Η Ιεράπετρα το Κύπελλο, πάλεψε με δέκα παίκτες η Νίκη

Την ήττα με 0-2 από τον Ο.Φ. Ιεράπετρας γνώρισε η Νίκη Βόλου στο δημοτικό γήπεδο του Κερατσινίου «Π. Σαλπέας», με τους Κρητικούς να κατακτούν το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος για το 2018. Οι «κυανόλευκοι» ήταν άτυχοι, καθώς έμειναν από νωρίς με παίκτη λιγότερο, βλέποντας τον παράγοντα τύχη να τους γυρίζει την πλάτη από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης.
Η Νίκη Βόλου έχασε το αριθμητικό της πλεονέκτημα μόλις στο 2’, με τον Ζιώγα να δέχεται την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή του τελικού, κ. Μπακογιάννη, όταν ανέτρεψε τον Ντιατά μέσα στην περιοχή (καταλογίστηκε πέναλτι). Σαν να μην έφτανε αυτό, οι «κυανόλευκοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, με δύο τέρματα πρώην ποδοσφαιριστών της, του Παπαδόπουλου στο 12’ και του Κορέτα στο 33’, τα οποία δεν τα πανηγύρισαν.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «κυανόλευκοι» ήταν καλύτεροι των φιλοξενούμενων, όμως, δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, ενώ και η αναγκαστική αλλαγή του Ντινιωτάκη στο 70’, που παραχώρησε τη θέση του στον Παπαδήμα, έκανε ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή των ποδοσφαιριστών του Στέφανου Ξηροφώτου.

Πώς παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου
Ο Στέφανος Ξηροφώτος παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1. Θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε, ο Τζήμας. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Κοντοές και το αριστερό, ο Ζιώγας. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Χ. Καρτσαμπάς και Λάιος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Μέτσε και Βέργος, που είχαν μπροστά τους στον άξονα τον Ιορδανίδη, ο οποίος είχε ρόλο «δεκαριού». Στις πτέρυγες μεσοεπιθετικά επιχειρούσαν, ο Ντινιωτάκης από τη δεξιά πλευρά και ο Τζάθας από την αριστερή. Τέλος, κεντρικός επιθετικός ήταν ο Αναστασίου.

Σε ρόλο κυνηγού, οι «κυανόλευκοι»
Η Νίκη απείλησε πρώτη τους αντιπάλους της, με το σουτ του Τζάθα στο 2’, το οποίο όμως πέρασε εκτός εστίας. Στο ίδιο λεπτό, ο Καραγιάννης έβγαλε τη σέντρα από την αριστερή πλευρά, με τον Ντιατά να ανατρέπεται από τον Ζιώγα, που δέχθηκε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή κ. Μπακογιάννη, ο οποίος έδειξε και την άσπρη βούλα.
Ο Καραγιάννης που έβγαλε τη μπαλιά, αποχώρησε από το παιχνίδι, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, παραχωρώντας τη θέση του στον Μίγγα (σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις υπέστη κάταγμα κνήμης-περόνης). Μετά από δεκάλεπτη καθυστέρηση, λόγω του τραυματισμού, ο Παπαδόπουλος ανέλαβε να εκτελέσει την «εσχάτη των ποινών», στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Τζήμα, ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους.
Η Νίκη προσπάθησε να απαντήσει με το σουτ του Αναστασίου στο 19’, το οποίο έφυγε εκτός εστίας, ενώ το σουτ του Μούτσα τέσσερα λεπτά αργότερα, απέκρουσε σωτήρια ο τερματοφύλακας των «κυανόλευκων».
Ο Παπαδόπουλος είχε ρόλο δημιουργού στο 33’, καθώς έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Κορέτα, που πλάσαρε τον Τζήμα στη δεξιά του γωνία μέσα από την αντίπαλη περιοχή, χαρίζοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στον Ο.Φ. Ιεράπετρας.
Η Νίκη Βόλου ανέβασε ρυθμούς προς τη λήξη του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 42’ η κεφαλιά του Κοντοέ από εκτέλεση φάουλ του Μέτσε από τη δεξιά πλευρά, έφυγε εκτός εστίας, ενώ η σέντρα του Ντινιωτάκη στο 45’+1’, απομακρύνθηκε από τους αμυνόμενους των φιλοξενούμενων, πριν ο Αναστασίου μπορέσει να πλασάρει τον Πρίφτη.
Οι «κυανόλευκοι» κέρδισαν κόρνερ στο 45’+8’, με τον Αναστασίου και λίγο έλειψε να μειώσουν το σκορ. Ο Μέτσε εκτέλεσε στο ίδιο λεπτό το κόρνερ από τη δεξιά πλευρά, με τον Ιορδανίδη να πιάνει αρχικά το ανάποδο ψαλιδάκι μέσα από την αντίπαλη περιοχή, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, το πλασέ του Ντινιωτάκη αποκρούστηκε από τον Πρίφτη, πριν η μπάλα απομακρυνθεί από τους αμυνόμενους του Ο.Φ. Ιεράπετρας. Έτσι, οι ποδοσφαιριστές της Νίκης έφυγαν για τα αποδυτήρια, βρισκόμενοι με δύο γκολ πίσω στο σκορ.

Δεν κατάφερε να το «γυρίσει» η Νίκη
Η Νίκη Βόλου μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο του τελικού. Στο 49’ ο Ιορδανίδης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, που κέρδισαν νωρίτερα, οι «κυανόλευκοι», με τη μπάλα να βρίσκει σε σώμα αντίπαλου αμυντικού και να καταλήγει κόρνερ, ενώ το σουτ του Τζάθα στο επόμενο λεπτό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πρίφτη.
Στο 65’ ήταν η σειρά του Ο.Φ. Ιεράπετρας να απειλήσει τους γηπεδούχους. Ο Ντιατά προσπάθησε να νικήσει με πλασέ τον Τζήμα, ο οποίος κατάφερε να αποκρούσει σωτήρια. Στη συνέχεια ακολούθησαν αναγκαστικές αλλαγές για τις ομάδες, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν τον Κορέτα στο 67’ και τον Μίγγα στο 82’, ενώ η Νίκη Βόλου αντικατέστησε τον τραυματία Ντινιωτάκη στο 70’. Επίσης, στο 70’ το μακρινό σουτ που επιχείρησε ο Αναστασίου, κατέληξε μακριά από τα δοκάρια της εστίας του Πρίφτη.
Τέσσερα λεπτά πριν από τα «ενενήντα», ο Παπαδήμας δοκίμασε το σουτ από μακρινή απόσταση, με τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας, ενώ το σουτ του Μπιταξή στο 89’ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα της Νίκης Βόλου, που κράτησε την εστία του ανέπαφη στο δεύτερο μέρος του τελικού.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα, το σουτ του Ιορδανίδη, έπειτα από σέντρα του Μέτσε από τη δεξιά πλευρά, έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Πρίφτη. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, κ. Μπακογιάννη, δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά το σκορ, με τον Ο.Φ. Ιεράπετρας να αναδεικνύεται Κυπελλούχος Ερασιτεχνών Ελλάδος για το 2018, κερδίζοντας με 0-2 τη Νίκη Βόλου.

Σκόρερ
: 12’ Παπαδόπουλος, 33’ Κορέτα.
Κόκκινη: 2’ Ζιώγας.
Κίτρινες
: 74’ Βουρδάκης,78’ Αναστασίου, 90’ Ιορδανίδης-24’ Μούτσα, 62’ Μπιταξής, 66’ Πρίφτης, 78’ Πηγιάκης.
Διαιτητής: Μπακογιάννης (Αθηνών).
Βοηθοί: Γιαννίκος (Πειραιά), Δέτση (Αθηνών).
Παρατηρητής: Παστρωμάς (Δυτικής Αττικής).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας, Καρτσαμπάς, Βέργος, Λάιος, Κοντοές (46’ Βουρδάκης), Ζιώγας, Ιορδανίδης, Μέτσε, Τζάθας, Ντινιωτάκης (70’ λ.τρ. Παπαδήμας), Αναστασίου.
Ο.Φ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ: Πρίφτης, Πηγιάκης, Καραγιάννης (11’ λ.τρ. Μίγγας, 82’ λ.τρ. Πυθαρούλης), Κορομηλάς, Τζελέπης, Πετάσης (61’ Μπιταξής), Μούτσα, Ουζούνογλου, Ντιατά, Παπαδόπουλος, Κορέτα (67’ λ.τρ. Κωνσταντίνου).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις