Ουρουγουάη-Ρωσία: Ποιος θα πάρει την πρωτιά;

Έχοντας εξασφαλίσει αμφότερες ήδη την πρόκριση στους «16», αλλά και δίχως να έχουν δυνατότητα… επιλογής αντιπάλου (μιας και τα ματς του δευτέρου ομίλου διεξάγονται αργότερα και Ισπανία, Πορτογαλία και Ιράν διεκδικούν τις δύο πρώτες θέσεις, με το Μαρόκο ήδη αποκλεισμένο), Ουρουγουάη και Ρωσία αναμετρώνται στη Σαμάρα (17:00, ΕΡΤ1). Ο νικητής θα πάρει την πρωτιά, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας ευνοούνται οι οικοδεσπότες που έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων (+7 έναντι +2).

Η Ουρουγουάη δεν θα έχει στις τάξεις της τον Χοσέ Μαρία Χιμένες, καθώς ο στόπερ της Ατλέτικο έχει έναν μυϊκό τραυματισμό, ενώ η Ρωσία θα παραταχθεί δίχως τον Άλαν Τζαγκόεφ που τραυματίστηκε στην πρεμιέρα.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί οκτώ φορές στο παρελθόν με τη Ρωσία (ή άλλοτε Σοβιετική Ένωση) να μετρά έξι νίκες και μόλις μία ήττα. Πάντως το «σκορ» σε τελικά Μουντιάλ είναι 1-1, με τη Σοβιετική Ένωση να επικρατεί 2-1 το 1962 στους ομίλους και την Ουρουγουάη να νικά 1-0 στην παράταση στα προημιτελικά το 1970.

Πιθανές συνθέσεις:
Ουρουγουάη (Ταμπάρες): Μουσλέρα, Βαρέλα, Κοάτες, Γοδίν, Κάσερες, Σάντσες, Τορέιρα, Μπεντανκούρ, Ροντρίγκες, Σουάρες, Καβάνι.
Ρωσία (Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Μ. Φερνάντες, Κουτέποφ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόφ, Γκαζίνσκι, Ζόμπνιν, Σαμέντοφ, Γκολοβίν, Τσερίσεφ, Σμόλοφ.
Διαιτητής: Τεσέμα Γουεγέσα (Αιθιοπία).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις