«Διαολεμένη» πρεμιέρα για το Βέλγιο!

Το ρόλο του φαβορί επιβεβαίωσε κόντρα στον Παναμά το Βέλγιο!

Οι «κόκκινοι διάβολοι», μπορεί να μην σκότωσαν κάποιο… θηρίο, παρ’ όλα αυτά με πρωταγωνιστές τους Μέρτενς και Λουκάκου δεν δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν του Παναμά με 3-0 και να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Για ένα ημίχρονο άντεξαν οι Παναμέζοι με το δεύτερο μέρος να εξελίσσεται σε παράσταση για ένα ρόλο, με τον μεσοεπιθετικό της Νάπολι να κάνει το 1-0 με πανέμορφο σουτ στο 46’.

Ο Λουκάκου πήρε την μπαγκέτα στη συνέχεια και με δύο άψογα τελειώματα στο 68’ και το 74’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Επόμενη αγωνιστική το ερχόμενο Σάββατο με τα παιχνίδια Βέλγιο-Τυνησία και Αγγλία-Παναμάς.

 

Πως έπαιξαν:

inner
Με τη γνωστή διάταξη 3-4-3 παρατάχθηκε το Βέλγιο στο ματς. Ο Κορτουά ήταν κάτω από τα γκολπόστ, έχοντας μπροστά του τους Αλντερβάιρελντ, Μπογιάτα και Βερτόνχεν. Ντε Μπρόινε και Βίτσελ αποτέλεσαν το δίδυμο στα χαφ, με τους Καράσκο (αριστερά) και Μουνιέ (δεξιά) να έχουν την ευθύνη των δύο πλευρών. Μέρτενς και Αζάρ κινούνταν στην πλάτη του Ρομέλου Λουκάκου.

Από την άλλη ο Χερνάν Γκόμεζ επέλεξε το 4-5-1. Ο Πενέδο βρισκόταν κάτω από την εστία, με τους Μουρίγιο, Τόρες, Εσκομπά και Ντέιβις από τα δεξιά προς τα αριστερά να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Ο Γκόμεζ αγωνίστηκε μπροστά από τα δύο στόπερ, με τους Κούπερ και Γκοντόβ συμπληρώνουν την τριάδα του κέντρου. Στο δεξί άκρο βρέθηκε ο Μπαρτσένας, στο αριστερό ο Ροντρίγκεζ, ενώ τον «άχαρο» ρόλο του μοναδικού προωθημένου είχε ο Πέρεζ.

Το ματς

Το Βέλγιο όπως αναμενόταν ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς και έκλεισε από νωρίς τον Παναμά στα καρέ του. Η πρώτη προειδοποίηση ήρθε στο 6’ με τον Καράσκο να είναι ο τελικός αποδέκτης της πάσας του Μέρτενς, ωστόσο το πλασέ του δεν ανησύχησε τον Πενέδο. Το Βέλγιο επανήλθε ένα λεπτό αργότερα με τον Μέρτενς, ωστόσο και εδώ ο Παναμέζος πορτιέρε είχε απάντηση στην προσπάθεια του μεσοεπιθετικού της Νάπολι.

Το βελγικό… σφυροκόπημα συνεχίστηκε με τον Λουκάκου να φτάνει μία ανάσα από το να ανοίξει το σκορ στο 21’. Ο Ντε Μπρόινε έκανε ένα παράλληλο-γύρισμα φαρμάκι, με τον Τόρες ωστόσο να επεμβαίνει τελευταία στιγμή και να παίρνει την μπουκιά από το… στόμα του φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

inner

Το ματς εξελισσόταν σε μονόλογο, με τους παίκτες του Ρομπέρτο να μην μπορούν να βρουν δίοδο προς την εστία του Παναμά, παρά μόνο με κάποια ατομική ενέργεια. Σε μία εξ αυτών ο Αζάρ στο 38’ μπήκε από τα δεξιά έκανε το δυνατό σουτ, με τον Πενέδο να επεμβαίνει και να στέλνει τη μπάλα σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία βελγική απειλή στο πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες να οδηγούνται χωρίς τέρματα (0-0) στην ανάπαυλα.

Αγριεμένο και με διάθεση να μην μπλέξει σε περιπέτειες επέστεψε από τα αποδυτήρια το Βέλγιο. Μόλις στο 46’ ο Μέρτενς με ένα τέρμα σπάνιας ομορφιάς έλυσε τον «γόρδιο» δεσμό και έδιωξε το άγχος από τους «κόκκινους διάβολους» κάνοντας το 1-0. Μετά το διώξιμο του Τόρες, ο μεσοεπιθετικός της Νάπολι με ένα πανέμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ στην κίνηση από τη γωνία της περιοχής έστειλε στα δίχτυα, μην αφήνοντας το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Πενέδο.

Ο Παναμάς πλέον δεν είχε άλλη επιλογή από το να βγει μπροστά και να κυνηγήσει το τέρμα της ισοφάρισης. Και θα μπορούσε μάλιστα να το έχει κάνει στο 54’, όταν ο Μουρίγιο βρέθηκε ολομόναχος απέναντι από τον Κουρτουά, με το Βέλγο πορτιέρε να έχει απάντηση και να σβήνει τον κίνδυνο στέλνοντας τη μπάλα σε κόρνερ. Ωστόσο ο Λουκάκου ήρθε να διώξει το άγχος και να καθαρίσει επί της ουσίας το ματς. Ο φορ της Γιουνάιτεντ στο 68’ αξιοποίησε ιδανικά τη σέντρα με το εξωτερικό του Ντε Μπρόινε και με κοντινή κεφαλιά να κάνει το 2-0 και να κλειδώσει το τρίποντο για το Βέλγιο.

inner

Παρ’ όλα αυτά ο Βέλγος δεν αρκέστηκε σε αυτό και με ψύχραιμο σκαφτό τελείωμα στο 74’ μετά από κάθετη του Αζάρ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι και διαμόρφωσε παράλληλα το τελικό σκορ (3-0).

Τα υπόλοιπα λεπτά που απέμεναν ως τη λήξη εξελίχθηκαν σε τυπική διαδικασία, με το τελικό σφύριγμα να λυτρώνει τους Παναμέζους και να σφραγίζει το ιδανικό ξεκίνημα των παικτών του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στη διοργάνωση.

Αναλυτικά οι συνθέσεις:

Βέλγιο (Πέδρο Μαρτίνεθ): Κουρτουά – Αλντερβάιρελντ, Μπογιάτα, Βερτόνχεν – Μενιέ, Βίτσελ, Ντε Μπρόινε, Καράσκο (74’ Ντεμπελέ) – Μέρτενς, Αζάρ, Λουκάκου

Παναμάς (Χερνάν Γκόμεζ): Πενέδο, Μουρίγιο, Τόρες, Εσκομπάρ, Ντέιβις, Γκόμες, Κούπερ, Γκοντόι, Ροντρίγκεζ, Μπαρσένας, Πέρεζ

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις