Διάβολοι πέντε αστέρων… (video)

Οι Βέλγοι ήταν ανώτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκαν με ένα γρήγορο 2-0 και παρά το γεγονός πως οι Τυνήσιοι απάντησαν αμέσως και μείωσαν, έφτασαν και σε τρίτο γκολ πριν το ημίχρονο και πρακτικά «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη. Το γκολ του Αζάρ στο ξεκίνημα της επανάληψης έκανε διαδικαστική υπόθεση την συνέχεια, ενώ ο Μπατσουαγί έβαλε το «κερασάκι» στην τούρτα πριν ο Καζρί κλείσει τον χορό των γκολ μειώνοντας στο τελικό 5-2.

Δύο γκολ με το… καλησπέρα!

Το Βέλγιο μπήκε δυνατά στο ματς, θέλησε από νωρίς να επιβάλει τον ρυθμό του και τα κατάφερε καθώς ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ μόλις στο 5’. Ο Αζάρ ανατράπηκε στα όρια της περιοχής από τον  Μπεν Γιούσεφ με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο παίκτης της Τσέλσι και νικώντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Το Βέλγιο συνέχισε σε ψηλό τέμπο και στο 13’ και πάλι ο ίδιος παίκτης έφτασε μία «ανάσα» από το 2-0 όταν μετά από ωραίο γύρισμα του , έκανε το σουτ πάνω στην κίνηση όμως ήταν αδύναμο και ο Τυνήσιος τερματοφύλακας μπλόκαρε την μπάλα. Πάντως το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει! Ό,τι δεν κατάφερε ο Αζάρ, το κατάφερε ο Λουκάκου τρία λεπτά αργότερα. Μετά από ωραία κάθετη του Μέρτενς, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε απέναντι στην Μουσταφά και τον πλάσαρε εύστοχα για να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Απάντησε με τη σέντρα η Τυνησία!

Στο γκολ αυτό, ωστόσο, η ομάδα της Αφρικής είχε έτοιμη απάντηση. Χωρίς να έχουν άλλη τελική στο ματς οι Τυνήσιοι κατάφεραν να σκοράρουν και να μειώσουν με την σέντρα. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Καζρί, ο Μπρον έπιασε τη κεφαλιά και νίκησε τον Κορτουά που ήταν πολύ δύσκολο να αντιδράσει. Ο ποδοσφαιριστής των Τυνήσιων πάντως στη συνέχεια της αναμέτρησης στάθηκε άτυχος τκαθώς λίγα λεπτά μετά το γκολ που πέτυχε, τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Οι παίκτες του Ρομπέρτ Μαρτίνεθ συνέχισαν να φτάνουν με χαρακτηριστική άνεση στα καρέ της Τυνησίας, ωστόσο και εκείνοι του Μααλούλ με τη σειρά τους, στις αντεπιθέσεις έμοιαζαν ικανοί να κάνουν την ζημιά. Στο 33’ ο Καζρί έπιασε το σουτ, για να μπλοκάρει ο Κορτουά σε δύο χρόνους. Στο 44’ όταν ο Αζάρ έφυγε πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση, έδωσε στον Ντε Μπρόινε που γύρισε στην μικρή περιοχή με τον Λουκάκου να μην προλαβαίνει να βάλει το πόδι του για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Λουκάκου και πάλι!

Το Βέλγιο όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη για το πρώτο ημίχρονο. Μετά από λάθος απομάκρυνση αμυντικού, η μπάλα έφτασε στον Μενιέ, που έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Λουκάκου που βρέθηκε και πάλι μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, τσίμπησε την μπάλα με το μυτάκι και την έστειλε στα δίχτυα για να πετύχει το τέταρτο του γκολ σε δύο αγώνες στο φετινό Μουντιάλ.

Συνέχισε τον… χορό ο Αζάρ!

Όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε το δεύτερο. Το Βέλγιο με πρωταγωνιστή τον Έντεν Αζάρ που είχε ανοίξει το σκορ, κατάφερε να κάνει τα τέρματα του τέσσερα. Μετά από πολύ ωραία μπαλιά του Αϊλντερβάιρελντ, ο άσος της Τσέλσι πρόλαβε προ του Μουστάφα και αφού πέρασε και τον Τυνήσιο τερματοφύλακα έστειλε την μπάλα στην κενή εστία. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Καράσκο δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή κάνοντας ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ, όμως έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ.

Πάτησαν φρένο οι Βέλγοι

Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα του Μαρτίνεθ πάτησε φρένο, έχοντας το υπέρ της 4-1. Μάλιστα, ο τεχνικός των Βέλγων πέρασε εκτός αγώνα τους μεγάλους του πρωταγωνιστές Λουκάκου και Αζάρ βάζοντας στις θέσεις τους Φελαϊνί και Μπατσουαγί.

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών από τον Μπατσουαγί

Παρ’ όλα αυτά, στο 76΄ ο επιθετικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ έφτασε πολύ κοντά στο να πετύχει το πέμπτο τέρμα για τους «Κόκκινους Διάβολους» όταν μετά από πάρα πολύ ωραία κάθετη πάσα του Ντε Μπρόινε πέρασε και τον τερματοφύλακα όμως το πλασέ του σταμάτησε την τελευταία στιγμή ο Μεριά. Στο 80’ και πάλι ο Μπατσουαγί έκανε από κοντά το πλασέ μετά από ασταθή απόκρουση του Μουστάφα σε σουτ του Αζάρ όμως έστειλε την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι. Ούτε η τρίτη, όμως, ήταν η φαρμακερή για τον Βέλγο καθώς στην επόμενη φάση βρέθηκε και πάλι σε πολύ καλό σημείο όμως πορτιέρε των Αφρικανών απέκρουσε εξαιρετικά.

Ο χορός των γκολ είχε συνέχεια!

Με την τέταρτη πάντως τα κατάφερε. Μετά από πολύ ωραία μπαλιά του Τιέλμανς, ο Μπατσουαγί με το αριστερό βρήκε δίχτυα και πέτυχε το πέμπτο τέρμα για την ομάδα τους. Ο χορός των γκολ όμως δεν σταμάτησε εκεί καθώς στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Τυνησία μείωσε στο τελικό 5-2 με τον Καζρί μετά από γύρισμα του Ναγκέζ.

Έτσι, το Βέλγιο με αυτή τη νίκη έφτασε τους έξι βαθμούς στον όμιλο και προκρίθηκε και μαθηματικά στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου περιμένοντας να δει την θέση στην οποία θα τερματίσει την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Αγγλία.

Οι συνθέσεις:

Βέλγιο: Κορτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Μενιέ, Μπογιατά, Βίτσελ, Ντε Μπρόινε, Φερέιρα-Καράσκο, Αζάρ (68′ Μπατσουαγί), Μέρτενς (86′ Τίλεμανς), Λουκακού (59′ Φελαϊνί).

Ελβετία: Μπεν Μουσάφα, Σ. Μπεν Γιούσεφ, Μεριά, Μπρον (24′ Ναγκέζ), Μααλούλ, Μπαντρί, Σασί (59′ Σλίτι), Σκιρί, Χαουΐ, Φ. Μπεν Γιουσέφ (41′ Μπεν Αλουάνε), Καζρί.

sdna.gr

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις