τι ιεροσυλία μιλάνε. Ήταν άτυχος ο τότε ΠΑΟΚ που είχε πέσει στον πολύ μεγάλο Ολυμπιακό του Γουλανδρή.

Είδαμε μια διαιτησία στον τελικό χάρμα ιδέσθαι. Δικαιώθηκαν που έφεραν ξένο διαιτητή, και δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός επίσης που ζήταγε όλη τη χρονιά φέτος ξένους διαιτητές. Καθαρό μυαλό ο Ισπανός, τα έδινε όλα σωστά, πολλή δικαιοσύνη είδα από τον διαιτητή αυτόν. Έκανε ρεσιτάλ διαιτησίας. Ρε ούτε ένα λάθος δεν έκανε. Με κατέπληξε. Και το πέναλτι σωστό, και οι κόκκινες σωστές, και τα φάουλ που έδινε.

Η αλήθεια είναι ότι άξιζε έναν τίτλο ο ΠΑΟΚ φέτος. Μόνοι τους το χάσανε το πρωτάθλημα όμως με αυτά που έκαναν, δεν τους έφταιγε κανένας άλλος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις