Σουηδία-Ν. Κορέα ανοίγουν την αυλαία του 6ου ομίλου

Με στόχο την νίκη που θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν στο ακέραιο τις ελπίδες πρόκρισης για τους «16» του Μουντιάλ, Σουηδία και Νότια Κορέα, αναμετρώνται στην πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ (Δευτέρα 18 Ιουνίου, 15:00) για την πρεμιέρα του 6ου ομίλου.

Οι Σουηδοί μπαίνουν στην κορυφαία διοργάνωση, χωρίς τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, αλλά με την ψυχολογία στα ύψη. Αιτία η πρόκριση, μέσω των μπαράζ, επί της Ιταλίας, που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα. Ο Γιάνε Αντερσον, εκμεταλλευόμενος την άριστη φυσική κατάσταση των παικτών του, έχει δημιουργήσει ένα συμπαγές σύνολο, που χαρακτηρίζεται για την μαχητικότητα και το πάθος, μέχρι το τέλος του αγώνα. Θιασώτης του κλασσικού 4-4-2, ο έμπειρος τεχνικός χρησιμοποιεί συνήθως τους Μπεργκ και Τοϊβόνεν στην επιθετική γραμμή, με τους δύο άσους να εναλάσσονται μέσα κι έξω από την αντίπαλη περιοχή. Ο Λίντελοφ είναι ο ηγέτης της άμυνας και ο Φόρσμπεργκ ελέγχει την μεσαία γραμμή και κυρίως την αριστερή πτέρυγα της ομάδας, δίνοντας τον ζητούμενο ρυθμό στο παιχνίδι της Σουηδίας.

Από την άλλη πλευρά, ο Σιν Τάε Γιονγκ, προτιμά το 4-2-3-1 και βασίζεται στην αγωνιστική πειθαρχία που έχουν οι ποδοσφαιριστές του. Χωρίς μεγάλα ονόματα και παίκτες που κάνουν την διαφορά, ο Νοτιοκορεάτης τεχνικός, έχει φτιάξει μία ομάδα συνόλου, που διεκδικεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ανάλογα με τις συνθήκες και την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Διαιτητής: Ζοέλ Αγκουϊλάρ (Σαλβαδόρ)

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Αντερσον): Ολσεν, Λούστιγκ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Φόρσμπεργκ, Εκνταλ, Λάρσον, Κλάεσον, Τοϊβόνεν, Μπεργκ.

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Σιν ταε Γιονγκ): Σέουνγκ, Γιονγκ, Χιουν, Γέονγκ, Τσουλ, Σουνγκ, Γιουνγκ, Σουνγκ, Χιουνγκ, Χι Τσαν, Σιν.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις