Με Ρονάλντο στους “16” η Πορτογαλία (vid)

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε ρόλο… πρωταγωνιστή και «συνταγή» Φερνάντο Σάντος, η Πορτογαλία πήρε τη νίκη με 1-0 απέναντι στο Μαρόκο, με αποτέλεσμα να φτάσει τους τέσσερις βαθμούς στον δεύτερο όμιλο του Μουντιάλ και, σε αντίθεση με τους ηττημένους -οι οποίοι αποκλείστηκαν και μαθηματικά- να βρίσκεται με το… ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης σκόραρε με κεφαλιά μόλις στο 4’ του αγώνα κι έγινε ο πρώτος διεθνής Ευρωπαίος σκόρερ με 85 τέρματα στο… λογαριασμό του, καθώς επίσης και ο μόλις δεύτερος Πορτογάλος που πετυχαίνει τουλάχιστον τέσσερα τέρματα σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο! Με τον «πολύ» Εουσέμπιο να έχει εννιά, στην Αγγλία το 1966…

Παράλληλα, μετά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα επαληθεύτηκε και η παράδοση που ήθελε τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2016 να είναι αήττητοι, όποτε πηγαίνουν προηγούμενοι στην ανάπαυλα του εκάστοτε αγώνα!

Το ματς:

Το Μαρόκο επιχείρησε να πιέσει ψηλά από νωρίς αλλά αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Πορτογαλία να σκοράρει, στην πρώτη πραγματική της ευκαιρία, με το… συνήθη ύποπτο Ρονάλντο να εκμεταλλεύεται την κακή οργάνωση της αντίπαλης άμυνας, να παίρνει την κεφαλιά μπροστά από την αντίπαλη εστία και να κάνει τέσσερα τα προσωπικά του τέρματα στο τουρνουά, μαζί με το 1-0!

Η αριστερή πλευρά των «λιονταριών του Άτλαντα» ήταν εκείνη που προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις, ως επί το πλείστον με τους Ζίγιαχ και Χακίμι, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο πολυπόθητο 1-1, παρότι προϊόντος του χρόνου ανέκτησε την κατοχή της μπάλας και έφτασε πιο κοντά στην εστία του Ρούι Πατρίσιο. Με την απουσία ενός ικανού στράικερ όμως να της κοστίζει, πιθανότατα, περισσότερο από κάθε τι άλλο…

Αφού δεν έκανε ούτε αυτή το 2-0, με τον Ρονάλντο, η «σελεσάο ντας κουίνας»… κατέβασε ταχύτητα και παραχώρησε τα σκήπτρα στον αντίπαλο, περιμένοντας να «χτυπήσει» σε κάποια αντεπίθεση από τα δεξιά με τις συνεργασίες των Μπερνάντο Σίλβα και Γκονζάλο Γκουέδες, αν της δινόταν η ευκαιρία. Της… ήρθε, αλλά ο Γκουέδες αστόχησε κι έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ήδη διαμορφωμένο 1-0.

Στην επανάληψη είχαμε ευκαιρίες και για τις δυο ομάδες από το ξεκίνημα κιόλας, με τους «φιλοξενούμενους» ωστόσο να μπαίνουν ελαφρώς πιο αποφασισμένοι να φτάσουν στην ισοφάριση και να αναγκάζουν τον Πατρίσιο σε μια-δυο καλές επεμβάσεις.

Η έλλειψη ποιοτικών λύσεων, ωστόσο, στο τρίτο μισό του γηπέδου, τους ανάγκασε από ένα σημείο και μετά να σηκώνουν την μπάλα στον αέρα τις περισσότερες φορές, αντί να την «ακουμπήσουν» στον επιθετικό τους. Κάτι που δεν διαφοροποιήθηκε ούτε και με την αλλαγή του Μπουταϊμπ με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπι… Με συνέπεια να μην αλλάξει και το… μηδέν στο ενεργητικό τους, αλλά και να μείνουν εκτός συνέχειας της διοργάνωσης από τη δεύτερη κιόλας αγωνιστική!

Σε ό,τι αφορά στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος, δέχτηκε μεγάλη πίεση και τα… χρειάστηκε ειδικότερα στο τελευταίο 15λεπτο της αναμέτρησης, την ώρα που εκείνη είχε να αντιπαρατάξει μόνο μια πραγματικά αξιόλογη φάση με τον Ρονάλντο να αστοχεί… απελπιστικά για την κλάση του. Τέλος καλό όλα καλά, όμως, αφού παρέμεινε αήττητη και παράλληλα «τσέκαρε» πλην εξαιρετικού απροόπτου το εισιτήριό της για τους «16» του τουρνουά…

Οι συνθέσεις:

Πορτογαλία: Ρούι Πατρίσιο, Σεντρίκ, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο, Γουιλιάμ, Μουτίνιο (89’ Α. Σίλβα), Μπ. Σίλβα (59’ Ζέλσον Μαρτινς), Ζοάο Μάριο (70’ Μπρούνο Φερνάντες), Γκουέδες, Ρονάλντο.

Μαρόκο: Μονίρ, Χακίμι, Ντα Κόστα, Μπενάτια, Ντιράρ, Ελ Αχμάντι (86’ Φαϊρ), Ζίγιαχ, Μπουσουφά, Μπελχαντά (75’ Καρσελά), Ν. Αμραμπάτ, Μπουταΐμπ (69’ Ελ Κααμπι).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις