Ο Ολυμπιακός Βόλου θα τους ενώνει πάντα (photos)

Έζησαν το ποδόσφαιρο σε μια άλλη εποχή, ρομαντική, τότε που έπαιζαν για την ιδέα, την φανέλα, τον κόσμο. Μάτωναν στα ξερά γήπεδα, χωρίς τις ανέσεις που έχουν στη σημερινή εποχή οι ποδοσφαιριστές. Κι όμως, εκείνες οι εποχές είχαν μια διαφορετική μαγεία, που δεν μπορεί να τη νιώσει η νέα γενιά και όσοι δεν την έζησαν από κοντά.
Οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού Βόλου και ιδιαίτερα οι παλαιότεροι, που αγωνίζονταν στην ομάδα τη δεκαετία του ’60 και του ’70, έχουν έντονα βιώματα από το ποδόσφαιρο εκείνης της εποχής. Έζησαν ωραίες στιγμές, μέσα από τεράστιες δυσκολίες και όποτε ανταμώνουν έχουν πολλά να θυμηθούν και να πουν. Ο Ολυμπιακός τους ένωσε, μέσα από την ομάδα έγιναν φίλοι και είναι συγκινητικό να βλέπεις ανθρώπους που αγωνίστηκαν για το μεγαλείο του Ολυμπιακού Βόλου να διατηρούν αυτή τη φιλία σε βάθος χρόνου και να σμίγουν.
Το Σάββατο στην «Αύρα», στον Άναυρο, σ’ ένα μέρος όπου για τους παλαίμαχους του Ολυμπιακού σημαίνει πολλά, ο πρόεδρος του ΕΒΟΛ και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου, Νικήτας Πρίντζος, παρέθεσε γεύμα στην παλιά… φουρνιά των παλαιμάχων του συλλόγου, ανήμερα των 81ων γενεθλίων από την ίδρυση του Ολυμπιακού. Στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν οι Τάκης Βαρούτσικος, Απόστολος Μαντζαφλέρης, Βάιος Δημόπουλος, Γιάννης Τσουκνίδας, Νίκος Ρηγούλιας, Γιώργος Καραηλιού, Ανέστης Ιωσηφίδης, Σάκης Μακρής, Θανάσης Βογιατζάκης και Λάκης Βλαχάβας.
Απολαμβάνοντας την ηλιόλουστη μέρα, δίπλα στο κύμα, τρώγοντας φρέσκο ψαράκι και πίνοντας κι ένα ποτηράκι κρασάκι παραπάνω, θυμήθηκαν τα παλιά, νοστάλγησαν τα χρόνια που έπαιζαν ποδόσφαιρο και τα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν, με τον Αποστόλη Μαντζαφλέρη να είναι στο… επίκεντρο. Ωραία εικόνα να βλέπεις ανθρώπους που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον Ολυμπιακό Βόλου και την ιστορία του, να μοιράζονται τις αναμνήσεις τους και να αναπολούν όμορφες στιγμές του παρελθόντος.
Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, πόσο μάλλον οι παλαιότεροι σε ηλικία, αποτελούν αναμφισβήτητα μέρος της ένδοξης ιστορίας του Ολυμπιακού Βόλου. Η αυθεντικότητα, ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου χάνεται. Και ευτυχώς που υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που καταφέρνουν και κρατούν ζωντανή την ιστορία του Ολυμπιακού και την μεταλαμπαδεύουν στους νεότερους. Γι’ αυτό ο Ολυμπιακός, ως ομάδα, δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ…

Πηγή: εφημερίδα “Θεσσαλία”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις