Αλλοδαποί διαιτητές, VAR και νέο μέλος στην επόμενη μέρα της ΚΕΔ

Τρεις είναι οι αλλαγές που μέχρι αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, έχουν κλειδώσει και αφορούν την διαιτησία.

Πρώτον, το επιτυχημένο πείραμα ορισμού αλλοδαπών διαιτητών σ’ έναν αγώνα ειδικών συνθηκών και μεγάλων διακυβευμάτων, όπως ήταν ο τελικός κυπέλλου, ανάβει το «πράσινο φως» για την επέκτασή του και σε άλλους αγώνες «ειδικών συνθηκών».

Η κατά περίσταση χρησιμοποίηση αλλαδαπών διαιτητών αναμένεται να έρθει ως εισήγηση των FIFA/UEFA προς την ΕΠΟ στο πλαίσιο μιας νέας συμφωνίας που θα γίνει, προς αποφυγή του Grexit και ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Δεύτερον, στο πλαίσιο τη ίδιας συμφωνίας, αναμένεται στο προσεχές διάστημα να ανακοινωθεί το όνομα ενός ακόμα αλλοδαπού που θα προστεθεί στη σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Με επικεφαλής τον Περέιρα, τον Μάριν που προστέθηκε τον περασμένο Μάρτιο και το νέο πρόσωπο, αναμένεται να πορευθεί η ΚΕΔ στα θέματα αξιολόγησης και ορισμών διαιτητών της Σούπερ Λίγκας, με την παράλληλη αξιοποίηση των ημεδαπών μελών της επιτροπής.

Τρίτον, η χρήση του VAR είναι ειλημμένη και δρομολογημένη απόφαση που πιστώνεται στη διοίκηση της ΕΠΟ και στη διάθεσή της να πάρει μέτρα που θα μειώσουν τα λάθη των διαιτητών και θα συμβάλλουν στο διώξιμο της καχυποψίας και την ανάκτηση της χαμένης, κατά την 20ετία 1997 – 2016, αξιοπιστίας των διαιτητών, των αποφάσεών τους και του αθλήματος εν γένει.

Πηγή: soccerplus

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις