Μπλάνας: «Δύο νίκες μακριά από το όνειρο της Α1»

Στο ραδιόφωνο του “Βόλος 98.6 fm” και στην εκπομπή “Classico”, φιλοξενήθηκε ο προπονητής της ομάδας υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου, Δημήτρης Μπλάνας, που κατέφερε να προκριθεί στα τελικά των play off, διεκδικώντας με αξιώσεις την άνοδο στην Α1 εθνική κατηγορία.  Ο κόουτς των επιτυχιών και του φετινού θαύματος της βολιώτικης ομάδας, τόνισε πως αυτά τα παιχνίδια με τον ΟΦΘ είναι οι κόποι μίας χρονιάς και θα ήθελε ο κόσμος να σταθεί δίπλα στην προσπάθεια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Μπλάνα:

Για την τεράστια επιτυχία της Νίκης που πέρασε ως πρώτη στους τελικούς των play off: «Δεν έχω λόγια… ήμασταν πάρα πολύ δυνατοί ψυχικά. Καταφέραμε κάτι που εξ’ αρχής ήταν πάρα πολύ δύσκολο και λόγω έδρας και λόγω συνθηκών και αγωνιστικής παρουσίας. Τώρα δεν είναι αγωνιστική περίοδος είναι μία αγωνιστική και όλοι θέλουν να κερδίσουν. Υπάρχει μεγάλη ένταση, μεγάλο πάθος, τα παιχνίδια ήταν πάρα πολύ δυνατά, αλλά εμείς ανταποκριθήκαμε στο 100% και περάσαμε πρώτοι από τα play off».

Για το τι είπε στους παίκτες του πριν τα ματς των play off: «Τους είπα πως εδώ που φτάσαμε δεν είναι κάτι που μπορούμε σαν ομάδα να το προσπεράσουμε ή να το χαρίσουμε. Κι ότι από τη στιγμή που περάσαμε στα play off θα φτάσουμε μέχρι το τέλος του δρόμου. Για εμένα το τέλος του δρόμου είναι η 3η Ιουλίου που είναι ο τελικός. Τους είπα πως έχουμε δείξει πως μπορούμε να φτάσουμε εκεί και μπορούμε να κερδίσουμε ομάδες. Δεν υστερούμε σε τίποτα. Ίσως σε όνομα και υστεροφημία οι αθλητές αλλά δεν στερούνται της δυναμικής τους. Κι ένα πράγμα που είπαμε πριν ξεκινήσουμε, όταν μαζευτήκαμε το ξενοδοχείο, είναι ότι ήρθαμε εδώ να κάνουμε τρεις νίκες».

Για τον Ο.Φ. Θαλάσσης που είναι ο αντίπαλος της Νίκης στους τελικούς των play off: «Ο ΟΦ Θαλάσσης έχει δείξει διαφορετικό πρόσωπο στον δεύτερο γύρο. Αυτό έχει να κάνει με την ποιότητα των αθλητών που διαθέτει. Έχουμε πει από την αρχή του πρωταθλήματος ότι ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης είναι από τα φαβορί για την άνοδο στην Α1, μαζί με το Περιστέρι και την Πάτρα. Δηλαδή οι τρεις ομάδες που βρίσκονται ήδη στους «4» είναι τα φαβορί και είναι οι ομάδες που θέλουν ν’ ανέβουν στην Α1. Ο ΟΦΘ έχει παίκτες πάρα πολύ έμπειρους που έχουν περάσει και από Εθνικές ομάδες και την Α1 με ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ. Εμείς δεν φοβόμαστε κανέναν, είμαστε η πιο απελευθερωμένη ως ομάδα. Δεν υπάρχει πια αυτή η πίεση ότι η ομάδα πρέπει να σωθεί ή να είμαστε στα play off για να έχουμε ένα πιο ήσυχο καλοκαίρι, μόνο ήσυχο δεν είναι. Συνεχίζουμε… αυτά τα ματς τώρα έχουν άλλη μορφή. Είναι ουσιαστικά δύο παιχνίδια, στις δύο νίκες, ένα παιχνίδι στον Βόλο, ένα παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη κι αν χρειαστεί τρίτο ξανά στον Βόλο. Θα είναι πάρα πολύ δυνατά, πάρα πολύ δύσκολα ματς όπως ήταν και τα παιχνίδια κάτω που παίξαμε ίδιας μορφής και έντασης. Θα δούμε τι θα γίνει».

«Είμαστε δυο νίκες μακριά. Αυτή είναι η απόσταση που χωρίζει την ομάδα από την Α1».

Για την επόμενη μέρα αν αυτή είναι στην Α1: «Η επόμενη ημέρα είναι καθαρά θέμα διοίκησης. Εμείς ως άνθρωποι που δουλεύουμε καθημερινά την ομάδα δεν μπορούμε να πάρουμε κάποια απόφαση ή να επιβάλλουμε κάτι. Είναι καθαρά θέμα διοίκησης τι  θα πράξει. Σίγουρα η απόσταση που χωρίζει τις δυο κατηγορίες, την Α1 και Α2, είναι τεράστια μόνο και μόνο οι μετακινήσεις είναι οι μεγάλες, είναι τα μπάτζετ, είμαστε η μοναδική ομάδα στην Α2 χωρίς μπάτζετ για τους αθλητές, γιατί οι αθλητές δεν αμείβονται. Οπότε η μετάβαση θα είναι τεράστια γιατί από το μηδέν καλείσαι να πράξεις επαγγελματικά μέσα σε 20 ημέρες με ένα μήνα. Είναι όντως ένας μήνας να οργανωθείς γιατί οι ομάδες ξεκινούν 20 Αυγούστου, τα πρωταθλήματα ξεκινούν Οκτώβριο – Νοέμβριο. Δεν έχουμε μπει ακόμη στη διαδικασία να σκεφτούμε την επόμενη απλώς χαιρόμαστε γι’ αυτό που κάνουμε και πάμε να παίξουμε αυτά τα παιχνίδια να τα χαρούμε».

Για το αν υπάρχει πλέον πίεση, λόγω του ότι η Νίκη Βόλου (τμήμα υδατοσφαίρισης) βρίσκεται μπροστά στην πιο λαμπρή στιγμή της ιστορίας της:  «Ενώ λέγαμε και συζητούσαμε ότι δεν θα υπάρχει πίεση και άγχος και όλα τα παιχνίδια να τα διασκεδάσουμε, να τα χαρούμε γιατί το πιστεύουμε ότι έχουμε πετύχει τον στόχο μας, εγώ διέκρινα στην ομάδα και μεγάλο άγχος και μεγάλη πίεση στους αθλητές. Αυτό φάνηκε στο παιχνίδι με το Χαϊδάρι που ενώ μπορούσαμε να κερδίσουμε, κάναμε κακό παιχνίδι στο πιο κρίσιμο ματς. Ήμασταν πάρα πολύ άστοχοι, πάρα πολύ νευρικοί. Δεν νομίζω ότι δεν υπάρχει πίεση. Τα παιδιά βλέπουν και καταλαβαίνουν σε τι επίπεδο είναι, βλέπουν πως κατεβαίνουν οι άλλες ομάδες, βλέπουν τον κόσμο και την ατμόσφαιρα που επικρατεί στα play off απλώς είναι κάτι πρωτόγνωρο γι’ αυτούς και το αντιμετωπίζουν όχι χαλαρά. Δεν το βλέπουν απλά πάμε να παίξουμε, δεν κάνουν πλάκα. Παίζουμε κανονικά όλα τα ματς. Δεν επιτρέπουμε δηλαδή στους εαυτούς μας να τα δούμε αυτά χαλαρά.  Έχουμε δουλέψει και προσπαθήσει πάρα πολύ όλη τη χρονιά. Αυτή την προσπάθεια δεν μπορούμε να τη χαρίσουμε. Είναι ο κόπος μας».

Για τις ημερομηνίες των αγώνων με τον Ο.Φ.Θ.: «Τα ματς είναι ορισμένα 29 Ιουνίου. Τότε ξεκινούν. Οι ημερομηνίες θα ξαναβγούν δεν ξέρω αν θα αλλάξει κάτι γιατί γίνονται αλλαγές από την Ομοσπονδία. Περιμένουμε να δούμε. Μακάρι να έχουμε δίπλα μας τον κόσμο της Νίκης».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις