Σ. Ρόκας: “Η αγάπη του κόσμου στο πρόσωπό μου με συγκλονίζει”

Ο Στάθης Ρόκας αποτελεί τον ηγέτη του Ολυμπιακού Βόλου, τον φυσικό αρχηγό της ομάδας, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με την εξαιρετική πορεία του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λιγκ, την περίοδο 2010-11, αλλά και στην Ευρώπη, στο Γιουρόπα Λιγκ. Επέστρεψε πέρυσι τον Ιανουάριο στην ομάδα και η παρουσία του ήταν καταλυτική. Επιθυμία του είναι να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες και θα είναι στις επάλξεις και στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ο εμβληματικός αρχηγός των «ερυθρόλευκων» μίλησε στην εφημερίδα «Θεσσαλία» για την μεγάλη του αγάπη, τον Ολυμπιακό Βόλου και τις προοπτικές της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα.

Στάθη, ο Ολυμπιακός άρχισε τις ανανεώσεις των παικτών για τη νέα χρονιά από σένα. Συμβολική κίνηση της διοίκησης στο πρόσωπο του φυσικού αρχηγού της ομάδας;
«Δεν θεωρώ ότι ήταν ανανέωση της συνεργασίας. Ήταν μία συζήτηση για να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ομάδα. Δεν υπήρχε περίπτωση να φύγω από τον Ολυμπιακό. Ήταν τυπικό το θέμα να παραμείνω στην ομάδα και η συμφωνία μας ήταν εν λευκώ».

Πως βλέπεις τη νέα χρονιά στον Ολυμπιακό;
«Είναι γεγονός, πως έχω ζήσει πολύ καλές στιγμές, αλλά και πολλές άσχημες στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, οι κακές στιγμές με έκαναν να «δεθώ» μ’ αυτόν τον σύλλογο. Τρέφω πολλά αισθήματα για τον Ολυμπιακό και αυτό νομίζω το βγάζω μέσα στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια ομάδα που κάθε χρόνο θέλει να πρωταγωνιστεί. Αυτό που θα υποσχεθώ από την πλευρά μου, είναι ότι όλη την εβδομάδα θα φροντίζω για την καλύτερη προετοιμασία μου, για να μπορώ την Κυριακή στο γήπεδο να βγάζω τον καλύτερο μου εαυτό. Θα δίνω και την ψυχή μου σε κάθε παιχνίδι».

Πόσο μέτρα για σένα η αγάπη που δείχνει ο κόσμος προς το πρόσωπό σου;
«Είναι κάτι που θα πω για πρώτη φορά. Αυτό που εισπράττω από τον κόσμο είναι κάτι το συγκλονιστικό και δεν μπορείς να το ανταλλάξεις με όσα χρήματα κι αν πάρεις. Μπορεί όλο αυτό να με γεμίζει με μεγαλύτερες ευθύνες, αλλά νιώθω τόσο όμορφα. Όλη την εβδομάδα και μέχρι το επόμενο παιχνίδι, το μυαλό μου το έχω μόνο στον Ολυμπιακό. Για να μπορέσω να ανταποδώσω την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό μου».

Πέρυσι ήσουν πραγματικός αρχηγός της ομάδος, όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και στα αποδυτήρια. Αυτό αναμένεται να το δούμε και φέτος;
«Έχω κάνει μία συζήτηση με το νέο προπονητή, τον κ. Αμανατίδη. Λόγω της εμπειρίας και της ηλικίας μου, μπορώ πλέον, να περάσω κάποια πράγματα πιο εύκολα στους συμπαίκτες μου μέσα στα αποδυτήρια. Πέρυσι έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι για να φτιάξουμε κάποια πράγματα, τη στιγμή που υπήρχαν προβλήματα στην ομάδα. Αυτό όμως, που πρέπει να τονίσω, είναι ότι στον Ολυμπιακό υπήρχαν ποδοσφαιριστές με πολύ καλό χαρακτήρα και αυτό βοήθησε στο να έχουμε καλό κλίμα και να παρουσιάσει η ομάδα καλύτερη πορεία στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος».

Το γεγονός ότι ο περσινός βασικός κορμός παραμένει στην ομάδα είναι θετικό για τον Ολυμπιακό;
«Δεν θα μπω στη διαδικασία τόσο αγωνιστικά, όσο στο γεγονός ότι έμειναν στην ομάδα παιδιά, με τα οποία από την πρώτη μέρα που θα μπούμε στα αποδυτήρια, θα γνωρίζει ο ένας τον άλλον και θα κοιταζόμαστε στα μάτια.  Δεν θα χρειαστεί να πούμε κάποια πράγματα κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ομάδα. Θα μας βοηθήσει στο να «δεθούμε» πιο γρήγορα με τους ποδοσφαιριστές που θα έρθουν στο Ολυμπιακό. Οι νέοι παίκτες που θα αποκτήσει η ομάδα θα μπουν σ’ ένα κλίμα που εμείς θα έχουμε χτίσει. Αν κάποιος δεν ταιριάξει με την ομάδα, αυτό θα φανεί στη συνέχεια. Οι νεοαποκτηθέντες παίκτες θα έρθουν για να κουμπώσουν πάνω σε μας και όχι να δημιουργήσουμε ένα κλίμα και μία ομάδα από την αρχή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν σύλλογο που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό».

Ο προγραμματισμός φέτος έχει ξεκινήσει από πολύ νωρίς στον Ολυμπιακό. Πόσο αυτό βοηθά στο να προσελκύσει η ομάδα παίκτες αξιόλογους, βλέποντας την οργάνωση που υπάρχει στο σύλλογο;
«Σίγουρα αυτό δείχνει σοβαρότητα. Όλοι βλέπουν, ότι στον Ολυμπιακό υπάρχει διοικητική σταθερότητα κι αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στους παίκτες που ανανέωσαν τη συνεργασία τους με την ομάδα. Από την άλλη, πολλοί ποδοσφαιριστές θα ήθελαν να έρθουν να αγωνιστούν στον Ολυμπιακό, σε μια ομάδα που λειτουργεί σε καθαρά επαγγελματικά πρότυπα. Υπάρχουν βάσεις, υπάρχουν άνθρωποι που θα «τρέξουν» και θα λειτουργήσουν την ομάδα, με σοβαρότητα με πειθαρχία. Με ευθύνη απέναντι στον κόσμο. Ο Ολυμπιακός μπορεί να αγωνίζεται στην Γ’ εθνική κατηγορία, ωστόσο, λειτουργεί επαγγελματικά σε όλα τα επίπεδα».

Υπάρχει απογοήτευση στους φιλάθλους για την πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Ποιο μήνυμα στέλνεις στον κόσμο του Ολυμπιακού;
«Ότι δεν μας σκοτώνει, μας κάνει πιο δυνατούς. Ο Ολυμπιακός πέρασε πολλές άσχημες καταστάσεις, αλλά δεν… πέθανε. Δεν διαλύθηκε, δεν αφανίστηκε. Αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, βρίσκεται δύο χρόνια στην Γ’ Εθνική κατηγορία, ωστόσο, όλα αυτά θα πρέπει να μας συσπειρώσουν και να σταθούμε όλοι δίπλα στην ομάδα. Αν ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν στηρίξει την ομάδα τώρα στα δύσκολα, με τη δυναμική παρουσία του στο γήπεδο, τότε, ναι θα έρθουν πέτρινα χρόνια. Το τρίπτυχο της επιτυχίας για μια ομάδα είναι να υπάρχει χημεία μεταξύ διοίκησης, ομάδας και φιλάθλων. Ο καθένας από την πλευρά του οφείλει να δίνει τα πάντα για την ομάδα. Έτσι ο Ολυμπιακός θα γίνει και πάλι δυνατός και θα βγει από την αφάνεια. Θέλουμε όλους τους φιλάθλους στο γήπεδο και ο κόσμος δεν θα πρέπει να ξεχνά, ότι τα περισσότερα άτομα που βρίσκονται στη διοίκηση του συλλόγου είναι οπαδοί του Ολυμπιακού».

Πως σκέφτεσαι να βοηθήσεις φέτος τα νέα παιδιά;
«Θεωρώ πως είναι υποχρέωσή μου. Πρέπει να τους δώσω να καταλάβουν σε ποια ομάδα βρίσκονται, ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία αγωνίζεται ο Ολυμπιακός. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν, πως βρίσκονται σε μια πολύ μεγάλη ομάδα, με τεράστια ιστορία, στην οποία η πίεση είναι μεγάλη. Η απαίτηση του κόσμου είναι να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και οφείλουμε όλοι να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας».

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις