Την τύχη στα χέρια της με το Ιράν κρατά η Πορτογαλία

Στο Καζάν στις 21.00 το Ιράν αντιμετωπίζει την Πορτογαλία. Το όνειρο για το Ιράν δεν έσβησε παρά το 1-0 από την Ισπανία. Πήρε άριστα, σε ό,τι αφορά το κομμάτι της τακτικής προσέγγισης, παρέδωσε γήπεδο και κατοχή στο πρώτο μέρος. Έπνιξε με τρομερό πρέσινγκ κάθε αντίπαλη προσπάθεια και έβγαλε πρακτικά ανενόχλητο, από σοβαρές καταστάσεις, το 45λεπο. Δεν απέφυγε το γρήγορο γκολ στην επανάληψη και αναγκάστηκα πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες. Πίστεψε πως ισοφάρισε (το γκολ στο 63’ ακυρώθηκε ως οφσάιντ) και έφτιαξε δυο τρεις πολύ δυνατές φάσεις για το 1-1. Τραυματίστηκε ο αρχηγός Χατζισαφί και η κατάσταση του εμπνέει ανησυχίες. Χάνει και το τρίτο παιχνίδι ο στόπερ Τσεσμί, οποίος είχε ξεκινήσει βασικός στην πρεμιέρα. Πάντως, μια χαρά τα πήγε ο νεαρός Χοσεϊνί που πήρε τη θέση του.
Η Πορτογαλία κέρδισε με το ζόρι 1-0 το Μαρόκο, αλλά προβλημάτισε με την εμφάνιση της. Προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό με το Ρονάλντο να σκοράρει με κεφαλιά, ύστερα από στατική φάση. Από κει και μετά απείλησε λίγο, δεν ήλεγξε το ρυθμό και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο υπέφερε αρκετά. Γι’ αυτό και ο Φερνάντο Σάντος εμφανίστηκε εκνευρισμένος και ανήσυχος μετά το ματς, απαιτώντας βελτίωση. Πλέον, σε επίσημα παιχνίδια με το Σάντος στο τιμόνι το ρεκόρ της Ποργοαλίας είναι 20 νίκες, 10 ισοπαλίες και μία ήττα σε 90λεπτα. Ο Ρονάλντο έχει σκοράρει 21 γκολ στα 15 τελευταία επίσημα παιχνίδια με την Πορτογαλία. Δεν προέκυψαν αγωνιστικά προβλήματα και κόντρα στο Ιράν θα παίξει πλήρης.

Το Ιράν περνάει μόνο με νίκη. Σε περίπτωση ισοπαλίας θέλει ήττα της Ισπανίας και παράλληλα να αποκτήσει καλύτερη διαφορά τερμάτων. Η Πορτογαλία περνάει με νίκη ή ισοπαλία. Σε ήττα θέλει ήττα της Ισπανίας και όλα θα κριθούν στη διαφορά τερμάτων.

Πιθανές συνθέσεις:

ΙΡΑΝ: Μπεϊρανκβάντ, Ρεζαεϊάν, Πουραλιγκνατζί, Χοσεϊνί, Μοχαμαντί, Εμπραχίμι, Εζατολάχ, Αμιρί, Γκοντός, Ταρέμι, Αζμούν.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Ζοσέ Φόντε, Πέπε, Ραφαέλ Γκερέιρο, Γ. Καρβάλιο, Μπ. Σίλβα, Ζοάο Μουτίνιο, Ζοάο Μάριο, Ρονάλντο, Γκουέδες.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις