Βέλγιο-Τυνησία: Να… τελειώνουν οι «διάβολοι»

Στην «Οτκρίτιε Αρένα» της Μόσχας, το Βέλγιο αναμετράται με την Τυνησία (15:00, ΕΡΤ1) για τον έβδομο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι «κόκκινοι διάβολοι» με νίκη ουσιαστικά εξασφαλίζουν την πρόκριση στους «16» και λογικά θα παίξουν για την πρωτιά απέναντι στην Αγγλία, που την Κυριακή κοντράρεται με τον Παναμά στο άλλο ματς του ομίλου.

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δεν θα έχει ξανά στη διάθεσή του τους ανέτοιμους Βενσάν Κομπανί και Τόμας Βερμάελεν, κάτι που σημαίνει πως ίσως δούμε την ίδια ενδεκάδα του 3-0 επί του Παναμά στην πρεμιέρα. Στον αντίποδα, για την Τυνησία που έχασε στις καθυστερήσεις από την Αγγλία και χρειάζεται αποτέλεσμα για να ελπίζει, ο γκολκίπερ Μουέζ Χασέν μετά τον τραυματισμό του στο πρώτο παιχνίδι χάνει το υπόλοιπο του τουρνουά.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν έχοντας από μία νίκη. Στην πιο πρόσφατη συνάντησή τους, σε φιλικό το 2014, το Βέλγιο είχε νικήσει 1-0 χάρη σε γκολ του Ντρις Μέρτενς. Το 2002 είχαν αναμετρηθεί στους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου μένοντας στο 1-1.

Οι Βέλγοι είναι αήττητοι για δέκα σερί ματς σε γκρουπ Μουντιάλ μετρώντας πέντε νίκες και άλλες τόσες ισοπαλίες, ενώ έχουν καταφέρει να προκριθούν στη δεύτερη φάση στις έξι από τις επτά τελευταίες διοργανώσεις (εξαίρεση το 1998). Η Τυνησία, από την πλευρά της, δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη στα τελευταία δώδεκα παιχνίδια της σε Μουντιάλ, με πιο πρόσφατη επιτυχία το 1978 απέναντι στο Μεξικό. Μάλιστα σε 13 ματς της διοργάνωσης έχει κρατήσει το μηδέν μόνο μια φορά, επίσης το 1978 απέναντι στη Δυτική Γερμανία (0-0).

Πιθανές συνθέσεις:
Βέλγιο (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Μπογιάτα, Βερτόνχεν, Μενιέ, Βίτσελ, Ντε Μπρόινε, Καράσκο, Μέρτενς, Αζάρ, Λουκάκου.
Τυνησία (Μααλούλ): Μπεν Μουσταφά, Μεριά, Σ. Μπεν Γιουσέφ, Μπρον, Χαντάντι, Σκίρι, Σασί, Φ. Μπεν Γιουσέφ, Μπαντρί, Σλιτί, Καζρί.
Διαιτητής: Αντρές Κούνια (Ουρουγουάη).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις