Συνάντηση Βασιλειάδη-UEFA για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος

Στην Αθήνα βρίσκονται εκπρόσωποι της UEFA καθώς και ο επικεφαλής των ομοσπονδιών της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, Ζόραν Λάκοβιτς, προκειμένου να έχουν συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη και την ηγεσία της ΕΠΟ.

Η συνάντηση με τους εκπροσώπους της UEFA, έρχεται μία εβδομάδα μετά από αυτή του επιτετραμμένου της FIFA για τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και επικεφαλής του τμήματος εθνικών ομοσπονδιών, της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, Μπιορν Βασάλο, ο οποίος είχε τετ α τετ με τον Γιώργο Βασιλειάδη και τον επικεφαλής της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα.

Στο αποψινό (6/6) ραντεβού μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού και της UEFΑ, στο τραπέζι θα τεθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης του ποδοσφαίρου καθώς και η επιστολή της FIFA στην ΕΠΟ, με την οποία η Παγκόσμια Συνομοσπονδία έχει ζητήσει συγκεκριμένες αλλαγές σε καθορισμένο χρονικό ορίζοντα.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης θα αναπτύξει στους ανθρώπους της UEFA το σχέδιο του για το ελληνικό πρωτάθλημα, προτείνοντας γενναία μείωση ομάδων προκειμένου η λίγκα να γίνει πιο ανταγωνιστική από τη σεζόν 2019/20 με τη συμμετοχή 10 ομάδων.

Η ερχόμενη περίοδος (2018/19) ωστόσο θα έχει μεταβατικό χαρακτήρα, παρόλα αυτά ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί με ποιον τρόπο θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα, πόσες ομάδες θα συμμετάσχουν και πόσες θα υποβιβαστούν. Το πλάνο που συζητιέται αφορά στη συμμετοχή 20 ομάδων σε δύο ομίλους.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιώργος Βασιλειάδης επιθυμεί να βάλει στο παιχνίδι των τηλεοπτικών και την ΕΡΤ, δεδομένου μάλιστα ότι υπάρχουν έξι ΠΑΕ (Παναθηναϊκός, Αρης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Απόλλων, Λαμία) που δεν έχουν υπογράψει συμβόλαιο με τη NOVA, άρα δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμη τηλεοπτική χορηγία.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις