Γ. Βλιώρας: Μπορεί ακόμη ψηλότερα ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, Γιώργος Βλιώρας, με δηλώσεις του αναφέρθηκε στη φετινή χρονιά και στην επιτυχία της ομάδας να ανέβει μετά από εννέα χρόνια στην Γ’ Εθνική κατηγορίας, τονίζοντας σχετικά: «Ήταν μια χρονιά η οποία ξεκίνησε με όνειρα και προσδοκίες και με αποκλειστικό στόχο να επαναφέρουμε τον Ολυμπιακό Βόλου στις εθνικές κατηγορίες, ύστερα από εννέα χρόνια παρουσίας στα τοπικά πρωταθλήματα. Αυτή η χρόνια κλείνει με τον καλύτερο τρόπο για τον σύλλογο. Ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής και ο κυπελλούχος της ΕΣΚΑΘ για το 2018, προσφέροντας ωραίο θέαμα, ενώ η ομάδα κατέρριψε πολλά ρεκόρ. Θεωρώ, πως δίκαια πανηγυρίσαμε την άνοδο στην Γ’ εθνική κατηγορία. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοικούσα επιτροπή μπάσκετ, η οποία ήταν δίπλα στο τμήμα όλη τη χρονιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες, γιατί ανταποκρίθηκαν με απόλυτη επιτυχία στα παιχνίδια, παίζοντας και ωραίο μπάσκετ.
Ευχαριστούμε, επίσης, τον σύλλογο της Καρδίτσας, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας και ήρθε στο Βόλο να παίξουμε ένα φιλικό παιχνίδι και να γιορτάσουμε μαζί την άνοδο. Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε περισσότερο κόσμο… Αυτή η χρονιά έδειξε στον Ολυμπιακό το δρόμο για το πως θα πρέπει να κινηθεί η ομάδα στο μέλλον. Πρέπει να οργανωθεί γρήγορα για τις απαιτήσεις της Γ’ εθνικής και θεωρώ πως είναι μια καλή συγκυρία για να ανέβει ο Ολυμπιακός ακόμα ψηλότερα».

Σε ερώτηση για το αν θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, ο έμπειρος κόουτς τόνισε: «Δεν έχουμε μιλήσει ακόμη με την διοικούσα επιτροπή. Πρόθεση μου, ωστόσο, είναι να συνεχίσω στον Ολυμπιακό. Μέσα στην εβδομάδα θα μιλήσουμε και θα δούμε τι σκέφτεται η διοικούσα επιτροπή για την ομάδα. Αν μου ζητηθεί, πάντως, να παραμείνω στον Ολυμπιακό, με μεγάλη μου χαρά θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου σ’ αυτή την ομάδα».

Για το αν ο Ολυμπιακός χρειάζεται πολλές προσθήκες για να έχει μια αξιόλογη παρουσία στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ο Γιώργος Βλιώρας τόνισε: «Είναι μία εντελώς διαφορετική κατηγορία η Γ’ Εθνική. Παίξαμε αρκετά φιλικά παιχνίδια και με τη Νίκη Βόλου και με άλλες ομάδες στη διάρκεια της προετοιμασίας και πήγαμε αρκετά καλά. Κερδίσαμε πολλές από αυτές και θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός, με το υπάρχον υλικό, αν έπαιζε στην Γ’ Εθνική θα τερμάτιζε  – πιστεύω – μέσα στην πεντάδα. Θεωρώ ότι με δύο-τρεις ποιοτικές προσθήκες και εφόσον διατηρηθεί ο κορμός, η ομάδα είναι ικανή να χτυπήσει την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία».

Όσον αφορά για την άνοδο του βολιώτικου μπάσκετ τη φετινή χρονιά, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου να πάνε όλα καλά στη Νίκη και η ομάδα να ανέβει στην Β’ εθνική κατηγορία. Θεωρώ ότι 99% θα το πετύχει. Ανεβαίνοντας κατηγορία, τόσο η Νίκη, όσο και ο Ολυμπιακός και με τις τοπικές ομάδες του Βόλου να παρουσιάζονται δυνατές, θεωρώ ότι είναι μια ευκαιρία να αναγεννηθεί το βολιώτικου μπάσκετ και να ξεφύγει από το τέλμα που είχε περιέλθει. Είναι κρίμα ο Βόλος να μην έχει ομάδες, οι οποίες να αγωνίζονται στις υψηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Θα έπρεπε τουλάχιστον μία ομάδα από τον Βόλο να αγωνίζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία, μία στην Β εθνική και γιατί όχι και μία ακόμη να παίζει στην Γ εθνική κατηγορία. Υπάρχουν οι εγκαταστάσεις, το κατάλληλο υλικό, οι άνθρωποι που δουλεύουν σ’ αυτές ομάδες και πιστεύω ότι με λίγη περισσότερη προσοχή και λίγο καλύτερο προγραμματισμό μπορούμε να το πετύχουμε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις