Με Φάντζιο Μπούις συνεχίζει η Νίκη Βόλου

Με τον Φάντζιο Μπούις στον πάγκο θα πορευτεί η Νίκη Βόλου τη νέα αγωνιστική σεζόν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ο Βέλγος προπονητής αποτελούσε με τον Στέφανο Ξηροφώτο το τεχνικό δίδυμο της ομάδας τη σεζόν που μόλις ολοκλήρωθηκε, με τη διοίκηση να κρίνει πως θα έπρεπε να δώσει την ευκαιρία στον Φάντζιο Μπούις να αποδείξει πως έχοντας την αποκλειστική ευθύνη, μπορεί να οδηγήσει την ομάδα στη Β’ Εθνική.

Η ανακοίνωση:

Η Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή Φάντζιο Μπούις για την επόμενη αγωνιστική χρονιά, συνεχίζοντας έτσι και για την σεζόν 2018-2019 να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας μας.

Ο Φάντζιο Μπούις ξεκίνησε τη καριέρα του στην K.S.V. Waregem και στην Ελλάδα έχει φορέσει τις φανέλες της Νίκης Βόλου, του Αθηναϊκού, της Κέρκυρας και του Αγ. Δημητρίου. Το 2006 πήγε στην Κύπρο κι έπαιξε στη Δόξα Κατωκοπιάς για δύο σεζόν. Από το καλοκαίρι του 2008 ήταν παίκτης του ΑΠΟΠ Κινύρας, ομάδα με την οποία κατέκτησε το κύπελλο Κύπρου.

Στον πρώτο του χρόνο ως προπονητής κατάφερε να βγάλει την ομάδα ΑΕΚ Κουκλιά για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α’ Εθνική της Κύπρου. Τον Ιούλιο του 2013 πήγε σε μια απο τις μεγαλύτερες ομάδες της Κύπρου, την Ομόνοια Λευκωσίας, πρώτα ως προπονητής στην Κ21 και μετά έγινε βοηθός προπονητή αποκτώντας παραστάσεις και εμπειρίες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την ομάδα της Λευκωσίας. Σε περίοδο έξι μηνών εργάστηκε μαζί με τρεις προπονητές, τους Νέναντ Στάροβλαχ, Μιγκέλ Άνχελ Λοτίνα και Κώστα Καϊάφα.

To 2016 ανέλαβε Τεχνικός Διευθυντής των ακαδημιών της Νίκης Βόλου (θέση που συνεχίζει να έχει) και προπονητής της ομάδας των Νέων Αθλητών Νίκης. Το 2017 αποτέλεσε μαζί με τον Στέφανο Ξηροφώτο το προπονητικό δίδυμο της Νίκης Βόλου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, τερματίζοντας στην 2η θέση του 4ου Ομίλου, κατακτώντας το Κύπελλο ΕΠΣΘ και φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος. Ο Φάντζιο Μπούις είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Pro.

Η Διοικούσα Επιτροπή του εύχεται υγεία και κάθε επιτυχία με την ομάδα μας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις