Ο Άρης έριξε την Αναγέννηση στη Γ’ Εθνική με γκολ στο 91’

«Έμφραγμα» για Αναγέννηση. Στο τελευταίο του παιχνίδι στη Football League, ο Άρης επικράτησε 1-0 στην Καρδίτσα με πέναλτι του Λώττα στις καθυστερήσεις και έσπρωξε τους γηπεδούχους στη Γ’ Εθνική. 

Ιδανικός αυτόχειρας αποδείχθηκε η Αναγέννηση Καρδίτσας, καθώς δέχθηκε ήττα -μαχαιριά από τον Άρη μέσα στην έδρα της για την τελευταία αγωνιστική της Football League. Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λώττα στο 92΄ δεν ήταν παρά το επισφράγισμα μιας απόλυτα πετυχημένης σεζόν για τον Άρη που επιστρέφει και τυπικά στην Super League.

Το φιλμ του αγώνα:

Παρά το γεγονός πως δεν… καιγόταν για βαθμούς, ο Άρης των πολλών αλλαγών στην σύνθεσή του, μπήκε πιο ορεξάτος στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να επιβάλλει με το “καλημέρα” τον ρυθμό του, έχοντας την συντριπτική κατοχή της μπάλας.

Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν τις προθέσεις τους από νωρίς και απείλησαν για πρώτη φορά στο 6ο λεπτό με τον Μπούρμπο να καταγράφει την πρώτη ευκαιρία για την ομάδα του, με το σουτ που επιχείρησε.

Στο 11΄ο Άρης λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ,  με τον Μπαστακό και τον Πασά να αλλάζουν πολύ όμορφα την μπάλα, με τον δεύτερο να μην προλαβαίνει να τελειώσει την φάση, καθώς ο πορτιέρε των γηπεδούχων έδιωξε με υπερένταση. Με το πόδι στο γκάζι, σκυτάλη πήρε ο Μπαργκάν, ο οποίος προσπάθησε να “εκτελέσει” τον Γκέκα που φώναξε παρών.

Με την συμπλήρωση του πρώτου ημίωρου της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν εκ νέου με τον Πασά να σεντράρει από τα δεξιά για τον Μπαστακό, ο οποίος πήρε την κεφαλιά χωρίς όμως να καταφέρει να βρει στόχο. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον Άρη να κυριαρχεί μέσα στο τερέν, την Αναγέννηση να περιορίζεται σε έναν πιο παθητικό ρόλο και τις δυο ομάδες να αποχωρούν για τα αποδυτήρια με το 0-0.

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης είχε και πάλι τον πρώτο λόγο, ωστόσο, ο ρυθμός ήταν αρκετά πεσμένος, με τους Θεσσαλονικείς να μην είναι τόσο… απειλητικοί συγκριτικά με το πρώτο μέρος. Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους ήρθε στο 47΄με ένα δυνατό σουτ του Παυλίδη από μακρινή απόσταση, με τη μπάλα να καταλήγει ψηλά άουτ. Με το χρόνο να κυλάει,  οι δύο ομάδες έδειχναν πως συμβιβάζονται με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι το 70ο λεπτό, όταν ο Άρης έδειξε να… ξυπνάει και ανέβασε και πάλι ρυθμό, ψάχνοντας ένα γκολ… γοήτρου. Αρχικά με τον Μουμίν να μεταβιβάζει ωραία στον Πασά, ωστόσο, ο δεύτερος δεν πρόλαβε να μπει στη φάση. Πέντε λεπτά αργότερα το σύνολο του Δημήτρη Σπανού άγγιξε το 0-1 με δυνατό σουτ του Μπαστακού, το οποίο εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Γκέκας.

Γκολ – μαχαιριά από τον Άρη για την Αναγέννηση

Με τον χρόνο να κυλάει και όλα να δείχνουν πως η Αναγέννηση Καρδίτσας θα πάρει τον πολυπόθητο βαθμό της ισοπαλίας και ταυτόχρονα θα διατηρηθεί στην Football League αλλά ο Άρης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, καθώς στις καθυστερήσεις του αγώνα μετά από πανέξυπνη μεταβίβαση του Λώττα στον Πασά, ο δεύτερος τσίμπησε την μπάλα και ανατράπηκε από τον Γκέκα με τον διαιτητή της συνάντησης να καταλογίζει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λώττας όπου με περίσσεια ηρεμία ευστόχησε, βάζοντας ουσιαστικά… ταφόπλακα στην ομάδα της Καρδίτσας για την παραμονή της στην κατηγορία.

Συνθέσεις:

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ(Βαζάκας): Γκέκας, Καραγιάννης, Κωνσταντινόπουλος, Τζέκος, Βατουσιάδης, Μπιτέλης, Πλαβούκος(88’ Μπούσδρας), Σταματάκης, Πλούμης(58’ Ντάγκρας), Σουντουρά, Χαντζάρας.

ΑΡΗΣ(Σπανός): Καντιμοίρης, Νίκιτς, Μπούρμπος (46’ Κλιγγόπουλος), Μαραγκός, Τσουμάνης, Μουμίν, Παυλίδης(83’ Χαντί), Μπαργκάν(64’ Λώττας), Πασάς, Κανακούδης, Μπαστακός.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις