Τέλος ο Χιμένεθ – Ολοταχώς… Ουζουνίδης

Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα του προπονητή για την ΑΕΚ μετά το διαζύγιο με τον Μανόλο Χιμένεθ – Άρχισαν οι συζητήσεις της «Ένωσης» με τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Ολοταχώς… Ουζουνίδης για την Ένωση. Τη στιγμή που απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις για να οριστικοποιηθεί το διαζύγιο με τον Μανόλο Χιμένεθ, ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού βρίσκεται προ των πυλών της ΑΕΚ.

Όπως σας ενημέρωσε το SDNA νωρίτερα, ο Εβρίτης τεχνικός επρόκειτο να συναντηθεί εντός της ημέρας με τους ανθρώπους του Δικεφάλου κι αυτή την ώρα μάλιστα βρίσκεται στα γραφεία της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ για να τεθεί επί τάπητος το ενδεχόμενο της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Τέλος ο Χιμένεθ από την ΑΕΚ

Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕΚ αποτελεί ο Μανόλο Χιμένεθ, καθώς με απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη η ομάδα απέσυρε την πρόταση ανανέωσης που είχε καταθέσει στον Ισπανό τεχνικό.

Στην συνάντηση που είχε ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης με τον Χιμένεθ την προηγούμενη εβδομάδα, και οι δύο πλευρές είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να συνεχίσουν μαζί. Και συμφώνησαν -όπως και πέρσι- τις συζητήσεις για το τελικό deal να κάνουν οι δικηγόροι του Ισπανού και οι ιθύνοντες της ΠΑΕ.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών προχώρησαν και η ΑΕΚ κατέθεσε την τελική της πρόταση στον προπονητή από την Ανδαλουσία την περασμένη Τρίτη, ζητώντας του απάντηση μέχρι την Παρασκευή. Σε εκείνο το σημείο είχε διαπιστωθεί οικονομική διαφορά, καθώς η πλευρά Χιμένεθ ξεκίνησε τις συζητήσεις από το 1,5(!) εκατ. ευρώ για όλο το τιμ του, για να πέσει τελικά στο 1 εκατ., ενώ η πλευρά της ΑΕΚ προσέφερε 850.000 ευρώ, ανεβάζοντας τις προσωπικές του αποδοχές από τις 600.000 στις 700.000 ευρώ.

Ωστόσο, αυτό που φαίνεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο ήταν η στάση που κράτησε ο Χιμένεθ ενώ βρισκόταν στην Ισπανία. Το γεγονός ότι έκανε συνάντηση με τον πρόεδρο της Λας Πάλμας οι διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ ήταν σε εξέλιξη, αλλά και οι δηλώσεις του στις οποίες δεν έδειχνε καν τον πρώτο λόγο στην Ένωση, όπως είχε πράξει στις δηλώσεις του επί ελληνικού εδάφους.

Ο συνδυασμός όλων αυτών και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η ΑΕΚ δεν έλαβε απάντηση στην πρόταση της, οδήγησαν τον Δημήτρη Μελισσανίδη στην απόφαση να αποσύρει η ομάδα την προσφορά που είχε καταθέσει στον Χιμένεθ, δίνοντας τέλος στη συνεργασία τους.

Η ΑΕΚ αποχαιρέτησε και επίσημα με ανακοίνωση της τον Μανόλο Χιμένεθ. «Μανόλο σε ευχαριστούμε για όλα», ο τίτλος του αντίο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη μη ανανέωση της συνεργασίας της με τον έως σήμερα προπονητή μας Μανόλο Χιμένεθ. Τον ευχαριστούμε θερμά για τον ενάμιση χρόνο της επιτυχημένης συνεργασίας μας, αλλά και για την καθοριστική συμβολή του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας μετά από 24 χρόνια.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει ήδη γράψει το δικό του μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της ΑΕΚ και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του.

Amigo Manolo, hasta la vista!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις