Βαζάκας: «Η Καρδίτσα δεν έπεσε αγωνιστικά»

H Αναγέννηση Καρδίτσας έπειτα από πέντε χρόνια παρουσίας της στην Football League αποχαιρέτησε μετά την εντός έδρας ήττα της από τον Άρη (1-0) την κατηγορία, καθώς ισοβάθμησε με την Σπάρτη όπου και υστερούσε την μεταξύ τους ισοβαθμία. Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» Γιώργος Βαζάκας μίλησε στο SDNA για την κατάσταση που βίωνε τόσο ο ίδιος οσο και οι παίκτες του μέσα στην σεζόν, ενώ παράλληλα αναφέρεται στο τι πρέπει να γίνει προκειμένου η ΑΣΑ να επιστρέψει στην δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας έπειτα από πέντε χρόνια υποβιβάστηκε στην Γ΄Εθνική, με ένα πέναλτι στο τέλος. Πως νιώθετε έπειτα από την εξέλιξη αυτή;

«Δεν υποβιβάστηκε από το πέναλτι, υποβιβάστηκε από την αφαίρεση βαθμών… Στην τριπλή ισοβαθμία σωνόμασταν και έπεφτε ο Αιγινιακός. Στην φάση αυτή που ήμασταν, παλέψαμε να πάρουμε τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στον Άρη που ήταν η δεύτερη καλύτερη βαθμολογικά ομάδα της κατηγορίας μετά τον ΟΦΗ, προκειμένου να κλειδώσουμε την παραμονή. Αυτό δεν έγινε καθώς ήρθε η φάση του πέναλτι, με συνέπεια να χάσουμε, να ισοβαθμήσουμε με την Σπάρτη και να πέσουμε».

Η ομάδα παρά τα όποια τεράστια προβλήματα αντιμετώπιζε μέσα στην σεζόν κατάφερε να μείνει όρθια και να διεκδικήσει την παραμονή της, την οποία και έχασε. Τι πιστεύετε ότι έφταιξε;

«Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που τράβηξε όλη την σεζόν η ομάδα. Εγώ είμαι απλήρωτος πέντε μήνες. Το ίδιο και οι παίκτες. Κάποια στιγμή παραιτήθηκα αλλά γύρισα πίσω, επειδή το ζήτησαν οι παίκτες και οι συνεργάτες μου και ο Γιώργος Κρανής. Διαφορετικά η ομάδα θα είχε αποχωρήσει νωρίτερα από το πρωτάθλημα απ΄ότι η Βέροια και ο Αχαρναϊκός. Οι παίκτες μετά το ματς με τον Πανσερραϊκό είχαν πάρει την απόφαση να φύγουν. Ωστόσο η παρουσία του Βασίλη Μπούρμπου τους κράτησε μέχρι τέλους παρά τις προσφυγές που υπήρξαν. Ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες, γιατί η ομάδα δεν έπεσε αγωνιστικά, αλλά λόγω της αφαίρεσης βαθμών για χρέη».

Τι κλίμα επικρατούσε όλη την χρονιά στην ομάδα;

«Από την πρώτη στιγμή που πήγα δεν υπήρχε ομάδα. Το οικονομικό πρόβλημα ήταν τεράστιο από τότε. Πίστεψα στις υποσχέσεις του Κλάους Μίλερ, αλλά φάνηκε σε όλα ασυνεπής. Για αυτό και πήραμε παίκτες από το τοπικό και άγνωστα αλλά με φιλοδοξία παιδιά τα οποία δούλεψαν. Κάναμε μια ομάδα αξιόμαχη, κάτι το οποίο το έδειξε η πορεία καθώς μαζέψαμε 40 βαθμούς. Ήμασταν η έκπληξη καθώς κανένας δεν περίμενε να τα καταφέρουμε. Τα παιδιά αυτά μάζεψαν 40 βαθμούς παρά τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης που ζούσαν καθημερινά άντεξαν και κράτησαν την Αναγέννηση μέχρι το τέλος. Για εμένα αυτοί είναι οι πρωταθλητές».

Μετά το τέλος του αγώνα υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες τόσο προς εσάς, όσο και προς τους παίκτες. Ποια είναι γνώμη σας για την κίνηση αυτή;

«Ότι υπήρχαν ορισμένα άτομα κατευθυνόμενα τα οποία δεν ήθελαν να μείνει η ομάδα στην κατηγορία υπήρχαν και ήταν κατευθυνόμενα. Ένας ήρθε στην Λάρισα και με έβριζε, όπως και ένας που ήρθε στην Σπάρτη. Αυτά τα άτομα ήταν κατευθυνόμενα και είναι γνωστά την κοινωνία της Καρδίτσας, που πάντα στόχο είχαν να φέρουν ταραχή στην ομάδα, όσο και σε εμένα. Εγώ ούτε τους φοβήθηκα, αλλά ούτε τους υπολόγιζα. Σταματάω εδώ γιατί δεν θέλω να το συνεχίσω καθώς αυτοί έχουν μεγάλη ευθύνη για την όλη χαώδη κατάσταση που επικρατεί στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Είναι αυτοί που πάντα έβαζαν συνέχεια τρικλοποδιά στην ομάδα».

Το γκολ με το οποίο πήρε την νίκη ο Άρης προήλθε από πέναλτι. Έχετε εικόνα για το εάν ήταν ή όχι πέναλτι;

«Απ΄ότι μου είπαν ήταν πέναλτι…».

Τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα τα οποία αντιμετώπιζε η Αναγέννηση πιστεύετε ότι την επηρέασαν και είχαν σαν συνέπεια τον υποβιβασμό της;

«Για αυτό και έπεσε. Δεν υπήρχε επόμενη μέρα στην ομάδα. Οι φροντιστές, ο μασέρ, όλοι οι υπάλληλοι ήταν ήρωες σε αυτό που έκαναν και κράτησαν την ομάδα».

Πόσο δύσκολο ήταν για εσάς να κρατήσετε την ομάδα ενωμένη, παρά την κατάσταση που επικρατούσε σε αυτή;

«Αυτός ήταν και ο λόγος που είχα παραιτηθεί τον Φεβρουάριο. Ήταν ότι δεν ήμουν πλέον προπονητής. Πλέον λειτουργούσα με το συναίσθημα, συν του ότι έκανα όλες τις άλλες δουλειές. Όταν φτάσει ο προπονητής να λέει κρίμα, πλέον χάνετε η ιδιαιτερότητα του προπονητή μέσα στα αποδυτήρια».

Μπορούσε να είχε μείνει κατηγορία η ομάδα; Θεωρείτε ότι οι περισσότεροι παίκτες λόγω του ότι ήταν νεαροί σε ηλικία λύγισαν στο κρίσιμο σημείο;

«Αγωνιστικά ήταν άδικο που η ομάδα έπεσε καθώς μάζεψε 40 βαθμούς. Οι παίκτες οι οποίοι έπαιξαν για πρώτη φορά στην Β΄Εθνική ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω».

Θα συνεχίσετε και του χρόνου στην ομάδα;

«Όχι. Ήδη είχα πάρει την απόφαση μου πολύ νωρίτερα και περίμενα να ολοκληρωθεί η χρονιά».

Μπορεί κατά την γνώμη σας η Αναγέννηση Καρδίτσας να επιστρέψει στην Football League;

«Θέλει πολύ δουλειά. Θα πρέπει να μπουν άτομα με υγιή σκέψη, να μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά την ομάδα, να ενωθεί η Καρδίτσα πάνω στην Αναγέννηση, να απομονωθούν αυτοί που νομίζουν ότι είναι η βάση των φιλάθλων και κάνουν το μεγάλο κακό και να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο. Όταν παίζεις με τον Άρη και έχεις 220 εισιτήρια καταλαβαίνεις την αποχή του κόσμου, από την ομάδα και παράλληλα καταλαβαίνεις το πρόβλημα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις