Βασιλιάς της Ευρώπης ο Ολυμπιακός στο πόλο

Συγκλόνισε μέσα στη Γένοβα ο Ολυμπιακός! Η ανδρική ομάδα πόλο των «ερυθρόλευκων» νίκησε την Προ Ρέκο με 9-7 το βράδυ του Σαββάτου (9/6) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 2002.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου ήταν το αουτσάιντερ κόντρα στους φημισμένους αντιπάλους τους, που έπαιζαν ενώπιον του κοινού τους, ωστόσο σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα έδειξαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να φύγουν ηττημένοι από την πισίνα.

Οι Πειραιώτες ήταν εκπληκτικοί στην άμυνα, ο Γιόζιπ Πάβιτς ήταν και πάλι ανίκητος στο τέρμα πραγματοποιώντας φανταστικές επεμβάσεις, ενώ το μεγάλο όπλο στην επίθεση αποδείχθηκε η αποτελεσματικότητα στον παίκτη παραπάνω.

Όσες φορές χρειάστηκε ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ και από την περιφέρεια, o Φουντούλης διέπρεψε με 4 τέρματα, με τους Ιταλούς να μην μπορούν να αντιδράσουν και να μένουν αποσβολωμένοι στο φινάλε με την ήττα τους.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας έκλεισαν ονειρικά τη σεζόν φτάνοντας στο τρεμπλ, ενώ είχαν την αμέριστη συμπαράσταση από περισσότερους από 200 οπαδούς τους, που έκαναν… Πειραιά το κολυμβητήριο της Γένοβας.

Μέσα σε αποθέωση, λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» σήκωσαν την κούπα, σε μια μεγάλη στιγμή και για το ελληνικό πόλο γενικότερα.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 3-2, 2-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 4, Νικολαϊδης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος.

ΠΡΟ ΡΕΚΟ (Βουγιασίνοβιτς): Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο 2, Μάντιτς 1, Αλεζιάνι 1, Μολίνα 1, Μποντεγκά, Ιβοβιτς 1, Ετσενίκε 1, Φιγκάρι, Φιλίποβιτς, Αϊκάρντι, Τζίτο, Βολάρεβιτς.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις