Με την πλάτη στον τοίχο η Αργεντινή-Έτοιμη για την πρωτιά η Γαλλία

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα η φάση των ομίλων στο Παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας. Για τη δεύτερη αγωνιστική, στον τρίτο όμιλο στις 3 το μεσημέρι η Δανία αντιμετωπίζει την Αυστραλία και στις 6 το απόγευμα η Γαλλία το Περού.

Για την δεύτερη αγωνιστική και για τον τέταρτο όμιλο, στις 9 το βράδυ, έχουμε το ντέρμπι της Αργεντινής με την Κροατία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Πέμπτης (21/6):

15:00 Δανία – Αυστραλία

18:00 Γαλλία – Περού

21:00 Αργεντινή – Κροατία

 Δανία – Αυστραλία: Η ευκαιρία των Σκανδιναβών

Την δυνατότητα να κάνει άλμα πρόκρισης στην φάση των νοκ-άουτ έχει η Δανία που αντιμετωπίζει την Αυστραλία (15:00) στον αγώνα που ανοίγει την αυλαία της σημερινής ημέρας.

Στο παιχνίδι με το Περού οι Σκανδιναβοί πήραν την νίκη, παρά το γεγονός πως κινδύνευσαν σε αρκετές περιπτώσεις από τους Λατινοαμερικάνους. Η ομάδα του Άγκε Χαρέιντε πάντως έχει τρεις βαθμούς στο «σακούλι» τους στον τρίτο όμιλο και εφόσον πάρει νέο τρίποντο έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παρουσία της στην επόμενη φάση.

Όσον αφορά την Αυστραλία, η ήττα από την Γαλλία στην πρεμιέρα απογοήτευσε τους παίκτες του Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ καθώς το αγωνιστικό τους πρόσωπο άξιζε κάποια καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. Πλέον, η ομάδα της Ωκεανίας έχει την δυνατότητα να πάρει τουλάχιστον τον πόντο της ισοπαλίας και να μπει δυναμικά στην μάχη διεκδίκησης της πρόκρισης.

Σέντρα στην «Κόσμος Αρένα» της Σαμάρα στις 15:00, με τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ 1. Διαιτητής της αναμέτρησης ο Αντόνιο Ματέου Λαόζ από την Ισπανία

Οι πιθανές συνθέσεις:

Δανία (Χαρέιντε): Σμάιχελ, Ντάλσγκααρντ, Κίερ, Κρίστενσεν, Λάρσεν, Σένε, Ντιλέινι, Έρικσεν, Πόουλσεν, Ντόλμπεργκ, Σίστο

Αυστραλία (Φαν Μάρβαϊκ): Ράιαν, Ρίσντον, Σέισνμπερι, Μίλιγκαν, Μπέχιτς, Μούι, Γέντινακ, Λέκι, Κρουζ, Ρόγκιτς, Ναμπούτ

 

Γαλλία – Περού: Με νίκη αγκαλιάζει την πρόκριση η Γαλλία – Να πάρει ότι έχασε στην πρεμιέρα το Περού

Γαλλία και Περού τίθενται αντιμέτωπες σήμερα (18:00-ΕΡΤ1) σε μια αναμέτρηση που ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστική όχι μόνο για τις δικές τους τύχες αλλά ίσως και ολόκληρου του τρίτου ομίλου. Οι «τρικολόρ» δυνητικά μπορούν να κλείσουν το «εισιτήριο» για την φάση των νοκ άουτ, την ώρα που οι «Ίνκας» χρειάζονται τουλάχιστον έναν πόντο για να αποφύγουν την πρόωρη… έξοδο από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Γαλλία κέρδισε με 2-1 στην πρεμιέρα την Αυστραλία, παρότι χρειάστηκε μια… καραμπόλα για να τα καταφέρει. Ωστόσο, διαθέτει μια πλειάδα αστέρων στο «οπλοστάσιο» της και η λογική λέει ότι δεν θα δούμε για δεύτερο σερί ματς μια μέτρια «συμπεριφορά» στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου, από μέρους της.

Το Περού, αντιθέτως, μπορεί να αισθάνεται ότι δικαιούται λίγη παραπάνω τύχη, ειδικά σε ότι αφορά στο πρώτο του ματς σε Μουντιάλ μετά από 36 χρόνια και την ήττα από τη Δανία με 1-0… Τα νεύρα μπορεί να έχουν ηρεμήσει, αλλά η πίεση παραμένει για τον Ρικάρντο Γκαρέκα και τους παίκτες του που έχουν μικρά περιθώρια για λάθη, απέναντι σε έναν τόσο προβεβλημένο αντίπαλο!

Τα ρεπορτάζ θέλουν τους παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάμπ να… ακροβατούν ανάμεσα στην ικανοποίηση της νίκης και την απογοήτευση από την μέτρια εμφάνιση. Ωστόσο, κάθε μέλος της ομάδας γνωρίζει πως η Γαλλία καλείται να κάνει το… step up απέναντι σε έναν «πεινασμένο» αντίπαλο και το επίπεδο των προπονήσεων αυτή την εβδομάδα ήταν αρκετά υψηλό. Τώρα το ερώτημα είναι ένα: ο Ντεσάμπ θα παρατάξει το ίδιο νεανικό σχήμα, ή θα επιστρατεύσει τους μπαρουτοκαπνισμένους Ολιβιέ Ζιρού και Μπλες Ματουιντί;

Από την άλλη πλευρά, απέναντι στη Δανία, οι Λατινοαμερικάνοι εκτέλεσαν το πλάνο τους σχεδόν τέλεια, όμως στο ποδόσφαιρο το «σχεδόν» δεν έχει καμία αξία στο τελικό αποτέλεσμα, όταν ο αντίπαλος είναι πιο αποτελεσματικός. «Πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι», είπε ο Γκαρέκα, που πρόσθεσε πως δεν θα αλλάξει στρατηγική. Θα κάνει, όμως, αλλαγές σε πρόσωπα για να δυναμώσει την επίθεσή του απέναντι στη Γαλλία; Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον… captain Πάολο Γκερέρο!

Πιθανές συνθέσεις:

Γαλλία: Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντες, Πογκμπά, Καντέ, Ματουιντί, Γκριζμάν, Ζιπού, Εμπαπέ.

Περού: Γκαγιέσε, Αντβίνκουλα, Ράμος, Ροντρίγκες, Ταρούκο, Ακίνο, Γιοτούν, Καρίγιο, Φλόρες, Φαρφάν, Γκερέρο.

 

Αργεντινή – Κροατία: Με την πλάτη στον τοίχο ο Μέσι και η παρέα του

Ο Λιονέλ Μέσι δεν μπόρεσε να νικήσει τον εκπληκτικό Χάλντορσον, η «αλμπισελέστε» έμεινε στο 1-1 με τους Ισλανδούς και ο Χόρχε Σαμπαόλι βλέπει την υπόθεση πρόκριση να μην είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Πλέον, κόντρα στους Κροάτες η Αργεντινή θέλει μόνο νίκη προκειμένου να μην μπλέξει σε σενάρια αποκλεισμού και να… τρέχει την τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο την Νιγηρία.

Στον αντίποδα, η Κροατία αισθάνεται μεγαλύτερη βαθμολογικά άνεση με την νίκη της (2-0) κόντρα στους Αφρικανούς, αποτέλεσμα το οποίο πάντως δεν έχει φέρει ηρεμία στην ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς. Η απομάκρυνση του Νίκολα Κάλινιτς από την ομάδα λόγω του ότι δεν δέχτηκε να αγωνιστεί ως αλλαγή έφερε στο προσκήνιο τα «ιστορικά» προβλήμα που ταλαιπωρούν τους Κροάτες, τις εσωτερικές… μανούρες.

Σέντρα στο «Νίζνι Νόβγκοροντ Στάντιουμ» της ομώνυμης πόλης στις 21:00 με τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ 1. Διαιτητής ο Ουζμπέκος Ραζβάν Ιρμάτοφ.

Πιθανές συνθέσεις

Αργεντινή (Σαμπαόλι): Καμπαγέρο, Ταλιαφίκο, Μερκάδο, Οταμέντι, Μασεράνο, Πέρες, Σάλβιο, Ακούνια, Μέσι, Παβόν, Αγουέρο

Κροατία (Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Κράμαριτς, Μάντζουκιτς

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις