Γ. Βαρούτσικος: «Έχουμε τη διάθεση να συνεχίσουμε, αλλά… »

Ο Γιώργος Βαρούτσικος φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί στον ΣΠΟΡ FM 89.5. Ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» μίλησε για τη φετινή προσπάθεια του Ολυμπιακού Βόλου, για τη μη αδειοδότηση της ομάδας, αλλά και για το μέλλον της. Επίσης, ο Γιώργος Βαρούτσικος αναφέρθηκε…

…στις επαφές με τους επιχειρηματίες, στο σενάριο που θέλει την ομάδα να παίζει το τελευταίο της παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, στην περίπτωση του Τικάο και στις δηλώσεις του Δημήτρη Ελευθερόπουλου. Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Βαρούτσικου στην εκπομπή ”Πρωινή προπόνηση”:

Για τη μη αδειοδότηση του Ολυμπιακού Βόλου: Πληρώσαμε τις 8 από τις 11 προσφυγές και μεγάλο αγκάθι αποτελεί η υπόθεση του Τικάο. Στη χειρότερη περίπτωση, αν δεν πάει καλά η υπόθεση αυτό θα είναι ταφόπλακα για τον Ολυμπιακό Βόλου, διότι θα κληθούμε να πληρώσουμε 300.000 ευρώ. Η επιτροπή δεν μας έδωσε αδειοδότηση, γιατί πάτησε πάνω στην περίπτωση του Τικάο και σε κάποιες πληρωμές, οι οποίες έγιναν, αλλά ήταν εκπρόθεσμες. Δεν πληρώσαμε το παράβολο, επειδή γνωρίζαμε ότι η υπόθεση ήταν χαμένη. Θα ήταν σαν να πήγαιναν άλλες 3.000 ευρώ στον κουβά.

Για τη φετινή προσπάθεια: Νιώθουμε δικαιωμένοι σχετικά με την φετινή ομάδα. Κάναμε υπέρβαση και αποδείξαμε ότι με σωστό προγραμματισμό πως μπορούμε να προχωρήσουμε. Όμως, δεν αντέχουμε άλλο και δεν μιλάω μόνο οικονομικά, αλλά και ψυχολογικά.

Για το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου: Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε μία υγιή ομάδα με ακαδημίες που θα έχει το γήπεδό της. Μία ασφαλή ομάδα, η οποία θα προσφέρει θέσεις εργασίας σε νέους ανθρώπους. Πρέπει συνεργαστούν μαζί μας και άλλοι επιχειρηματίες, οι οποίοι θα βάλουν 20.000 – 30.000 ευρώ. Εμείς έχουμε τη διάθεση και θέλουμε να συνεχίσουμε, αλλά δεν μπορούμε μόνοι μας. Η επόμενη ημέρα αν δεν μας βοηθήσει κάποιος, δεν είναι ξεκάθαρη. Δεν έχει νόημα να πάμε την ομάδα στη Γ΄ Εθνική. Στη Β΄ Εθνική θα δούμε τι έσοδα θα έχουμε και έτσι θα πορευτούμε.

Για τις επαφές με επιχειρηματίες: Είχαμε επαφές με τον κ. Τόρη. Όσο πιο γρήγορα κλείσει αυτός ο κύκλος των επαφών θα είναι και καλύτερα για τον Ολυμπιακό Βόλου. Αύριο θα γίνει και μία πρώτη συνάντηση και σε πρώτη φάση, αρκετοί από αυτούς που έχουμε μιλήσει είναι θετικοί για μια συνεργασία. Μακάρι να συμφωνήσουν και να έρθουν να βοηθήσουν.

Για τις προσφυγές και για το σενάριο διεξαγωγής του τελευταίου αγώνα στο ΟΑΚΑ: Δεν υπάρχει κίνδυνος προσφυγών. Όσοι έφυγαν τον Ιανουάριο, έχουν πληρωθεί κανονικά. Αν γίνει ο τελευταίος αγώνας στο ΟΑΚΑ, θα γίνει προς όφελος της ομάδας. Σε περίπτωση που κάποιος από τους κατόχους των διαρκείας δεν συμφωνεί με αυτό, μπορεί να περάσει από τα γραφεία, να του δώσουμε τα 8 ευρώ που δικαιούται.

Για την περίπτωση του Τικάο: Εάν δεν έριχναν την ομάδα, δεν υπήρχε περίπτωση ο Τικάο να κερδίσει την προσφυγή του. Ο Τικάο ήταν ατίθασος χαρακτήρας. Κάποιες φορές δεν συμμετείχε στις προπονήσεις της ομάδας. Μόλις η ομάδα έπεσε, ο παίκτης, μέσω των δικηγόρων του, προσέφυγε υπογείως στη FIFA. Η διοίκηση Μποτσιβάλη ισχυρίζεται ότι δεν της ήρθε κάποιο χαρτί από τη FIFA, δεν πλήρωσε τίποτα και εκεί πιστεύω ότι χάθηκε όλη η μπάλα.

Για τις δηλώσεις του Δημήτρη Ελευθερόπουλου: Αγαπάμε τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο και θεωρούμε ότι είναι πολύ μεγάλος προπονητής. Για εμένα ήταν άστοχες οι δηλώσεις του. Οι μισθοί των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου είναι πληρωμένοι μέχρι και τον Μάιο, ενώ όλα τα συμβόλαια μέχρι και τον Δεκέμβρη. Δεν πιστεύω ότι πεινάει κάποιος από τους παίκτες μας. Οι δηλώσεις του έβγαλαν μία κακή εικόνα για την ομάδα του Ολυμπιακού, αυτό ήταν άσχημο και με πείραξε.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις