Άκης Πέτρου: «Το Σάββατο φιέστα, την Κυριακή ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο…»

Στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM 89.5 FM και στην εκπομπή των Απόστολου Γαλάτη, Βασίλη Ζηνέλη και Κώστα Γκουντέλια, φιλοξενήθηκε ο Άκης Πέτρου, ο οποίος έκανε έναν απολογισμό της χρονιάς και κάλεσε τον κόσμο στη φιέστα του Σαββάτου με τον Ηρακλή. Τέλος, ο τεχνικός διευθυντής του ΝΠΣ Βόλος δήλωσε πως χάρηκε που η Νίκη Βόλου παίζει την Κυριακή γιατί θα έχει την ευκαιρία να δει ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο…

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Άκης Πέτρου στους κ.κ. Απόστολο Γαλάτη, Βασίλη Ζηνέλη και Κώστα Γκουντέλια:

Για όσους συνέβαλαν ώστε να στεφθεί με επιτυχία η πορεία της ομάδας: «Για να πετύχεις έναν στόχο όλοι έχουν βάλει το λιθαράκι τους. Μαθηματικά έχουμε εξασφαλίσει τον στόχου που είχαμε θέσει και δεν ήταν άλλος από την άνοδο. Από την πρώτη μέρα που μαζευτήκαμε στο γήπεδο, στόχος μας ήταν η νίκη σε κάθε παιχνίδι. Ο άλλος στόχος που έχουμε θέσει είναι να βγούμε πρώτοι και στον όμιλο».

Για τον αγώνα και τη φιέστα με τον Ηρακλή: «Θα υπάρχουν σίγουρα ευχάριστες εκπλήξεις σε μία φιέστα όχι ομάδας Γ’ Εθνικής, γιατί όπως έχουμε πει από την αρχή της χρονιάς, εμείς ήμασταν ομάδα Γ’ Εθνικής μόνο στα χαρτιά και στην κατηγορία. Σε όλα τα άλλα επίπεδα, οργάνωσης και τέτοια, έχουν να ζηλέψουν ομάδες Σούπερ Λιγκ από εμάς».

Για τον κόσμο που παρακολουθεί την ομάδα: «Περιμέναμε ότι θα έρθει ο κόσμος δίπλα μας, ήρθε και αυτή τη στιγμή είναι παραπάνω απ’ ότι περιμέναμε. Ήδη έχουμε ξεπεράσει τις 1400 κάρτες – μέλη. Όπως γνωρίζουν όλοι, μέλη είναι μόνο άντρες άρα 1400 άτομα, δείχνει ότι αυτή η ομάδα έχει ήδη αγκαλιαστεί. Όπως είπατε κι εσείς, το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή, θεωρώ πως θα είναι μία μεγάλη γιορτή και το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Τα δείγματα τα είδαμε και στον αγώνα με τον Τηλυκράτη, που παρά τον κακό καιρό είχαμε πολύ κόσμο.

Τώρα η “πάσα” πάει στον κόσμο. Αν θέλει να αγκαλιάσει αυτή την ομάδα κι αν θέλει να βλέπει στον Βόλο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, πρέπει να έρθουν όλοι στο γήπεδο ώστε να φύγουμε από τη μιζέρια και να είμαστε στα επαγγελματικά πρωταθλήματα»

«Κάθε ματς και μία γιορτή»

«Όλα έπαιξαν ρόλο. Σε όλα τα επίπεδα έδειξε τα δείγματά της. Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι που πρέπει να ξεχωρίζεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μη ξεχνάμε ότι ζούμε σε μία μικρή κοινωνία που όλα μαθαίνονται. Το ποδόσφαιρο είναι ένας μικρός κύκλος που μπορείς να μάθεις τα πάντα. Άρα έπαιξε ρόλο η οργάνωση, το καλό ποδόσφαιρο γιατί μη ξεχνάμε ότι τον κόσμο στο γήπεδο εμείς τον φέρνουμε. Στο γήπεδό μας, εσείς που έχετε έρθει, έχετε δει ότι όποιο παιχνίδι παίζουμε είναι γιορτή, δεν υπάρχουν βωμολοχίες κλπ. Βλέπετε ωραίο κόσμο και πάνω απ’ όλα έρχεστε κι ευχαριστιέστε το ποδόσφαιρο. Βλέπετε σωστό ποδόσφαιρο, συν τα αποτελέσματα. Όλα παίζουν ρόλο».

Για το αν θα συνεχιστεί η επιτυχημένη πορεία της ομάδας και στη Football League: «Ο κόσμος αν θέλει να βλέπει επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αν θέλει να βλέπει σωστό ποδόσφαιρο και να γίνει μία μεγάλη δύναμη, γιατί δεν επιτρέπεται ο Βόλος να μην είναι μία μεγάλη δύναμη στη Σούπερ Λιγκ που ξεκάθαρα ο στόχος μας τη νέα χρονιά είναι η ομάδα να πάει στη Σούπερ Λιγκ, πρέπει να έρθει δίπλα και να πάμε όλοι μαζί».

Για το αν θα ισχύσει το ίδιο και τη νέα χρονιά με τις κάρτες μέλους: «Είναι καθαρά διοικητικό κομμάτι και δεν μπορώ να απαντήσω, αν και δεν υπάρχει δυνατότητα στη Football League να μην εκδίδεις εισιτήρια».

«Ζηλεύουν ομάδες της Σούπερ Λιγκ»

«Φέτος η δική μας ομάδα, την ίδια ώρα που το ποδόσφαιρο έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού, είναι κάτι δυνατό και ξεχωριστό. Ομάδες της Σούπερ Λιγκ έχουν να ζηλέψουν πολλά από αυτή την ομάδα. Οργάνωση, ταλέντο και χαρακτήρες ποδοσφαιριστών και πολλά άλλα κάνει κάποιους να ζηλεύουν και να θέλουν να αντιγράψουν τη συνταγή της επιτυχίας».

Για το πρωτάθλημα της Football League: «θα πρέπει να αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα της Football League. Δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό, όταν ομάδες αποχωρούν τη δεύτερη αγωνιστική».

Για το πόστο του γενικού αρχηγού και του τεχνικού διευθυντή: «Η δική μου ομάδα έχει μία διοίκηση είναι συνεπέστατη σε ότι έχει πει. Στο θέμα της οργάνωσης, έχω ξαναπεί πως εγώ δεν έχω παίξει ποτέ ποδόσφαιρο, είναι πρωτόγνωρα πράγματα και για μένα. Τα αποδυτήρια της ομάδας ήταν άριστα. Έπαιξε ρόλο ο χαρακτήρας του κάθε ποδοσφαιριστή αλλά και το γεγονός ότι δεν έλειπε τίποτα από τους παίκτες. Τα παιδιά όλα ήταν οικογένεια».

«Ο Χουάν Φεράντο θα συνεχίσει και του χρόνου»

«Ο προπονητής θα συνεχίσει και του χρόνου γιατί όπως γνωρίζετε όλοι κρίνονται από το έργο τους. Σας το ανακοινώνω κι επίσημα ότι θα συνεχίσει. Είναι νέος, φιλόδοξος και η ομάδα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Σε 45 παιχνίδια η ομάδα είχε τρεις ήττες».

Για το αν η ομάδα θα φέρει παίκτες «ονόματα»: «Η ομάδα θα φέρει παίκτες ουσίας κι όχι για να ακούσει ο κόσμος ότι πήραμε αυτόν. Θα πάρουμε παίκτες που θα ταιριάξουν στην ομάδα και θα μπορέσουν να προσφέρουν. Δεν παίζουν μπάλα τα ονόματα. Έχουμε μία λίστα 40 ποδοσφαιριστών. Μαζί με τον προπονητή και τη διοίκηση θα επιλέξουμε αυτούς που θα χρειαστούμε για ανεβούμε την κατηγορία. Οι παίκτες που πήραμε ήταν φιλόδοξοι και τώρα δεν θέλει να φύγει κανείς».

Για τη μεγάλη διαφορά με τον δεύτερο: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη ακόμη μία φορά γιατί σε μία εκπομπή είχα πει ότι θα τερματίσουμε με 20 βαθμούς διαφορά και τερματίσαμε με 17. Έκανα λάθος και ζητώ συγγνώμη».

Για τις δηλώσεις του παίκτη του Ηρακλή, Πτηνόπουλου, που είπε πως ο ΝΠΣ Βόλος δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο: «Δεν θέλω να σχολιάσω τις δηλώσεις του ποδοσφαιριστή, κρίνω πως λόγω της απειρίας του, έκανε αυτές τις δηλώσεις. Όμως πρέπει να πω πως πολλά λόγια λένε παίκτες που έχουν αδυναμίες»

Για το αν άνθρωπος από τη διοίκηση ασχοληθεί διοικητικά στον συνεταιρισμό της Football League: «Σύμφωνα με τα δείγματα που έχει δείξει στην οργάνωση της ομάδας, δείχνουν ότι ξέρουν το ποδόσφαιρο και να τους καθοδηγήσουν κι εκεί. Χρειάζονται τέτοιοι παράγοντες. Δείχνουν το έργο τους ότι είναι οργανωτικοί. Μακάρι να υπάρξουν τέτοιοι άνθρωποι ώστε να φτιάξουν το ποδόσφαιρο».

«Καλώ όλον τον κόσμο στη γιορτή με τον Ηρακλή»

«Καλώ όλον τον κόσμο στη γιορτή με τον Ηρακλή γιατί θα δουν πράγματα που δεν έχουν ξαναδεί. Θα είναι μία φιέστα μεγάλης ομάδας Σούπερ Λιγκ. Να έρθουν να χειροκροτήσουν την ομάδα και να δουν καλό ποδόσφαιρο. Θα κάνουμε τα πάντα να κερδίσουμε ώστε να μεγαλώσει η γιορτή.

Το παιχνίδι να τονίσουμε ότι είναι το Σάββατο (19/05) στις 6:00 μ.μ.. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί δεν περιμέναμε ότι θα έχουμε τόσα πολλά μέλη. Μιλάμε για ένα γήπεδο, ασφυκτικά γεμάτο. Εμείς ως ποδοσφαιρικό τμήμα, θα δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε να χαρεί ο κόσμος που θα έρθει και μετά θα ακολουθήσουν οι εκπλήξεις που θα γίνουν γι’ αυτή την φιέστα, που συνήθως βλέπουμε από την τηλεόραση, στις μεγάλες ομάδες».

 

«Την Κυριακή θα δούμε ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»

Στο σημείο αυτό ο κ. Ζηνέλης ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έκλεισε αθλητικό κέντρο στο Ελατοχώρι για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του και η Νίκη θα αγωνιστεί την Κυριακή, σε ουδέτερο γήπεδο με τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων Ημαθίας για το Κύπελλο Ερασιτεχνών. Ο κ. Πέτρου θέλησε να συμπλήρωσε επ’ αυτού: «Ωραία, εμείς παίζουμε Σάββατο, οπότε μπορούμε να πάμε να παρακολουθήσουμε ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο την Κυριακή γιατί κάτι θα υπάρχει κι εκεί. Δεν υποτιμητικό αυτό. Είναι υγεία να υπάρχει ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Βλέπεις άλλες ομάδες έχουν σταματήσει από …πόσο Απριλίου. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που είναι σε απραξία, δύο μήνες. Να είσαι ευτυχισμένος που έχεις μία ομάδα ερασιτεχνική στον Βόλου που συνεχίζει να παίζει και βλέπεις και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αλλά μπορείς να δεις και κάτι που μπορεί να ξεχωρίζει. Δεν το λέω κακοπροαίρετα.

Και μία που μιλάμε για ποδόσφαιρο, ας σταματήσουν να υπάρχουν ενστάσεις, μηνύσεις. Ποδόσφαιρο κύριοι. Τον παραμύθιασες τον κόσμο μία φορά, τον παραμύθιασες δύο φορές, την τρίτη θα σου κλείσει την πόρτα. Ποδόσφαιρο. Τίποτα άλλο. Γιατί στο ποδόσφαιρο αποδείχθηκε πως κονομάνε μόνο οι δικηγόροι»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις