Χιλιάδες παιδιά Δημοτικών έμαθαν κολύμβηση, σήμερα γιόρτασαν το γεγονός (photos)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε το καινοτόμο πρόγραμμα κολύμβησης του Υπουργείου Παιδείας που υλοποιείται για 2η συνεχόμενη χρονιά στη Μαγνησία από το Γραφείο Φυσικής Αγωγής με υπεύθυνους τους καθηγητές φυσικής αγωγής κ.κ. Ιωάννα Ράμμου, Χρήστο Πάντο, Γιάννη Κοτρώνη και Τάσο Παπαναστασίου.

Σήμερα, έγινε η γιορτή λήξης στις εγκαταστάσεις του Αναύρου, με την παρουσία 150 μικρών μαθητών από πέντε Δημοτικά σχολεία. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν, να κολυμπήσουν, μα και να ακούσουν πολύ σημαντικές συμβουλές τόσο από διατροφολόγους, όσο και από τα μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων που με επικεφαλής τον Βασίλη Ηλιόπουλο, τους μίλησαν για τις πρώτες βοήθειες.

Παρόντες και οι διευθυντές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Γιώργος Πολύζος και Δευτεροβάθμιας κ. Σωκράτης Σαβελίδης.

Ο κ. Σαβελίδης αναφέρθηκε στο καινοτόμο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και είπε χαρακτηριστικά πως φέτος συμμετείχαν συνολικά 1200 παιδιά (πέρυσι 800) που είχαν τη δυνατότητα να μάθουν κολύμπι, ενώ έγιναν 250 δρομολόγιο με κόστος 10.000 ευρώ τα οποία κάλυψε εξ’ ολοκλήρου η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη κα Δωροθέα Κολυνδρίνη για τη βοήθειά τους, τους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων, ενώ εξήρε την εργατικότητα και αποδοτικότητα της προϊσταμένης Φυσικής Αγωγής κας Ιωάννας Ράμμου, του υπεύθυνου του προγράμματος κ. Χρήστου Πάντου και των καθηγητών Φυσικής Αγωγής κ.κ Γιάννη Κοτρώνη και Τάσου Παπαναστασίου.

Ο συντονιστής του προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης, καθηγητής φυσικής αγωγής κ. Χρήστος Πάντος, τόνισε ότι είναι η δεύτερη χρονιά για ένα καινοτόμο πρόγραμμα για παιδιά τρίτης και τετάρτης Δημοτικών σχολείων. Είπε χαρακτηριστικά: «Τα παιδιά χαίρονται με ασφάλεια τη θάλασσα, την απολαμβάνουν και είναι σημαντικό που είχαμε σήμερα εδώ μαζί μας για ενημέρωση και την ένωση διατροφολόγων και τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων. Είναι απαράδεκτο στην Ελλάδα που βρέχεται από θάλασσα να έχουμε πνιγμούς. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μάθουν τα παιδιά μας κολύμπι».

Όλοι, ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη νέα χρονιά, ενώ το παρών έδωσαν επίσης, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου και εμπνευστής του προγράμματος πανελλαδικά κ. Μανταλούφας, η εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων κα Πέπη Οικονόμου, καθηγητές φυσικής αγωγής, διευθυντές και Δάσκαλοι Δημοτικών Σχολείων και γονείς των παιδιών που έμειναν κατενθουσιασμένοι.

Δείτε το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις