Χάος στο ουκρανικό ποδόσφαιρο με 5 εγκληματικές που έστηναν τα πάντα!

Με ένα ποστ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Ουκρανός Υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβακόφ αποκάλυψε την ύπαρξη 5 εγκληματικών οργανώσεων στην Ουκρανία που χειραγωγούσε τα αποτελέσματα σχεδόν όλου του εγχώριου πρωταθλήματος.

Mε ένα πρωτοφανές ποστάρισμα του στο Facebook, ο Ουκρανός Υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβακόφ τινάζει στον αέρα ολόκληρο το σαθρό οικοδόμημα του ουκρανικού ποδοσφαίρου: Εδώ και δύο χρόνια το ειδικό τμήμα οικονομικής προστασίας της δημόσιας αστυνομίας διεξάγει έρευνες για την ύπαρξη κυκλωμάτων που στήνουν αγώνες και επωφελούνται οικονομικά από αυτούς. Τα στοιχεία που έβγαλε στη δημοσιότητα είναι συγκλονιστικά: «Όλες οι μέθοδοι τους -από την δωροδοκία διαιτητών, παικτών, παραγόντων, μέχρι απειλές και χειροδικίες- είχαν ως σκοπό να εξασφαλίσουν το κατάλληλο αποτέλεσμα στο παιχνίδι που ήθελαν.

Το ύψος της… αμοιβής για το επιθυμητό αποτέλεσμα κυμαίνονταν από 30 έως 100 χιλιάδες χρβίνιας (από 3 έως 10 χιλιάρικα). Γνωρίζοντας το αποτέλεσμα εκ των προτέρων, τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων στοιχημάτιζαν σε γραφεία σε ασιατικές χώρες και αποκόμιζαν τεράστια κέρδη. Εξαιτίας της ανωνυμίας και της έλλειψης ελέγχου σε αυτές τις χώρες, αυτή η ποδοσφαιρική μπίζνα απέφερε στους δράστες κέρδη πάνω από 5 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Υπάρχουν ήδη αποδεικτικά στοιχεία και βίντεο που τα αποδεικνύουν όλα αυτά».

Σύμφωνα με τον Αβακόφ, οι εγκληματικές οργανώσεις που δρούσαν  / δρουν στο ουκρανικό ποδόσφαιρο είναι 5 (!) και στην υπόθεση εμπλέκονται 35 ομάδες από 10 διαφορετικές περιοχές, ενώ επίσης αναμένεται να κατηγορηθούν 320 άτομα (εν ενεργεία και παλαίμαχοι παίκτες, ιδιοκτήτες, διαιτητές, προπονητές) για 57 διαφορετικές υποθέσεις χειραγωγημένων παιχνιδιών για τις οποία υπάρχουν ήδη αποδεικτικά στοιχεία!

Λίγο μετά την απίστευτη αποκάλυψη ακολούθησε ένα γενικό, συγχρονισμένο ντου της ουκρανικής αστυνομίας σε 40 διαφορετικά σημεία στις πόλεις Κίεβο, Ζίτομιρ, Ντνιεπροπετροφκ, Ντόνετσκ, Ζαπορίζια, Κιρόβοχαντ, Μικολάιβ, σε μέρη όπου θεωρούνται ύποπτα για την δράση των εγκληματικών οργανώσεων, χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστό αν υπάρχουν συλλήψεις. «Είναι η πρώτη φορά στην Ουκρανία που θα οδηγηθούν ενώπιων της δικαιοσύνης όχι μόνο ποδοσφαιριστές που είναι ύποπτοι για στημένα παιχνίδια, αλλά οι οργανωτές αυτών των αγώνων», ήταν ο επίλογος του Αβακόφ σε μία υπόθεση που συγκλονίζει συθέμελα όλο το ουκρανικό ποδόσφαιρο!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις