Άξιος πρωταθλητής, ανέβηκε στη Γ’ Εθνική ο Ολυμπιακός Β. (159 αποκλειστικές photos)

Άξιος πρωταθλητής ΕΣΚΑΘ αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου αφού επιβλήθηκε του νεανικού Γ.Σ.Βόλου με 74-61 και εκμεταλλευόμενος την ήττα της Καλαμπάκας μέσα στον Αμπελώνα με 78-57 ανέβηκε στη Γ’ Εθνική κατηγορία μετά από πολλά χρόνια παραμονής στα τοπικά πρωταθλήματα.

Η επιτυχία του Ολυμπιακού Βόλου ήρθε ως επιστέγασμα της εξαιρετικής φετινής του πορείας, όπου ως γνωστόν κατέκτησε και το κύπελλο της ΕΣΚΑΘ. Η ομάδα από το καλοκαίρι σχεδιάστηκε για ν’ ανέβει κατηγορία, κάτι που τελικά τα κατάφερε περνώντας από πολλές δυσκολίες.

Το ματς με τον Γ.Σ.Βόλου περνά σε δεύτερη μοίρα. Το ευχάριστο είναι πως αγωνίστηκαν πολλά νεαρά παιδιά, αφού ο Γυμναστικός είχε τον έμπειρο Ζαρογιάννη στη σύνθεσή του και οι περισσότεροι παίκτες του ήταν από 15-19 ετών (Σταθούρος, Μούτσιος, Τσίρος, Κωστούλας, Κυριαζής), ενώ ο Γ. Βλιώρας από την πλευρά του έδωσε χρόνο συμμετοχής στον 14χρονο Νίκο Ακριβόπουλο και τον 16χρονο Ρωμανό Γαβρινιώτη.

Διαιτητές:Ζαχαρής , Τσουμαχίδης.
Δεκάλεπτα: 28-9, 43-32, 69-48, 74-61
Ολυμπιακός Βόλου:(Βλιώρας-Γκουγκουτούδης): Καραγεώργος 12(3), Τζήμας 3(1), Παπούλιας 12, Αλεξίου 3(1), Ίλτσογλου 8(2), Μπόγδανος 8, Γαβρινιώτης, Καραθάνος 3, Ακριβόπουλος, Αναστασόπουλος 5(1), Λουλούδης 6, Παρασκευάς 14.
Γ.Σ.Βόλου: (Κοσμάτος-Ντάκης): Κωστούλας 10, Σταθούρος 7(1), Ζήσης 11, Μούτσιος 5(1), Κυριαζής, Τσίρος 15, Σιδερής 5(1), Ζαρογιάννης 8.

Μόλις ολοκληρώθηκε ο αγώνας κι ενώ παίκτες προπονητές και παράγοντες του Ολυμπιακού Βόλου ενημερώθηκαν για την ήττα της Καλαμπάκας στον Αμπελώνα, ξέσπασε τρελό πανηγύρι. Παίκτες, προπονητές και Διοικούσα Επιτροπή μαζί με λίγους δυστυχώς φιλάθλους έγιναν ένα και τραγουδούσαν τον ύμνο του Ολυμπιακού Β. Ο πρόεδρος της Διοικούσας του τμήματος μπάσκετ κ. Αλέκος Μεταφτσής ανακοίνωσε από μικροφώνου την άνοδο της ομάδας στη Γ’ Εθνική και όπως χαρακτηριστικά είπε: «Ο Ολυμπιακός Β. επέστρεψε πανάξια στις εθνικές κατηγορίες, εκεί που ανήκει κι εκεί που έπρεπε να είναι από την προηγούμενη εβδομάδα. Συγχαρητήρια σε όλους για την υπερπροσπάθεια που ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»

Ο έφορος του τμήματος κ. Ζάκος Σαχίνης εμφανώς συγκινημένος έκλαιγε σαν μικρό παιδί, ενώ διάχυτη ήταν η συγκίνηση σε όλα τα μέλη της ομάδας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία:
Β’ ΓΥΡΟΣ

3η αγωνιστική
Γ.Σ. Αμπελώνα – Α.Ο.Καλαμπάκας……..78-57
Ολυμπιακός  Βόλου – Γ.Σ.Βόλου…………74-61

Τελική βαθμολογία

Α/Α ΟΜΑΔΕΣ Β Α Ν Η ΕΠ. ΑΜ. Δ
1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 10 6 4 2 467 423 44
2 Α.Ο.ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ 10 6 4 2 383 404   -21
3 Γ.Σ.ΑΜΠΕΛΩΝΑ 9 6 3 3 416 400   16
4  Γ.Σ.ΒΟΛΟΥ 7 6 1 5 389 428  –39

 

Δείτε τις αποκλειστικές φωτό του  goalpost.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις