Αρχίζουν στο ΕΑΚ οι Ιωνικοί αγώνες κολύμβησης

Οι 22οι Ιωνικοί αγώνες κολύμβησης προαγωνιστικών κατηγοριών, που διοργανώνει ο ΟΕΑ/ΝΑΒ, αρχίζουν σήμερα στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου. Πρόκειται για μία διοργάνωση που κάθε χρόνο αποτελεί πόλο έλξης για τους μικρούς κολυμβητές και κολυμβήτριες όχι μόνο της Θεσσαλίας, αλλά και όλης της Ελλάδας.

 Στη φετινή διοργάνωση μετέχουν 19 σωματεία με 425 κολυμβητές και κολυμβήτριες 9, 10, 11, 12 ετών. Συγκεκριμένα, θα δώσουν το «παρών» οι κάτωθι σύλλογοι: ΟΕΑ/ΝΑΒ, ΝΟΒΑ, Ο.Υ.Κ.Β., Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου, Υδάτινος Κόσμος, Νηρέας Κέρκυρας, Ολυμπιάδα Ιωαννίνων, ΑΚΟ Χαλκίδας, Ν.Ο. Χαλκίδας, Νηρέας Λαμίας, Κ.Ο. Καρδίτσας, ΑΚΑ Καρδίτσας, Νηρέας Καρδίτσας, Ολυμπιακός Καρδίτσας, Ν.Ο. Λάρισας, Λαρισαϊκός-Τιτάνες, Ν.Ε. Λάρισας, ΑΚΟ Τρικάλων.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν σήμερα στις 9.30 π.μ. με τα αγωνίσματα 200μ ελεύθερο, 50μ ύπτιο, 100μ πρόσθιο, 100μ πεταλούδα, 400μ μικτή ατομική και σκυταλοδρομίες 4Χ50μ ελεύθερο.

Το απόγευμα στις 16.45 θα γίνει η τελετή έναρξης των αγώνων που περιλαμβάνει την παρέλαση των ομάδων και τη βράβευση δύο -πολύ σημαντικών για την κολύμβηση – γυναικών: Πρόκειται για την κ. Τζένη Γαλάνη, υπαλλήλου των κολυμβητηρίων η οποία συνταξιοδοτείται.  Επίσης, την Μαριάννα Λυμπερτά, κολυμβήτρια με παγκόσμιες διακρίσεις και πανελλήνια ρεκόρ. Μετά την τελετή έναρξης και τις βραβεύσεις το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα αγωνίσματα 50μ ελεύθερο, 50μ πεταλούδα, 200μ πρόσθιο, 100μ ύπτιο, 400μ ελεύθερο και την σκυταλοδρομία 4Χ50μ μικτή ομαδική για τις ηλικίες 9-10 ετών.

Η τελευταία αγωνιστική ενότητα αύριο Κυριακή πρωί ξεκινά στις 9.30 με τα αγωνίσματα 100μ ελεύθερο, 50μ πρόσθιο, 200μ ύπτιο, 200μ μικτή ατομική, 800μ ελεύθερο και σκυταλοδρομία 4Χ50 μικτή ομαδική για τις ηλικίες 11-12 ετών.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην διεύθυνση https://www.youtube.com/channel/UClnHj2EgIdyDrdGelnt0Xwg .Η συγκεκριμένη διεύθυνση θα βρίσκεται και στο www.oeanav.gr .

Στους νικητές θα απονεμηθούν μετάλλια, ενώ στον πολυνίκη σύλλογο, στα αγόρια, στα κορίτσια και στο σύνολο θα απονεμηθούν κύπελλα. Επίσης θα δοθούν ειδικές τιμητικές διακρίσεις στους αθλητές που θα επιτύχουν ρεκόρ αγώνων.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις