Αγώνας “κλειδί” για Κόστα Ρίκα και Σερβία

Με την αναμέτρηση Κόστα Ρίκα-Σερβία, «ανοίγει» στη Σαμάρα (Κυριακή 17/6, 15:00) ο 5ος όμιλος του Μουντιάλ, όπου φυσικά ξεχωρίζει η παρουσία της Βραζιλίας, ενώ τo «καρέ» συμπληρώνει η Ελβετία.
Εάν δεν προκύψει κάποια συγκλονιστική έκπληξη, η «σελεσάο» θα πάρει το ένα από τα δύο «εισιτήρια» για τους «16» και κατά συνέπεια, οι άλλες τρεις ομάδες θα δώσουν μεγάλη μάχη για μία θέση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διοργάνωσης. Κατά συνέπεια, ο συγκεκριμένος αγώνας, θεωρείται ένας από τους «τελικούς», καθώς ο -ενδεχόμενος- νικητής θα αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα.
Ο Οσκαρ Ραμίρες έχει δημιουργήσει ένα ιδιαιτέρως «σφικτό» σύνολο, που βασίζεται στην αμυντική λειτουργία. Με οκτώ παίκτες σε άμυνα και κέντρο, οι Κοσταρικανοί επιχειρούν να τροφοδοτήσουν τους Μπολάνιος και Ουρένια, προκειμένου να κάνουν «ζημιά» στον αντίπαλο. Πρόκειται για μία ομάδα καλά δεμένη, με πάθος και δύναμη μέχρι το τέλος του αγώνα, ενώ οι σημερινοί διεθνείς, κουβαλούν και την …αήττητη κληρονομιά της εθνικής στο προηγούμενο Μουντιάλ, όπου αποκλείσθηκε στα προημιτελικά -κι ενώ είχε αποκλείσει την Ελλάδα στους «16»- χωρίς να χάσει.
Από την πλευρά του, ο Μλάντεν Κρσάϊτς, καλείται να διαχειρισθεί ένα εξαιρετικό υλικό με εντυπωσιακή ποδοσφαιρική ποιότητα. Άλλωστε, η σερβική, παραμένει μία από τις κορυφαίες σχολές του πλανήτη. Ωστόσο, το σημαντικότερο μειονέκτημα τους, είναι η αδυναμία να διαχειρισθούν δύσκολες καταστάσεις και κυρίως όταν «στραβώνουν» τα πράγματα. Σε αμιγώς αγωνιστικό επίπεδο, ο νεαρός τεχνικός, προτιμά το 4-2-3-1 με τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς πίσω από τους Λιάγιτς και Τάντιτς, ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρίσκονται είτε ο Μίτροβιτς, είτε ο άσος του ΠΑΟΚ, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Σημαντική βοήθεια προσφέρουν και στην επιθετική, αλλά και στην αμυντική λειτουργία, οι Κολάροφ και Ιβάνοβιτς που καλύπτουν τις δύο πτέρυγες.

Διαιτητής: Μαλάνγκ Ντιεντιού (Σενεγάλη)

Οι πιθανές συνθέσεις:

Κόστα Ρίκα (Οσκαρ Ραμίρες): Νάβας, Γκαμπόα, Γκονζάλες, Ακόστα, Ντουάρτε, Οβιέδο, Γκουζμάν, Μπόργκες, Ρουίθ, Μπολάνιος, Ουρένια.

Σερβία (Μλάντεν Κρσάϊτς): Στόϊκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Μιλένκοβιτς, Τόσιτς, Κολάροφ, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Τάντιτς, Μάτιτς, Λιάγιτς, Κόστιτς, Μίτροβιτς.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις