ΕΠΣΘ: Μέχρι την Πέμπτη η κίνηση ανατροπής της ΕΠΟ!

Η ΕΠΣ Θεσσαλίας είναι έτοιμη να καταθέσει την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια. Η αίτηση για προσωρινή διοίκηση και έκπτωσης του ΔΣ της ΕΠΟ θα γίνει είτε αύριο είτε μεθαύριο. Ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση, Γιώργος Παναγόπουλος, ανέφερε στο ΣΠΟΡ FM 94,6:

«Ο στόχος της κίνησης είναι κάποιοι άνθρωποι να επιχειρήσουν να βγάλουν το κάρο από τη λάσπη. Όχι για να πάρουν οφίτσια, αλλά για να διώξουν αυτή τη σαπίλα που υπάρχει στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Προσπαθούμε να είναι μια ενδεικτική σύνθεση με ανθρώπους που θα προσφέρουν, χωρίς εκβιασμούς, με ελευθερία κινήσεων και χωρίς να ανεβαίνουν στο άρμα κανενός.

Την Πέμπτη το πρωί θα κατατεθεί η αίτηση, το δικαστήριο θα αποφασίσει και μέχρι το καλοκαίρι ελπίζω ότι θα κινηθούν οι διαδικασίες. Σημασία έχει να ταραχθούν τα λιμνάζοντα νερά, αυτός ο βούρκος στο ελληνικό ποδόσφαιρο που αποκαλύφθηκε ακόμα περισσότερο από τις τελευταίες απομαγνητοφωνήσεις. Είναι κάτι που ζητούν όλοι θέλουν ένα ποδόσφαιρο διαφορετικό. Και μόνο που ακούς τη διάλεκτο που χρησιμοποιούν είναι ορατή η κατάσταση που υπάρχει. Θέλουμε την πλήρη κάθαρση και την αθλητική τιμωρία όλων».

Για τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που βγήκαν στη δημοσιότητα: «Η ποινική δικαιοσύνη πρέπει να το ερευνήσει το θέμα. Ειπώθηκε ότι αυτό το υλικό βρίσκεται ήδη στα χέρια της Εισαγγελίας. Σήμερα ήρθαν κάποιες διαψεύσεις, ότι πρόκειται περί συρραφής… Σημασία έχει ότι αυτό το βρωμερό καθεστώς που υπάρχει βγαίνει στο προσκήνιο. Υπάρχει πλήρης αδιαφάνεια και στη διαιτησία και στην αθλητική δικαιοσύνη.

Η ΕΠΟ έχει επιτροπή δεοντολογίας που είναι σε πλήρη εναρμόνιση με της FIFA και μπορεί να επιληφθεί επί όλων των θεμάτων. Υπάρχει όμως και το άρθρο 26 του ΚΑΠ που προβλέπει ρητά τι ισχύει για δυσφήμηση του αθλήματος. Σήμερα κιόλας ο αθλητικός εισαγγελέας έπρεπε να έχει στείλει την υπόθεση στα πειθαρχικά όργανα. Είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος (σ.σ. Ζωγράφος) να υπάρχει στο ποδόσφαιρο; Έπρεπε να έχει σηκωθεί να φύγει. Έτσι ενεργεί κάποιος που είναι σε υπεύθυνο πόστο. Ειδικά μετά την επίθεση που είχε δεχθεί και του συμπαραστάθηκε τότε όλη η κοινή γνώμη».

Για τις κυρώσεις με τις οποίες θ’ απειληθεί η ΕΠΣ Θεσσαλίας: «Έχει σταλεί έγγραφο από την ανακοίνωση κιόλας της πρόθεσης να προσφύγει στη δικαιοσύνη, το οποίο απειλεί για αποβολή. Παραβιάζουν τους κανονισμούς και του ίδιου του διαιτητικού δικαστηρίου που λέει ότι αρμόδιο είναι το Ειρηνοδικείο. Πέρα απ’ αυτό όμως, υπάρχουν θέματα που θα μας απασχολήσουν στην πορεία. Πρέπει να μπουν οι τακτικοί δικαστές. Αν επιληφθούν στα ανοικτά θέματα που υπάρχουν οι τωρινές συνθέσεις, θα προκαταβάλουν τις αποφάσεις, θα λειτουργήσουν ως πλυντήρια. Θα έπρεπε να έχουν αποχωρήσει μόνοι τους. Δεν έχουν ηθική και αξιοπρέπεια»;

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις