Η γιορτή λήξης σεζόν, της Ακαδημίας του Ολυμπιακού Βόλου (+Photos)

Το απόγευμα της Τετάρτης (20/6) πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Άλλης  Μεριάς η τελετή λήξης των ακαδημιών του Ολυμπιακού Βόλου. Ήταν μία εκδήλωση στην οποία έδωσε το παρόν πολύ μεγάλος αριθμός από τους γονείς των μικρών ποδοσφαιριστών, ενδεικτικό του άριστου κλίματος που υπάρχει, ενώ παρούσα ήταν και η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου.

Την παράσταση έκλεψε το νέο ποδοσφαιρικό απόκτημα της ομάδας Ντέιβιντ Ναζίμ που βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας,  συνοδευόμενος από τον Ταμία του Συλλόγου Δημήτρη Πέγιο και τον Τεχνικό Διευθυντή Θωμά Μακρή. Ο Ντέιβντ Ναζίμ που έγινε δεκτός με ενθουσιασμό,  χαιρέτησε τους λιλιπούτειους ποδοσφαιριστές, φωτογραφήθηκε μαζί τους, ενώ έκανε παιχνίδια και με την μπάλα, δείχνοντας την υψηλή τεχνική του.

Οι “πιτσιρίκοι” με τις ερυθρόλευκες φανέλες αρχικά κατέκλυσαν τον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας διάφορα εκπαιδευτικά παιχνίδια σε ένα χαλαρό απόγευμα,  ενώ αμέσως μετά ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Β. Νίκο Τσεκούρα, τον υπεύθυνο ακαδημιών Γιώργο Ζάχο και τον υπεύθυνο προπονητών Φώτη Αγραφιώτη.

Μάλιστα, από τον υπεύθυνο ακαδημιών κ. Γ.  Ζάχο βγήκε μία πολύ σημαντική είδηση, καθώς ανέφερε στους γονείς ότι με τη νέα αγωνιστική  περίοδο θα δημιουργηθεί ομάδα με το όνομα “Ακαδημία Ολυμπιακού Βόλου”, η οποία θα συμμετέχει στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ,  ξεκινώντας από την Γ’ τοπική κατηγορία, ως νεοσύστατο σωματείο.
Για το λόγο αυτό θα γίνουν και οι σχετικές κινήσεις για την ίδρυση του,  ως ανεξάρτητο σωματείο – αφού βάσει νόμου ο μητρικός Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου δεν μπορεί να έχει δύο αγωνιστικά σωματεία- ωστόσο η νεοιδρυθείσα ομάδα θα λειτουργεί υπό την φροντίδα του.
Ο λόγος της δημιουργίας αυτής της ομάδας είναι για ν’ απορροφηθούν τα παιδιά που θα ολοκληρώσουν την παρουσία τους στις ακαδημίες κι εκεί θα συνεχίσουν να αγωνίζονται…

Αναλυτικότερα ο Νίκος Τσεκούρας που έδειχνε σαφώς ικανοποιημένος από την ολοκλήρωση της προσπάθειας μιας δύσκολης χρονιάς, αλλά κι από την παρουσία του κόσμου, ανέφερε χαρακτηριστικά:
“Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος που βλέπω τόσους πολλούς γονείς εδώ. Γνωρίζετε ότι ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας, διότι η ομάδα μας έφτασε στα πρόθυρα της διάλυσης και δέχθηκε πολύ μεγάλο πόλεμο. Κάποιοι εξακολουθούν να μας πολεμάνε θέλοντας το κακό μας και θέλω να σας ευχαριστήσω, γιατί έχετε κλείσει τα αυτιά σας σε όλα αυτά που ακούγονται.
Είστε εδώ μαζί μας και όλοι μαζί διατηρούμε την ομάδα ζωντανή. Δείτε αυτά τα παιδιά που φορούν την ερυθρόλευκη φανέλα πόσο χαρούμενα και ευτυχισμένα δείχνουν. Αυτά τα παιδιά δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ άλλη ομάδα, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν για αυτό…
Αν και το γνωρίζετε θα ήθελα να σας αναφέρω ότι πλέον υπεύθυνος ακαδημιών θα αναλάβει ο κ. Γιώργος Ζάχος, διότι για μας είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουμε έχοντας αναλάβει την ευθύνη και της μεγάλης ομάδας και των ακαδημιών. Μην ανησυχείτε όμως, δεν πρόκειται ποτέ να λείψω από κοντά σας, διότι αν αυτό συμβεί θα “πεθάνω”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Γιώργος Ζάχος, ο οποίος  αφού χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους γονείς, εξήγησε πως δέχτηκε να αναλάβει ως υπεύθυνος στην ακαδημία από τον Μάιο, συναισθανόμενος το δύσκολο φορτίο που είχε αναλάβει η διοίκηση του Ερασιτέχνη,  έχοντας και την ευθύνη της ανδρικής ομάδας, η οποία πέρασε μία πολύ δύσκολη χρονιά. Ευτυχώς τελικά όλα πήγαν καλά, τόνισε, διότι πάντα η πορεία των ακαδημιών είναι συνυφασμένη με την πορεία της πρώτης ομάδας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Επίσης επισήμανε στους παρευρισκόμενους ότι από την επόμενη σεζόν θα αλλάξουν πολλά πράγματα στη λειτουργία της ακαδημίας, σε όλα τα επίπεδα, στις εγκαταστάσεις που θα βελτιώνονται συνεχώς, θα εμπλουτιστεί με νέους προπονητές, οποίοι θα επιμορφωθούν καθώς θα γίνει ταξίδι και στο εξωτερικό γι’ αυτό το σκοπό, ενώ πρόσθεσε ότι θα υπάρχουν περισσότερες προπονήσεις και θα διαμορφωθούν νέα γκρουπ σε αντιστοιχία με τα όσα επιτάσσει η ΕΠΣΘ και η ΕΠΟ.  

Τέλος, χαιρετισμό στους γονείς απηύθυνε και ο υπεύθυνος προπονητών Φώτης Αγραφιώτης, ο οποίος δήλωσε ευχάριστα αιφνιδιασμένος, διότι δεν περίμενε να έχει τόσο κόσμο στην γιορτή για το τέλος της περιόδου, στο ολοκλήρωση μιας δύσκολης χρονιάς.
“Μαζί με τους προπονητές προσπαθήσαμε και καταφέραμε να κρατήσουμε ψηλά την ακαδημία μας και κάτι καλό καταφέραμε να κάνουμε. Καταφέραμε να έχουμε πολύ καλή παρουσία όπου κι αν πήγαμε, είτε ήταν τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ, είτε κάποια φιλικά τουρνουά.
Την επόμενη χρονιά θα αλλάξουν πάρα πολλά σε σχέση με την οργάνωση της Ακαδημίας, αφού θα εμπλουτιστεί και με νέους προπονητές, αλλά και με πολύ περισσότερες δράσεις, ενώ θα δοθεί πολύ μεγάλη βαρύτητα και στην οργάνωση της ακαδημίας.
Πλέον θα υπάρχει ατομικός φάκελος για κάθε παιδί, στον οποίο θα περιέχονται το ιατρικό του ιστορικό, το αθλητικό του προφίλ, ακόμη και η εικόνα του στο σχολείο. Ακόμη και εκεί εμείς οι προπονητές, σε συνεργασία με τους γονείς, μπορούμε να βοηθήσουμε παιδιά που δεν έχουν πολύ καλή απόδοση, διότι έχουμε τον τρόπο μας…
Για να πάνε όλα καλά, όμως, χρειαζόμαστε την βοήθειά σας, κυρίως με την παρουσία σας και με τη παρουσία των παιδιών στις προπονήσεις. Ξέρω ότι όλοι σας έχετε κι άλλες υποχρεώσεις, αλλά είναι σημαντικό να μην χάνουν τα παιδιά προπονήσεις, ακόμα κι αν ο καιρός δεν είναι καλός. Μην φοβάστε τις καιρικές συνθήκες και φέρτε τα παιδιά να κάνουν προπόνηση ακόμα κι όταν βρέχει…”

Αμέσως μετά τους σύντομους χαιρετισμούς έγιναν οι κληρώσεις κάποιων δώρων τα οποία ήταν δύο ζευγάρια καλαμίδες και δύο ρολόγια για τα παιδιά, ενώ ένα κόσμημα- βραχιολάκι Vogue- κληρώθηκε για τις μητέρες, σε αναγνώριση της δικής τους παρουσίας και της προσπάθειας που έκαναν όλη τη χρονιά, συνοδεύοντας τα παιδιά τους.

Στο τέλος σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν πίτσες κι αναψυκτικά, έτσι ώστε η πολύ “ζεστή” εκδήλωση να κλείσει ευχάριστα, πριν αποχωρήσουν όλοι για καλό καλοκαίρι…

* Η διοίκηση της Ακαδημίας του Ολυμπιακού Βόλου ευχαριστεί τα κοσμηματοπωλεία Κεραμίδα και Συρίβελη, για τα δώρα που προσέφεραν.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις