Νέα επιστολή Ολυμπιακού σε FIFA-UEFA και πλήρης ταύτιση με τις αλλαγές στη διαιτησία

Επιστολή στους προέδρους της FIFA και της UEFA απέστειλε την Παρασκευή (01/06) ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με δημοσίευμα του SDNA.

Από την επιστολή επιβεβαιώνεται η ταύτιση Ολυμπιακού – FIFA – UEFA ως προς τις ανακοινωθείσες αλλαγές στη διαιτησία και συγκεκριμένα στην προσθήκη στην ΚΕΔ τρίτου μέλους προερχόμενου από το εξωτερικό, που μαζί με τους Περέιρα – Μαρίν θα κάνει τους ορισμούς διαιτητών στη Super League αλλά και ως προς τον ορισμό ξένων διαιτητών σε αγώνες του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής θέματα:

1. Τελικός Κυπέλλου: Οι «ερυθρόλευκοι» αναφέρουν ότι οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ κατέστρεψαν το ΟΑΚΑ, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, εισέβαλαν στο γήπεδο, άναψαν φωτιές, είχαν στην κατοχή τους μαχαίρια, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων και να προχωρήσει σε 14 συλλήψεις.

Επιπλέον, σημειώνουν ότι τα επεισόδια δεν αποτυπώθηκαν στις εκθέσεις των παρατηρητών του αγώνα , ούτε ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μείνουν ατιμώρητες.

2. ΚΕΔ: Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε να συμφωνεί με το περιεχόμενο της επιστολή τηςFIFAστην ΕΠΟ για τον ορισμού τρίτου αλλοδαπού μέλους, το οποίο μαζί με τους κ.κ. Περέιρα και  Μαρίν θα είναι υπεύθυνοι για τους ορισμούς διαιτητών, όμως ζητεί να φύγουν οι Τριτσώνης και Κουκουλάκης και να μη συμμετέχουν στις συσκέψεις.

Επίσης, ζητεί την έξοδο από τους πίνακες όσων διαιτητών συνδέθηκαν με αποτελέσματα υπέρ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, αναφέροντας συγκεκριμένους αγώνες.

Πρόκειται για οκτώ ματς του «Δικεφάλου του Βορρά» κι άλλα οκτώ της «Ενωσης», ενώ καταγράφονται και εννέα αναμετρήσεις που αδικήθηκε ο Ολυμπιακός.

Επιπλέον, η πλευρά των Πειραιωτών ζητεί στους κρίσιμους αγώνες του πρωταθλήματος να ορίζονται ξένοι διαιτητές.

3. Πειθαρχικά όργανα: Οι «ερυθρόλευκοι» αναφέρονται μεlinksστα επεισόδια που έγιναν στους αγώνες ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ, ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και δεν υπήρξαν ποινές ανάλογες των επεισοδίων, ενώ εκτός από την ατιμωρησία κάνουν λόγο και για ευθεία πολιτική παρέμβαση στον χρόνο και στο περιεχόμενο των αποφάσεων.

Παράλληλα, χαιρετίζουν την απόφαση της FIFA να θέσει χρονικό περιορισμό στην έκδοση των αποφάσεων και στον ορισμό του CAS ως του τελευταίου οργάνου που μπορούν να προσφύγουν οι ομάδες.

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η ενδέκατη επιστολή διαμαρτυρίας – καταγγελίας που στέλνει ο Ολυμπιακός στις FIFA και UEFA τους τελευταίους μήνες, δηλαδή από τότε η ΕΠΟ για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, απέκτησε διοίκηση η οποία δεν στηρίχτηκε από τον ΟΣΦΠ.

Είναι αμφίβολο αν κατά την 20ετία 1997 – 2016 που οι διοικήσεις της ΕΠΟ απολάμβαναν την στήριξη του Ολυμπιακού εστάλη έστω μία επιστολή ανάλογου περιεχομένου.

Όχι μόνο δεν εστάλη, αλλά όσοι τολμούσαν να καταγγείλουν στις υπερθνικές αρχές γεγονότα βίας, όπως ο Παναθηναϊκός που είχε καταγγείλει όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη με τον Σισέ και όχι μόνο, κατηγορούνταν από τον Ολυμπιακό ότι διασύρουν και δυσφημούν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο εξωτερικό…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις