Από ήττα σε ήττα ο Ολυμπιακός Β. έχασε 3-0 από τη Λάρισα

Εύκολα και απλά η Λάρισα νίκησε με 3-0 τον Ολυμπιακό Βόλου στο Αλκαζάρ, με τους «ερυθρόλευκους» να γνωρίζουν την έκτη τους ήττα σε οκτώ παιχνίδια στα πλέι οφ. Με τέσσερις βαθμούς υποχώρησαν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας κι αυτό, καθώς η Παναχαϊκή ξεπέρασε τον Ολυμπιακό στην κατάταξη, μετά τη χθεσινή ισοπαλία…

…με τον Ηρακλή (1-1). Το βολιώτικο συγκρότημα δεν ξέφυγε της μετριότητας, έμεινε χωρίς γκολ για ένα ακόμη παιχνίδι, ενώ η άμυνα των «ερυθρολεύκων» δέχθηκε για πρώτη φορά στα πλέι οφ πάνω από ένα γκολ και συγκεκριμένα τρία.
Το… μαρτύριο για τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ συνεχίζεται. Η ομάδα (μαζί με την Παναχαϊκή) είναι ο αδύναμος κρίκος του μίνι πρωταθλήματος, καθώς και στο χθεσινό παιχνίδι ο Ολυμπιακός ήταν άοσμος και άγευστος. Ο Βραζιλιάνος Πίντο με τα δύο γκολ που πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο Σαρακατσάνος πέτυχε το τρίτο γκολ για τους «βυσσινί» με έξοχο ανάποδο ψαλίδι.

Πως έπαιξε ο Ολυμπιακός
Ο Ελευθερόπουλος εμπιστεύτηκε και πάλι τον Κολίτσι κάτω από τα δοκάρια, όπως και στο προηγούμενο ματς με τον Ηρακλή, ενώ πέρα από τον Μπουτζίκο που πήρε τη θέση του Μαργαρίτη στο αριστερό άκρο της άμυνας (έπαιξε με προστατευτική μάσκα) και ο Νικολιάς ξεκίνησε στο βασικό σχήμα αντί του Σκοπελίτη.
Άλλες αλλαγές δεν είχε η ενδεκάδα. Τερματοφύλακας ήταν ο Κολίτσι, στα άκρα της άμυνας αγωνίστηκαν οι Καρράς και Μπουτζίκος, ενώ οι Μπάρμπας και Γιαλούσης ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Στον άξονα ως αμυντικός χαφ αγωνίστηκε ο Μακρυδημήτρης με τον Τριανταφυλλάκο δίπλα του. Οι Μπιτάνγκ και Νικολιάς έπαιξαν στις πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), ο Θέος είχε ρόλο οργανωτή στο παιχνίδι, με τον Διαμαντόπουλο να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

«Καθάρισε» ο Πίντο
Η ένταση και ο ρυθμός έλειψαν από το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να αναπτυχθούν επιθετικά, με τη Λάρισα να έχει μεγαλύτερη κατοχή μπάλας, δίχως όμως οι «βυσσινί» να χάσουν κάποια κλασική ευκαιρία. Από την πλευρά τους οι παίκτες του Ολυμπιακού πίεζαν στο χώρο του κέντρου, δεν άφηναν κενούς χώρους και στο πρώτο 20λεπτο υπήρξαν δύο μικροευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 5′ με τον Μπιτάνγκ να σουτάρει και τον Αποστολίδη να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα. Η ΑΕΛ απάντησε στο 8′, όταν ο Σερτζίνιο εκτέλεσε φάουλ, με τον Μπόγιοβιτς να πιάνει την κεφαλιά, η οποία έφυγε έξω από τα δοκάρια του Κολίτσι.
Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στο διάστημα 21′-35′, με τις δύο ομάδες να παρουσιάζουν μέτριο θέαμα και καμία να μη μπορεί να φτάσει στο γκολ. Στο 24′ ο Ολυμπιακός δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να ανοίξει το σκορ. Ο Μπουτζίκος έβγαλε τη σέντρα, με τον Διαμαντόπουλο να μπαίνει στη φάση, χωρίς όμως να βρει τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα, με τον Αποστολίδη να μπλοκάρει.
Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να απειλήσουν σε δύο περιπτώσεις το τέρμα του Αποστολίδη, με τον Θέο στο 28′ και τον Τριανταφυλλάκο στο 30′ να μη βρίσκουν το στόχο στα σουτ που επιχείρησαν.
Στη συνέχεια η ΑΕΛ πήρε τα ηνία του αγώνα και μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών κατάφερε να πετύχει δύο γκολ με τον Πίντο και να «καθαρίσει» το παιχνίδι πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Αφού πρώτα στο 35΄ ο Πίντο είχε μια καλή στιγμή (σουτ άουτ),στο 37′ το σκορ άνοιξε για τους «βυσσινί». Ο Πίντο κέρδισε τρεις κόντρες, βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι από τον Κολίτσι και με σουτ έγραψε το 1-0. Στο 41′ ο Πορτογάλος και πάλι με ωραία προσπάθεια εκμεταλλεύτηκε το λάθος στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού και με σουτ έγραψε το 2-0 για τους γηπεδούχους.

“Αγγαρεία” στο β’ μέρος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή από πλευράς Ολυμπιακού. Στη θέση του Μακρυδημήτρη πέρασε ο Κυζιρίδης, με τους «ερυθρολεύκους» να προσπαθούν να παίξουν πιο επιθετικά, με στόχο να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ για να ξαναμπούν στο παιχνίδι.
Το ματς ήταν ανοιχτό, με τη Λάρισα πάντως να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα και να κρατά εύκολα το σκορ. Στο 50′ ο Πινδώνης επιχείρησε να νικήσει τον Κολίτσι, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα, ενώ δύο λεπτά αργότερα μετά από σέντρα του Θέου, ο Διαμαντόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. Το παιχνίδι δεν είχε αξιόλογες φάσεις και στο 61′ σουτ του Πινδώνη μπλόκαρε ο Κολίτσι.
Οι δύο ομάδες μάλλον έκαναν «αγγαρεία» στο δεύτερο ημίχρονο, δεν υπήρχε ρυθμός, πάθος και διάθεση από τους ποδοσφαιριστές, με τον χρόνο να κυλά χωρίς συγκινήσεις, για να φτάσουμε στο 81′ όπου η Λάρισα πέτυχε ένα θαυμάσιο γκολ με τον Σαρακατσάνο. Ο Σερτζίνιο εκτέλεσε φάουλ και ο Σαρακατσάνος με ανάποδο ψαλίδι μέσα από τη μικρή περιοχή έγραψε το 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Σκόρερ: 37′, 41′ Πίντο, 81′ Σαρακατσάνος

Κόκκινες: Πινδώνης (2η κίτρινη)-Θέος (2η κίτρινη)
Κίτρινες: Σερτζίνιο,Πινδώνης-Θέος, Γιαλούσης
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Μαγιάννης (Άρτας), Τσολάκης (Αθηνών)
4ος διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

Οι συνθέσεις
ΛΑΡΙΣΑ: (Σ. Παπαδόπουλος) Αποστολίδης, Καρανίκας, Κοντοδήμος, Δεληζήσης, Σαρακατσάνος, Μπανούσης (63′ Μελισσάς), Πινδώνης, Ελιομάρ, Πίντο (77′ Μουλόπουλος), Σερτζίνιο, Μπόγιοβιτς (87′ Παμλίδης)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: (Δ. Ελευθερόπουλος) Κολίτσι, Καρράς, Μπουτζίκος, Μπάρμπας, Γιαλούσης, Μακρυδημήτρης (46′ Κυζιρίδης), Τριανταφυλλάκος, Μπιτάνγκ (66′ Σκοπελίτης), Νικολιάς, Θέος, Διαμαντόπουλος.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις