Στις καθυστερήσεις η Σαουδική Αραβία 2-1 την Αίγυπτο

Στο ντέρμπι των… αποκλεισμένων του 1ου ομίλου η Σαουδική Αραβία με ανατροπή νίκησε την Αίγυπτο με 2-1 και κατέλαβε τη τρίτη θέση αφήνοντας τους Αιγύπτιους τελευταίους και χωρίς βαθμό. Ο Σαλάχ στο 22’ άνοιξε το σκορ για τους Φαραώ, ο Αλ Φαράζ ισοφάρισε με πέναλτι στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους και ο Σαλέμ Αλ Νταουσαρί στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης πέτυχε το νικητήριο τέρμα για τη Σαουδική Αραβία 2-1.

Μετά από ένα ισορροπημένο 20λεπτο, η Αίγυπτος άνοιξε το σκορ στο 22΄, όταν στην ωραία κάθετη μπαλιά του Σαϊντ, ο Σαλάχ μπήκε ανάμεσα στους αντίπαλους κεντρικούς αμυντικούς και «τσίμπησε» τη μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο Αλ Μοσαϊλέμ. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ, ο οποίος δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε, έχασε τεράστια ευκαιρία δύο λεπτά αργότερα, όταν έφυγε ανενόχλητος (από θέση οφσάιντ), αλλά πλάσαρε άουτ. Ακολούθησαν δύο καλές ευκαιρίες του Τρεζεγκέ, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου τα δεδομένα άλλαξαν. Οι Σαουδάραβες απείλησαν αρχικά με σουτ του Αλ Φαράζ που απομάκρυνε ο Χεγκάζι και στη συνέχεια κέρδισαν πέναλτι, σε χέρι του Φατί. Ο Φαχάντ Αλ Μουαλάντ το εκτέλεσε με δύναμη, αλλά ο Ελ Χανταρί εκτινάχθηκε στη σωστή γωνία, ακούμπησε τη μπάλα και -με τη βοήθεια του δοκαριού- απέκρουσε.

Το… δράμα του πρώτου μέρους δεν τελείωσε εκεί, αφού στις καθυστερήσεις ο διαιτητής Ρολδάν σφύριξε νέο πέναλτι, για τράβηγμα του Αλ Μουαλάντ από τον Γκαμπρ. Αν και η υπόδειξη φάνηκε υπερβολική, Κολομβιανός ρέφερι εξέτασε το VAR και επέμεινε στην αρχική του απόφαση, με τον Αλ Φαράζ να ευστοχεί στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων (!) και να ισοφαρίζει, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της ομάδας του στη φετινή διοργάνωση.

Έχοντας πάρει… φόρα από την ισοφάριση, η Σαουδική Αραβία μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 55΄, όταν ο Μπαχμπρί αστόχησε μέσα από την περιοχή, με τον Ελ Χανταρί εξουδετερωμένο. Η Αίγυπτος «απάντησε» στο 57΄ με άστοχη κεφαλιά του Τρεζεγκέ, αλλά χρειάστηκε μία σπουδαία επέμβαση του Ελ Χανταρί, σε κεφαλιά του Αλ Μοκαουί στο 69΄, για να μη βρεθεί πίσω στο σκορ. Οι Αφρικανοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 84΄, με τον Καχράμπα να βγαίνει μόνος απέναντι από τον Αλ Μοσαϊλέμ, αλλά να σουτάρει πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα, και το πλήρωσαν στο φινάλε. Ο Σαλέμ Αλ Νταουσαρί με σουτ στο 95΄ ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους Σαουδάραβες και τους χάρισε τη νίκη γοήτρου, αφήνοντας τους «Φαραώ» στο απόλυτο μηδέν.

Κίτρινες κάρτες: Γκαμπρ (45΄+), Φατί (86΄)

Διαιτητής: Βίλμαρ Ρολδάν (Κολομβία)

Σαουδική Αραβία (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλ Μοσαϊλέμ, Αλ Σαχρανί, Μ. Χαουσαουί, Οσ. Χαουσαουί, Αλ Μπουράικ, Οταΐφ, Αλ Μοκαουί, Αλ Φαράζ, Αλ Νταουσαρί, Μπαχμπρί (65΄ Ασίρι), Αλ Μουαλάντ (79΄ Αλ Σεχερί)

Αίγυπτος (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Ελ Χανταρί, Αμπντελσαφί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Φατί, Χαμέντ, Ελνενί, Σαΐντ (45+7΄ λ. τρ. Ουάρντα), Τρεζεγκέ (81΄ Καχράμπα), Μοσέν (64΄ Σόμπι), Σαλάχ

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις