Αφαίρεση βαθμών για έξι και “θρίλερ” για Αναγέννηση και Σπάρτη

Λίγο πριν τις μάχες παραμονής στην αυλαία του πρωταθλήματος της Football League, η Επιτροπή Αδειοδότησης ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης επιτήρησης για τις ομάδες της «ουράς». Κερδισμένος ο Αιγινιακός, ο οποίος πέρασε το δεύτερο στάδιο, έμεινε στους 37 πόντους και ανεξαρτήτως του τι θα κάνουν Αναγέννηση Καρδίτσας και Σπάρτη, θέλει έναν πόντο με την Παναχαϊκή για να μείνει στην κατηγορία.

Αντίθετα, αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί από τις ΠΑΕ Καλλιθέα, Παναιγιάλειος, Σπάρτη, Πανσερραϊκός, Απόλλων Λάρισας και Αναγέννηση Καρδίτσας. Η Σπάρτη, λοιπόν, για να μείνει στην κατηγορία θα πρέπει στο «Γεντί Κουλέ» απέναντι στον ΟΦΗ να φέρει έστω το ίδιο αποτέλεσμα από τους Θεσσαλούς που υποδέχονται τον Άρη την Κυριακή (27/05).

Αναλυτικά:

«Προκειμένου να εξασφαλιστεί η απόλυτη ισονομία ενόψει των αγώνων της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League, λόγω ενδεχόμενης αφαίρεσης βαθμών στη 2η φάση της επιτήρησης, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μερίμνησε για την έγκαιρη εκδίκαση των υποθέσεων των ΠΑΕ που βρίσκονται πλησίον ή κάτω της ζώνης του υποβιβασμού.

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία του συνεδρίαση στις 25/05/2018 έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις αναφορικά με την διαδικασία επιτήρησης για τις ΠΑΕ της FOOTBALL LEAGUE.

Οι ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ και ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ πληρούν τις απαιτήσεις της 2ης φάσης της διαδικασίας επιτήρησης.

Οι ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ, ΣΠΑΡΤΗ, ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ και ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ δεν πληρούν τις απαιτήσεις της 2ης φάσης της διαδικασίας επιτήρησης.

Κατόπιν αυτού, και καθώς οι αποφάσεις της συγκεκριμένης διαδικασίας δεν είναι εφέσιμες, το σύνολο των ομάδων της Football League, γνωρίζει πλήρως την βαθμολογική του κατάσταση πριν την διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος».

Η βαθμολογία:

ΟΦΗ 83

Άρης 82

Παναχαϊκή 70

ΑΟΧ/ Κισσαμικός 61

Δόξα Δράμας 60

ΑΟ Τρίκαλα 58

Απόλλων Πόντου 50

Καραϊσκάκης 48

Εργοτέλης 46

Απόλλων Λάρισας  40

Αιγινιακός 37

Σπάρτη 34

Αναγέννηση Καρδίτσας 34

Πανσερραϊκός 27

Παναιγιάλειος 22

Καλλιθέα 21

Βέροια 5

Αχαρναϊκός -51

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις