Αθλητικές εκδηλώσεις στη Μαγνησία με την υποστήριξη της Περιφέρειας

Αθλητικές εκδηλώσεις με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθούν στο Νομό Μαγνησίας, από την Παρασκευή 1 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Λεχωνίων Νηλέας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο τουρνουά ακαδημιών Ποδοσφαίρου, που θα πραγματοποιηθεί στο   Δημοτικό Γήπεδο Κάτω Λεχωνίων από την Παρασκευή 1 έως την Κυριακή 3 Ιουνίου.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν περίπου 1000 αθλητές από 20 ακαδημίες  ηλικίας 6 έως 14 ετών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός του τουρνουά είναι να εμφυσήσει στα παιδιά την ευγενή άμυλα, το αθλητικό πνεύμα και τα οφέλη της άθλησης.

Ο  Δήμος Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνουν τους Αγώνες Στίβου-Ρήγεια 2018 που θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου στις 2 Ιουνίου 2018.

Οι αγώνες διοργανώνονται κάθε χρόνο με συμμετοχή 450 αθλητών όλων των ηλικιών. Η εκδήλωση αποτελεί σημαντικό γεγονός για το νομό μας από πολιτιστική και αθλητική άποψη αφού οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα τοπία, να γνωρίσουν από κοντά τις αρχαιότητες  της περιοχής.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αφετών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων διοργανώνουν την Κοινή Θεσσαλική πορεία ορειβατικών συλλόγων Θεσσαλίας  που θα πραγματοποιηθεί στις 03  Ιουνίου  2018 στα χωριά του Πηλίου.

Η πορεία θα ξεκινήσει από τις Μηλιές και, μέσω του Πλατανορέματος  και του οικισμού Ζερβόχια, οι συμμετέχοντες θα φτάσουν στο χωριό Αφέτες, στην πλατεία του οποίου θα γίνει στάση για ξεκούραση. Εν συνεχεία, περνώντας από το τοξωτό γεφύρι και διανύοντας ένα από τα παλιά καλντερίμια του χωριού και το φαράγγι Χαλόρεμα, η πορεία θα καταλήξει στην παραλία Αμποβού. Σκοπός αυτής της πορείας είναι να αναδείξουμε τα μονοπάτια και τα θαυμαστής κατασκευής καλντερίμια (δρόμοι επικοινωνίας των ανθρώπων μέχρι πριν μερικές δεκαετίες), τα οποία – ξεχασμένα και εγκαταλελειμμένα στη φθορά του χρόνου  τα «ανοίγουμε»  σε συνεργασία με τον Σύλλογο Οι Φίλοι των Καλντεριμιών  Νοτίου Πηλίου και τον Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία και προβολή της φυσικής ομορφιάς του τόπου για το κοινό όφελος, στην ανάπτυξη του περιπατικού τουρισμού στην περιοχή αλλά και στην ανάδειξη της τοπικής ιστορίας.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, τόνισε, «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνουμε στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας με Δήμους, φορείς, αθλητικούς και πολιτιστικούς Συλλόγους του Νομού μας, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημερωτικές ημερίδες, συνέδρια. Είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας να υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου τους και μέσω εκδηλώσεων που πραγματοποιούν να τα αναδεικνύουν στο ευρύ κοινό».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις