Ζητά μη επικύρωση της βαθμολογίας ο Απόλλων Πόντου

Αντίθετος με την επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής πριν κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν είναι ο Απόλλων Καλαμαριάς (Πόντου).

Με επιστολή τους προς την Ένωση Β’ Εθνικής που κοινοποίησαν και στην ΕΠΟ, οι Πόντιοι ξεκαθαρίζουν ότι θα πρέπει πρώτα να κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα και στη συνέχεια να γίνουν οι τυπικές διαδικασίες.

Ως παραδείγματα φέρνει την έρευνα που διεξάγει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου όσον αφορά τον τρόπο έκδοσης πιστοποιητικών συμμετοχής για οκτώ ΠΑΕ, καθώς και τις καταγγελίες για την αναμέτρηση του Αιγινιακού με τον ΟΦΗ.

Οι Πόντιοι, μάλιστα, ξεκαθαρίζουν ότι αν το αίτημά τους για μη επικύρωση της βαθμολογίας δεν γίνει δεκτό, τότε θα σκεφτούν ακόμα και να μην συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η επιστολή: «Πρός Football League κοιν: ΕΕ/ΕΠΟ

ΘΕΜΑ: Προβλήματα που εμποδίζουν την κύρωση της βαθμολογίας του λήξαντος πρωταθλήματος

Αξιότιμοι κύριοι,

ύστερα από την λήξη του πρωταθλήματος της FL της ποδοσφαιρικής περιόδου 2017 2018, απομένει η ολοκλήρωση των διαδικασιών, που προβλέπονται από τους κανονισμούς, για να δρομολογηθεί απρόσκοπτα η έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος. Κύρια θέματα θεωρούνται:

1) Η αδειοδότηση (πιστοποίηση συμμετοχής) των ΠΑΕ που θα λάβουν μέρος στο επόμενο πρωτάθλημα και

2) Η επικύρωση της βαθμολογίας του λήξαντος πρωταθλήματος FL, της αγωνιστικής περιόδου 2017 – 2018.

Όσον αφορά στα πιστοποιητικά συμμετοχής των ΠΑΕ, η αρμόδια Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού βαρύνεται, προ πολλού, με το σκάνδαλο των παράνομων αδειοδοτήσεων οκτώ ΠΑΕ. Από τον Νοέμβριο του 2017 ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου διερευνά την σχετική καταγγελία ΠΑΕ, που υποστηρίζει ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού παρατύπως εξέδωσε πιστοποιητικά συμμετοχής σε ανταγωνίστριες ομάδες. Η ΕΕΑ ελέγχεται ποινικά για παράβαση καθήκοντος και ήδη διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. οι δικαστικοί λειτουργοί ελέγχουν αν η Επιτροπή, η οποία είναι Ανεξάρτητη Αρχή και εδρεύει στη ΓΓΑ, δέχτηκε πλαστά ή ανακριβή παραστατικά από Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρείες. Και η εντολή του Αρείου Πάγου είναι να ερευνηθούν ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις στο θέμα των αδειοδοτήσεων των ομάδων.

Κατά συνέπεια εκκρεμούν ιδιαίτερα σημαντικές αποφάσεις, που περιέχουν εξαιρετικά βαρύνουσες προϋποθέσεις και όρους συμμετοχής ΠΑΕ για το λήξαν πρωτάθλημα, με αυτονόητα ισχυρές συνέπειες.

Επιπλέον, σημαντικά θέματα, που σχετίζονται άμεσα και επηρεάζουν τα ανωτέρω προαναφερθέντα, παραμένουν σε διαρκή εκκρεμότητα και προ παντός τεχνηέντως αποσιωπούνται. Πρόκειται για ηχηρά γεγονότα που σημάδεψαν το προηγηθέν πρωτάθλημα και συνοδεύτηκαν με επώνυμες καταγγελίες. οι αστυνομικές αρχές και οι αρμόδιοι εισαγγελείς κατέχουν εξακριβωμένα στοιχεία, που τεκμηριώνουν άνομες και αντικανονικές μεθοδεύσεις, που επέδρασαν σε αγώνες του προηγηθέντος πρωταθλήματος, καθορίζοντας παράνομα και παράτυπα, αποτελέσματα που καλείται να επικυρώσει η τελική επίσημη βαθμολογία, πριν αυτά εξιχνιαστούν.

Για παράδειγμα υφίσταται σε εισαγγελικό έλεγχο ο αγώνας του Α’ γύρου μεταξύ των ΠΑΕ ΟΦΗ και ΠΑΕ Αιγινιακός για ενδεχόμενη δωροδοκία, ενώ εκκρεμούν επιπλέον αγώνες του φετινού πρωταθλήματος της FL άλλων ΠΑΕ, για τους οποίους υπάρχουν και εξετάζονται απο τις αρχές, σοβαρά στοιχεία προκαθοριζόμενων αποτελεσμάτων. Η αποσιώπηση αυτών των εκκρεμοτήτων δεν αναιρεί την αδήριτη ανάγκη να τελεσφορήσει η προσπάθεια κάθαρσης και εξαγνισμού του πολύπαθου πρωταθλήματος της Footba11 League. Και η ενδεχόμενη επικύρωση της βαθμολογίας του προηγηθέντος πρωταθλήματος δεν αποτελεί μια τυπική κι αναγκιαία διοικητική διαδικασία, αλλά δηλώνει τη συνέργεια και τη συνενοχή όλων μας, στις παράνομες και αντικανονικές μεθοδεύσεις που ενδεχομένως πραγματοποιήθηκαν. Επειδή ακυρώνει κάθε πράξη και κάθε ευθύνη ενεργειών και στελεχών που έβλαψαν το πρωτάθλημα της FL.

Έχουμε, κατ’ ελάχιστον, την ηθική υποχρέωση να διαχωρίσουμε την θέση μας από κάθε μεθόδευση, που θα μας καταστήσει ισότιμα συνένοχους και συνεργούς με τους φυσικούς αυτουργούς των παρανομιών. Έχουμε επίσης, την ευθύνη να αναδείξουμε τις σημαίνουσες διοικητικές παραλείψεις, που παραδοσιακά χρεώνουν (στις συνειδήσεις των απλών φιλάθλων) την συνέργειά μας, ως υπεύθυνων, στην διατήρηση ενός παράνομου συστήματος. Αντίθετα, πρέπει να εργαστούμε με διαύγεια ώστε να καταδείξουμε, προς κάθε κατεύθυνση, την πρόθεσή μας να εξυγιανθεί ουσιαστικά και τυπικά ο ποδοσφαιρικός χώρος της ευθύνης μας.

Αίτημα και μέλημά μας οφείλουμε να είναι η διοικητική επικύρωση της βαθμολογίας, αφού ξεκαθαρίσουν όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις, που βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας και της δικαιοσύνης. Η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου επιθυμεί να λάβει μέρος στο επόμενο πρωτάθλημα, ανταγωνιζόμενη εντός των αγωνιστικών χώρων με συναδέλφισσες ΠΑΕ, οι οποίες δεν βαρύνονται με καμμία υποψία. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα διατηρήσουμε το δικαίωμα να αποφασίσουμε, εγκαίρως, για την συμμετοχή μας στο νέο πρωτάθλημα.

Κατόπιν των ανωτέρω σας καλούμε να ελέγξετε και να τεκμηριώσετε (με κάθε σύννομη διαδικασία), την εξέλιξη και την ενδεχόμενη ολοκλήρωση όλων των εκκρεμουσών υποθέσεων, που απαιτείται να διευθετηθούν, ώστε η επικύρωση της βαθμολογίας του λήξαντος πρωταθλήματος της FL για την περίοδο 2017 – 2018, να πραγματοποιηθεί τελεσίδικα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις