Καταγγελία Ολυμπιακού σε Σιμιτζόγλου, ζητεί αφαίρεση βαθμών από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Την αφαίρεση τριών βαθμών από το νέο πρωτάθλημα από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ επιδιώκει ο Ολυμπιακός με καταγγελία που έκανε στον υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ (ποδοσφαιρικός εισαγγελέας), Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου.

Ο Ολυμπιακός προσκομίζει φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό και υποστηρίζει ότι πριν την έναρξη του τελικού και μετά την άφιξη των αποστολών των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ, έγιναν από τους οπαδούς των δύο ομάδων εντός του γηπέδου επεισόδια που συνδέονται με βιαιοπραγίες και φθορές ξένης περιουσίας.

Ως εκ τούτου και επειδή οι δύο ομάδες που κλήθηκαν να απολογηθούν στις 18/5 δεν αντιμετωπίζουν τη συγκεκριμένη κατηγορία, ζητεί την άσκηση συμπληρωματικής πειθαρχικής δίωξης με το άρθρο 15 παράγραφος 4 του πειθαρχικού κώδικα, το οποίο προβλέπει ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών στο επόμενο πρωτάθλημα, τιμωρία έδρας από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές και χρηματική ποινή από 50.000 έως 250.000 ευρώ.

Τέλος, ο Ολυμπιακός υποστηρίζει ότι εφόσον οι παρατηρητές αγώνα δεν έχουν αναφέρει στην έκθεσή τους τα επεισόδια που επικαλείται, θα πρέπει και οι ίδιοι οι να ελεγχθούν πειθαρχικά.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις